icon

Po siedmich rokoch do práce

vintage_lady
7. jún 2015

Ahojte ženy 😊 mám menší problém. V auguste mi končí predlzeny rodičovský príspevok. Bola som rok navyše doma, Niko mal zdravotné problémy. A teraz je cas ísť do práce. Vlastne som už sedem rokov doma. Predtym som bola na RD so staršou dcérou. Prácu si už hľadám dlhšie, bývame pri Rakúsku, ale aj tam, keď poviem, že mám dve deti, ako by som mala lepru 😱 som kaderníčka, v obore som nepracovala, po pravde nechcem to robiť. Ako ste to zvládli vy ostatné,? Manžel robí na smeny, svokra tiež pracuje. Takže nejaké 12ky a poobedne nemôžem. A keď dieťa ochorie, dajú mi voľno? Toho sa bojím, že poletim, keď budú chorí. A vôbec, kde sa ja zamestnam? No som z toho na nervy. Ešte k tomu materská demencia 😆😆😆 sa bojím, že to nedám. budem rada, ak mi poviete vaše skúsenosti, alebo dobre rady. Ďakujem 😘

alaguema
18. jún 2015

@jolinka nám bol pán vyvložkovať komín, bol hodinu aj niečo, vzal 90eur a išiel 😎 A to sme našli v okolí až na piaty telefonát niekoho, kto mohol prísť hneď Ostatní mali robotu na pár dní dopredu. O murároch a obkladačoch ani nehovorím. A palubovka do dvoch izieb? Práca na tri dni, dve osoby, 1600EUR bez materiálu, takže práca a doprava plus ostatné náklady. Aj tak dobré, nie?

eeffka
18. jún 2015

@alaguema panecku.... ja sice robim 1izbu za 2dni ale za 1600e 😕 😕 😕 😕 ( hobby)

alaguema
18. jún 2015

@eeffka toto by si asi neurobila. To nie je plávačka, ale dubová palubovka, ktorá sa klincuje na rošt, potom sa brúsi a olejuje. Môj muž je veľmi zručný, ale na toto si netrúfol. Treba to vedieť. Mimochodom, tak isto stál ten materiál, takže už keď sme investovali do podlahy, ktorá má vydržať sto rokov, tak to chceme mať urobené poriadne, tak sme našli podlahára, ktorý to vie. Inak, boli tu aj takí, čo chceli 2000. Pozerala som aj ceny na stránke cechu a veru tak sa pohybujú.

eeffka
18. jún 2015

@alaguema tak to nie 😎 ale ak by mi zahlasili 2000e ver tomu ze by som sla studovat ako sa to robi 😀 😀 😀

jolinka
18. jún 2015

@alaguema moj muz velmi vela urobil sam, nastastie on je doslova taky samoucitelsky kutilsky typ, strednu ma elektrotechnicku, takze elektrina samozrejme vo vlastnej rezii... 😉 😉 ale to je na tom smutne, ze tych dobrych remeselnikov je tak malo, ze dokonca aj laik co sa to len uci ale je zrucny...ma casto krat lepsiu pracu ako vyuceni "odbornici"

je to od temy, ale je uz tak velky tlak mat pomaly 80 percent obyvatelstva s vysokou skolou len a len robit za kazdu cenu v kancli /teda hlavne zarobit ani nie tak robit 😝 😝 😝 / ...ze uz na tie ucilista idu fakt uz len ti najhorsi ci najlenivsi cest vynimkam...a tak to s remeslom aj vyzera.

zato potom ti...co to remeslo ozaj dobre vedia...si mozu zapytat peniaze, o ktorych moze vysokoskolak len snivat 😅 😅

alaguema
18. jún 2015

@eeffka 😀 😀..áno, veď môj muž hneď šiel kukať videá, ale potom zhodnotil, že vzhľadom na to, že to v živote nerobil, asi bude lepšie, ak to spraví niekto, kto vie. Ale sú to pálky riadne. Veď preto píšem, že to sú ešte relatívne slobodní jedinci, dobre zarábajúci a pozor - žiadny buran, vyzná sa, reštauruje aj staré podlahy, okná, starožitný nábytok, tak sme dali reč, lebo mňa starožitnosti bavia, tak normálne sa vyzná v štýloch, v histórii. Normálne som sa zamyslela nad tým, ako sa má dobre. Robí, čo ho baví, zarobí si. Paráda.

alaguema
18. jún 2015

@jolinka presne tak. My sme už jeden dom prerábali a tam robil manžel všetko sám. Teraz už na to nemá čas, tak nám to robia profíci, ale napr podlahu veľký formát, gres, vôbec nie lacný, nám zmrvili a dali sme im časť prerobit. V tom druhom dome to veru muž položil precíznejšie.
No a k niektorým absolventom VŠ radšej ani nič...Snáď len toľko, že absolventky sociálnej práce budú asi pomaly staničné záchody čistiť, ak sa budú množiť takou rýchlosťou 😀

jolinka
18. jún 2015

@alaguema moj syn sniva o vlastnom bagri ked bude velky...tak normalne mi to coraz viac pripada ako dobry napad 😀 😀 😀 naco ho trepat do vysokych skol, aby rozmnozil davy nepouzitelnych absolventvo s nic nehovoriacim nepotrebnym "odborom"

a inak ten Rom kominar...to sme len usta otvarali...kultivovany, scitany, jedna dcera na medicine, druha na farmacii, najmladsia na hotelovej. 😉

jolinka
18. jún 2015

@alaguema jeden z nasich susedov jazdi na smetiarskom aute za vyse 700 v cistom...no kam sa hrabe ucitel napriklad??? 😎 😎

libka1
18. jún 2015

@alaguema to si vystihla 😉

vintage_lady
autor
18. jún 2015

@jolinka dikes za tip 😀 viem kam ešte pošlem cv a splním si detský sen 😆😂

vintage_lady
autor
18. jún 2015

@moni73 Ahoj, tak mňa napadlo, osloviť nejakú kamosku - maminu, ktorej by si verila, a príp. ti dieťa povaruje. Cudzí jazyk sa dá ľahko doucit. Ak prácu hľadáš, vytvor si cv na stránke profesia, môžeš dostávať aj iné ponuky Ako administratíva, pošlú ti ich denne mailom aj telefonicky. Máš možnosť aj skrateneho úväzku, to všetko tam napíšeš, aj o akú pozíciu, prac. oblasť máš záujem. Ak môžem vedieť, ako problemovy je syn?

lenkove
18. jún 2015

@moni73 Vyzerá to veľmi zle a viem si predstaviť, že z toho si riadne nešťastná. Na jednej strane práce, na druhej strane dieťa, ktoré ťa potrebuje a asi to hocikto s ním nezvládne 😔 (alebo sa aspoň toho bojíš). Jedine skús si nájsť zamestnanie na doma 😔 😔 Nie je vôbec možnosť, aby sa o syna niekto postaral na chvíľočku? Starí rodičia, napr. a ty by si si mohla nájsť prácu napr. ako upratovačka 😅 kancelárií, baby tu dosť chodievajú po večeroch upratovať fitká. Ja viem, že prax máš v niečom inom 😔

margarita
18. jún 2015

@jolinka
kominar je terno, to mas pravdu, u nas v BA a okoli su na roztrhanie, my sme dokocili novostavbu, potrebovali sme peciatku o revizii este nepouziteho komina kvoli kolaudacii...prisiel, pomaly ani z auta nevystupil, zeby sa na strechu obtazoval ani omylom, spytal sa mm aku znacku komina mame, pokyval hlavou, slahol tam peciatku a 80 eur tak zarobil za cca 2 minuty.

suhlasim s tym, ze dnes je dobry remeselnik fakt poklad. sme si pri stavbe svoje uzili....

moni73
18. jún 2015

@vintage_lady
@lenkove
ono vyzera, ze som pracu nasla... klop-klop. a nastupujem cez prazdniny, tak snad budem mat klud sa zabehnut. predchadzajucu pracu som musela po 19tich rokoch nechat, uz skratka dodrziavat prac. dobu neslo 😒 . syn je dcera 🙂 , neviem ja som snad nikde nespomenula syna. mam dceru a problem je asperger... chvalabohu, ze nic horsie, ale problemov to dokaze narobit.....
ja som bola teraz cca rok a pol doma, brala som od statu 6 mesiacov podporu, inak okrem rodinnych pridavkov ani euro.

lenkove
18. jún 2015

@moni73 😵 😵 😵 tak to držím palce!!! a malej tiež 😀

vintage_lady
autor
18. jún 2015

@moni73 Prepáč 🙂 neviem, prečo som myslela, že máš syna. V tomto viem veľmi dobre poradiť, ak nechceš takto verejne, môžeš aj ip. si z BA?

tatana01
Odpoveď bola odstránená
moni73
20. jún 2015

@tatana01 jeeej, to vyzera na super pracu 🙂 . preco ste sa tu neobjavili pred 2 tyzdnami? ☹

moni73
20. jún 2015

chcela som vediet, ci niekto poradi-vyriesi... diky baby, co ste sa ozvali -4, tusim ani jedna z vas nebola z tych, ze vsetko sa da...
niekedy sklbit rodinu a pracu vazne nejde, alebo je to velmi-velmi tazke a najst zamestnavatela, ktory by pomohol je ako ihlu v kope sena
tymto som chcela povedat len to, ze podla mna je strasne ake vedia byt zeny na seba zle! ako nedokazu pochopit jedna druhu, ake su neempaticke. toto som fakt necakala, takze som velmi vdacna za ludi vo svojom okoli 🙂 .
a ako posledne sa tu verejne priznavam, ze pokial by som nebola nutena sa zamestnat, tak nepracujem. je kopec knih, ktore by som chcela precitat, filmov, ktore by som si pozrela, jedal, ktore by som chcela uvarit a krajin, ktore by som chcela navstivit, .... som preto horsi clovek???

@vintage_lady drzim nam palce, nech nam praca vyjde a dakujem, je mozne, ze sa ozvem, ale za posledne 3 mesiace sme navstivili snad 5 odbornikov a mala uz strajkuje

moni73
20. jún 2015

a predsa ma este nieco napadlo k retazovym materskym a pod. spoliehat sa, ze sa o teba postara stat? samozrejme, tak by to malo fungovat. kazdy zamestnany odvadza dan a poistenie (starobne, invalidne, rezervny fond solidarity, nemocenske, urazove, v nezamestnanosti, garancne). Ak sa ocitne v zivotnej udalosti, kde je narok na plnenie, poistovna ma plnit! ma sa citit zle chore, invalidne dieta za to, ze zo statneho rozpoctu (prostrednictvom poistovne) len cerpa?!
platim si poistne, preto cakam, ze v pripade poistnej udalosti nastupi plnenie!
citite sa zle, ak dietatu uzatvorite urazovu poistku, dietatu sa stane uraz a oni vam vyplatia urcenu sumu? este by ste mohli namietat, ze 2 deti za sebou su vedome... ak si dieta zlomi nohu na lyziach a vy ho na ne znova postavite a zlomi si opat?
kazde poistenie je solidarne! mozno by stalo za to skor osetrit mechanizmy kontroly zneuzivania poistenia, urcite tam medzery su..
a zahranicie? vsade je urcite co zlepsovat. vidim len do svedskeho socialneho systemu, a ak to mozem posudit funguje tip-top az na mnozstvo byrokracie, ktora je vsak asi potrebna, ak chceme peniaze delit spravodlivo (nemyslim rovnym dielom)

moni73
20. jún 2015

cerpala som dlhodobejsie poistne plnenie z jednej poistovne, v ramci tej istej poistovne som mala uzavretu aj cestovnu poistku na dovolenku, ktore som bohuzial musela vyuzit.... cestu sanitkou+lieky som platila v hotovosti s tym, ze poistovna preplati... a mne bolo blbe o to ziadat, kedze som od nich mala to dlhodobe plnenie a tak som cca 60eur nechala prepadnut. viem, ze mi to nemalo byt blbe a blba som ja. neviem kolke z vas "tvorkyn hdp" by spravili to iste... som sa vykecala... ald taketo hadky ma fakt dokazu nastartovat
howgh 🙂

vintage_lady
autor
20. jún 2015

@moni73 Áno, aspik si ťažko zvykne na cudziu opatrovateľku, možno ju ani neprijme. Ty už máš predsa staršie dieťa ako ja, ale nejaku susedu alebo niekto, kto jej nevadí neni? V andrease ste boli, ? Čaká sa tam dlho, my sme čakali asi pol roka. Určite máš účet na facebooku, hoď sa do skupiny aspergerov syndróm. A neviem, či vieš ☺ asistent pedagóga by nepomohol? Máte na to nárok. Pri takomto niečom je to pravda, nedá sa len tak zobrať hocaku prácu a vybavené. Treba prehodnotiť priority, prispôsobiť sa potrebám dieťaťa. Možno by som vzala aj zamestnanie v tej administratíve, aj keď ťa to už nebaví. Držím palce.

vintage_lady
autor
20. jún 2015

@moni73 ozaj, sú aj prípady, že uznajú ztp, aj v škole by sa jej mali prispôsobiť.

atrami
22. jún 2015

Ja som išla po 9. rokoch, nevracala som sa do pôvodnej práce, ale novej. Pracujem len ráno 6-14, choroby lepíme ako sa dá, manžel zmenil prácu 2 krát, teraz plánuje znova. Nikto nám s deťmi nepomáha. Ja popri práci študujem VŠ. Skús si dať žiadosť na poštu. Mne zamestnávateľ dosť vychádza v ústrety aj čo sa týka detí aj školy.

okataivana
12. júl 2015

@vintage_lady to je hnus pristup. mat deti a byt profesijne odpisana. táto doba nevie sama co chce,rodíme deti do státu, aby mal kto robit na dochodky, a ked poviete kolko mate detí tak ste na nule.
hnus hnus hnus...
ale z druhej strany,mat deti je krasne aspoň ma vas kto objat a vybozkavat. kiezby nebola potřeba zarabat peniaze...

katarina644
12. júl 2015

@vintage_lady ahoj, ja som uz osmy rok doma. s malym zo zdravotnych dovodov. takze ked budem si hladat robotu, tak budem osem rokov aj tristvrte doma. som z toho na prasky.

rainee
20. júl 2016

Po roku obnovujem temu 😉 Mne sa nakoniec podarilo zamestnat na skrateny uvazok 😉 kym som v robote strazi mi malu mamka,starsia je v skolke. V pripade potreby viem robit aj na notebooku z domu,takze by to malo byt ok a mali by sme zvladat aj logistiku okolo deti. Ale musim povedat ze ozaj je to vsetko o stasti a ustretovosti oboch stran....ja mam flexibilitu,ale praca musi byt samozrejme vcas hotova. Nastupovala som po cca 6 rokoch do prace a musim povedat, ze od prveho dna ficim ako plnohodnotny zamestnanec,len teda na kratsi cas. Nic som nezabudla ( aj ked sa nejedna o taku narocnu pracu ako som mala predtym) bez problemov som sa hned zabehla,takze baby ziadny stres a hlavne nepocuvat ako zeny na md osprosteju 😀

rainee
14. aug 2016

Ahoj baby, hladame k nam do firmy v Ba od septembra admin.pracovnicku na skrateny uvazok 2/3 plne dni v tyzdni, moze byt aj mamicka s malym dietatom. Idealne ekonom.vzdelanie,prax v administrative, sikovna seriozna a flexibilna baba, ktora si vie zadelit cas a ma v pripade potreby aj zabezpecene varovanie k detickam. V pripade zaujmu piste do ip len do 18.8.potom bude vyber.konanie ukoncene.

yollanda
14. aug 2016

@rainee ahoj, ja by som mala nastupit 1.9., no stale vaham. ked nastupim, co treba vybavit ohladom uradov? ci automaticky zamestnavatel vybavi za mna? musim ist na urad prace?