icon

Plat v tejto dobe

12. mar 2023

Ahojte. Zaujima ma váš nazor, Myslite si ze je v poriadku pracovať v tejto dobe za 500e? Napr od 8-17 + cesta 30min ..totizto sem-tam si pozriem profesiu, a ako vidím väčšina platov sa pohybuje tak v rozmedzi od 500-600 v cistom a nejak mi nejde do hlavy pri takychto cenach, dostat takto plat na účet 🤔 ja len tak, tema na odreagovanie, nieje to ziadne podrypavanie ani nic. 👍

zmrzlinka2021
12. mar 2023

@zuzanockamt žiaľ učiteľky si tu nikto neváži a každý očakáva, že budeš jak krava ešte o polnoci odpisovať rodičom.

andreakotesova
12. mar 2023

@zmrzlinka2021 autorķa nepise o vzdelaní. Na nasej VŠ má väčšina sekretarok titul Ing. resp. Mgr.

aaadkaaa
12. mar 2023

@klarissa25 fiiiha. Uvazok mensi ako moj😀 tak to je super, lidl mam blizsie ako moju skolu, zvazim to😁

aaadkaaa
12. mar 2023

@zuzanockamt ale zase, povedzme si narovinu, fyzicky je to neporovnatelne.....ale chapem, co chces povedat, niekde by sa tie roky pripravy a studia odrazit mali....

zmrzlinka2021
12. mar 2023

@andreakotesova tak ale vieme tu kvalitu škôl a ich absolventov.

zuzanockamt
12. mar 2023

@aaadkaaa Áno, fyzicky sa to porovnať nedá. Robila som aj fyzickú prácu - denne 12 a viac hodín. A bola som menej unavená ako v škole. Len škoda,že to bolo v inej krajine, ďaleko od domova a ja bez rodiny žiť neviem. Lebo plat som tam mala vtedy raz taký ako doma v školstve.

janai1
12. mar 2023

@autorka 750€ v hrubom je 604€ v čistom
A nato, že je to 8,5 hodinový pracovný čas je to málo

klarissa25
12. mar 2023

@aaadkaaa tak mňa tá robota aj baví...nemám rada stereotyp. Každý deň iné situácie....ja som spokojna

aaadkaaa
12. mar 2023

@zuzanockamt to ano, ja detto. Hlava cista, ruky nohy vytahane, ale doma som na pracu uz nemyslela...
@klarissa25 ja by som nemala asi nervy na tych zakaznikov😐

andreakotesova
12. mar 2023

@zmrzlinka2021 tak teraz si urazila jednu z top technickych univerzitit v SR 😅

klarissa25
12. mar 2023

@aaadkaaa no to ti poviem, tak ja sa snažím vždy udržať, v podstate sa musíme.

aaadkaaa
12. mar 2023

@klarissa25 ako v skole😆 je to velmi podobne v tomto, rodicia a zakaznici....a ty sa len usmievaj, aby si nevybuchla...

klarissa25
12. mar 2023

@aaadkaaa hej hej presne...ale niekedy to už človek nevydrží, teda aspoň ja...ale tiež záleží aký to je zákazník...ale áno máš pravdu...ne to podobne

zmrzlinka2021
12. mar 2023

@andreakotesova ako prosím ťa? Veď všetky tu vieme, že väčšinu VS tu urobí takmer hocikto. Moje spolužiačky zo základnej školy, čo mali ledva trojky, tupé ako taga, spravili si pedagogiky, sociálne veci a robia sekretárky

andreakotesova
12. mar 2023

@zmrzlinka2021 ja som pochopila, ze myslíš VŠ, na ktorej tie baby pracujú. Sorry 😅

petamich
12. mar 2023

pre mna nie ale to bude jednak tym, ze takyto plat som mala snad pred 15+ rokmi a teda aktualne by nam to nestacilo ani na zaplatenie hypoteky 🤷‍♀️ kazdopadne zalezi od toho, co je zo za pracu, kde....zodpovednost, vyzadovane zrucnosti...takze tazko povedat

lubkovaandrejka
12. mar 2023

@zmrzlinka2021 netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca...

jaja20
12. mar 2023

Takýto je bežný plat pri práci na pošte.

eskop
12. mar 2023

Inak ja tiež často pozerám profesiu a takmer v každej profesii ako predavačka, čašníčka, upratovačka, práca v admin,... Minimálka. Tiež som pracovala v obchode pred materskou a rozmýšľam co budem robiť keď sa vrátim do prace

kikulienkadd
13. mar 2023

Ahoj,nie,podľa mňa to nie je normálne, mať taký malý plat. Žiaľ na Slovensku je to realita,že platy zamrzli kdesi v minulosti a ceny idú raketovo nahor. Každý človek, ktorý poctivo pracuje by mal mať nárok na dôstojný život čo sa týka materiálneho zabezpečenia. Samozrejme, tí, ktorí pracovať nemôžu, tých podporí štát. Ale keď vidím koľko ľudí musí vytvárať zbierky,aby prežili,alebo dostali zdravotnú starostlivosť, je mi smutno. Každý deň ďakujem za zdravie...

malinovka333
13. mar 2023

Lenze predavackam spravi na plate nieco aj priplatok za sobotu a nedelu.takze bez tohoto by mali ovela menej

mimikarol
13. mar 2023

Samozrejme že je to málo. Ešte by som pochopila keby išlo o polovičny úväzok. Aj ja len oči otváram keď pozerám pracovné ponuky na nete aké ponúkajú platy. Pri tých cenách čo sú len za potraviny je to až extrémny nepomer. Bohužiaľ...

tiezjedna
13. mar 2023

to je za 1/3 úväzok???

doda3103
13. mar 2023

@aaadkaaa predavačky majú už dobre platy. Ja mám na 4h plat 550€ v čistom nemám tam žiadny daňový nič to ma manžel. U nás majú v hrubom na plný úväzok 1100€ plus priplatky

mata90
13. mar 2023

@doda3103 tak to už je pekný plat. Pracujete v potravinách?

zoeeoz
13. mar 2023

@zmrzlinka2021 ale to asi tiez neni ucitelsky standard..muzov kolega siel na matersku, lebo jeho zena ucitelka na bud zs alebo ss (neviem ktore z toho teraz) viac zarobi, nejak 1800 v hrubom..tak sa netvarme ze, vsetky su chuderky..

A teraz celkovo k teme, su povinny tam dat minimalny plat..nie maximalny, vsetko to je o dohode a kludne sa mozu dohodnut na vyssom ak bude zaujem z oboch stran..zaroven kazdy kto robi za take peniaze na to sam pristupil

avanka
13. mar 2023

@zmrzlinka2021 možno teraz. Ja som študovala pred 24 rokmi, tiež pedagogickú,ale štúdium sme si oddreli. Všetko ústne odpovede, vysoké nároky.

doda3103
13. mar 2023

@mata90 áno pracujem v potravinach

janina1127
13. mar 2023

@mimikarol no veď to áno. Ale ľudia prácu potrebujú a bohužiaľ to v mnohých prípadoch je tak. A firma vie, že sa niekto nájde, komu aj to málo bude proste stačiť

akiana
13. mar 2023

Na Slovensku je obrovska platova disparita, teda mame dost ludi, ktori zarabaju 500€, a potom 3000-4000€. Ta druha skupina taha nas platovy priemer na relativne slusnu europsku uroven, ale nikto nevidi, ze zatial co v inych krajinach sa platy pohyuju v rozmedzi 2000-4000€, na Slovensku je to 500-4000€. Priemer bude vsak v oboch pripadoch velmi podobny.