Podnikanie na dedine
Ahojte. Rada by som vedela vase nazory na temu "podnikanie na dedine". Tie, ktore byvate na dedinach, co vam tam chyba, co postradate? Dedina ma cca 1600 obyvatelov, su tam 3 pohostinstva (robi sa tam aj pizza), 2 potraviny, 2 mix obchody (potraviny, oblecenie, kozmetika, potreby do záhrady), 2 kadernictva, kozmetika, maser, cukraren, cerpacia stanica. Vdaka za vase nazory 🙂.
Tú pekáreň, čo som spomínala otvorili neni dávno a má to veľký úspech, kúpiť si čerstvé koláčiky,skoro ako domáce, chrumkavé pečivo, ľudia chodia večer nakupovať teplé, čo sa neminie majú odber v obchode. Myslím, že im to pôjde, pokým nezačnú šetriť na kvalite, čo sa obvykle stáva!
mna celkom laka aj ta posilnovna, no neviem, ci by sa to na dedine uzivilo
rianaw -ved to napis sem - Nech sa zasmejeme - hned na rano. Aspon budeme mat krajsi den.
Na dedine sa zide aj PNEUSERVIS. - (netreba velke priestory) - jeden zdvyhak - jednu vyvazovacku - jednu vyzuvacku a ficis.
Ak je dost mladych tak ta posilovna nieje na zahodenie avsak tu su naklady pretoze treba mysliet na 3 samostatne WC + sprchy....je to financne narocnejsie.
Nenarocne na priestor a financie nieje ani Solarko (2 boxy) napriklad.
ahojte, tiež ma poslednú dobu zlákalo podnikanie a problém je v otázke, s čím začať? prešiel som si niekoľko diskusií a inšpirácií. bývame v dedine, kde je už asi všetko, od second-handu až po zmrzlinu. jediné, čo tu chýba je pohrebníctvo. tento druh práce síce nieje veľmi obľúbený, no myslím si, že nieje odsúdený na zánik. jediným dôvodom, prečo v ňom začať, by mohla byť finančná motivácia. vedel by mi niekto, prosím, povedať, ako sa pohybuje provízia pre takého pohrebníka za pohreb? bývame na východnom slovensku, pri prešove, dedina má asi 4000 obyvateľov, poradíte? ďakujem za každú radu! 🙂
Ja tiež snívam o vlastnom obchode na dedide. Naša obec má 5300 obyvateľov. . Máme tu 3malé Jednoty a 1 supermarket Jednoty a 5 sukromných potravinárskych predajní ,2 drogérie, pekáreň, 4 textilné predajne, 2 predajne na obuv, predajňa koberce a bytové doplnky, 2 stavebnín, 4 kvetinárstva, 2 predajne s kurenárskym, vodarenským tovarom, farby laky, elektroinštalačný materiál, elekrospotrebiče, pracovné odevy, 1 autosúčiastky a asi 6 pneu a autoservisov, predajňu náhradných dielov na traktory a 3 cukrárky ktoré pečú doma popri inej práci. Ešte je u nás Slovnaft pumpa. Vie mi niekto, kto býva v obci s podobným počtom obyvateľov poradiť obchod ktorý funguje u vás a uživil by ma?
ahojte, nepodniká z Vás niekto v odbore kaderníctvo?? ďakujem
Uvažovala som nad obchodom s potrebami pre domácich majstrov a kutilov. Niečo kde sa predáva profi naradie, rôzne kľúče, šroby a pod. Jeden obchod už u nás síce je , ale tam je taký mix voda kúrenie sanita, farby, laky a niečo aj z náradia. Myslíte, že by sa takýto obchod v dedine s 5300 obyvateľmi uživil?
@margotka7 do posilovne treba dať veľa peňazí na stroje a zase keď tých strojov není veľa, tak to človeka tam tak neláka. Ale možno keby si niečo cvičila alebo niekoho na to našla - napr. kalanetika a iné.
Ahooj Margotka7! 🙂
Ked si zalozís eserocku ja Ti odporucam jednu dobru webovu stranku, kde najdes vsetko co potrebujes k tomu aby si mala dobru sro! 🙂 Podla mna lacné založenie sro je doležitý! 🙂
http://www.fontionnel.sk/zakladanie-s-r-o-zakla...
zalezi,aka dedina.ci ludia maju peniaze a radi si zaplatia za kvalitu alebo ludia prezivaju.lebo ti,co robia v meste,tak si tam spravia nakup.takisto radsej pojdem do mesta do stavebnin do mesta ako do predrazenych dedinskych.cest vynimkam... stavebniny nie su zly napad,ale to zase chce dobru polohu dediny.ak je mesto dalej a na okoli dost dedin,tak sa to oplati.ale ak je dedina a siroko daleko nic,tak to nema vyznam.mne chyba na dedine sportove vyzitie.napr fitko,bowling,aerobik,nieco kde by mohli deti travit cas.trebars nieco ako detsky klub,kde by decka chodili po skole a hrali by trebars sach a podobne.ak je to modernejsia dedina mozno by nebol odveci farmarsky dvor.cerstve domace vajicka,domace maso,syry,tvaroh,zelenina atd.ale to sa zas neoplati,ak v dedina polovica este chova doma a pestuje zeleninu,ovocie
@janmik predpokladam, ze tam mate krcmu, tu si nespominala, Ale nemyslim taky ten dedinsky prefajceny pajzel vedla kostola, ale taku normalnu, prijemnu, utulnu, drevenu krcmicku, kde si bezny clovek zajde na dobre capovane pivko. Pripadne k tomu nejaky nakladany hermelin alebo hrianky... Idealne nefajciar 🙂 Nam tu take chyba.
@milotaa tak tých tu máme 9. Pred dvoma rokmi ich tu bolo 11, ale dve sú už zatvorené. Mám kamarátku, ktorá si otvorila bar, zo začiatku prvý rok bol nefajčiar a teraz tri roky fajčiar, pretože neboli skoro žiadny zákazníci. Povedala mi že nefajčiari prídu raz, alebo dvakrát do roka, fajčiari prídu na cigarety a popritom si dajú pivko a aj panáčik.
Ahojte ja mám aj plán aj čo by tu v dedine bolo treba uživiť by sa to uživilo si myslím, len na začiatok by som potrebovala minimálne 5000eur. Neviete mi poradiť keď som na rodičovskej nejakú podporu kde by sa to dalo získať? teda podnikateľský plán by bol aj priestor len tie peniaze...
Zarobte si aj vy prostredníctvom eshopu (internetového obchodu). Praca je vhodna na online alebo offline aktivitu v pohodli domova.
Tovar nenakupujete ani ho neskladujete doma. Vašou úlohou je starat sa o e-shop, ktorý dostanete už naplnený tovarom priamo od výrobcu.
Práca je dlhodobého charakteru, moznost vytvorit si pravidelny prijem aj v zahranici, takmer s nulovou investiciou.
Po registracii dostanete bezplatne firemny eshop. Vasou ulohou bude propagacia eshopu. Eshop je zamerany na predaj zdravej kavy, kozmetiky a vyzivovych doplnkoch s obsahom reischi a aloe. Vsetky produkty su kvalitne, certifikovane a blahodarne posobia na organizmus.
Viac info:jjakabova80@gmail.com
Inak k tým dôchodcom... V dedinke, kde mame chatu, tak robia každý deň rozvoz obedov pre dôchodcov-chodí taka pani/slečna na mopede a dovezie tomu, kto to ma objednane... Takze si myslím, že zamerať sa aj na starých nieje od veci....

@margotka7 -vtipne nalepky na auta na zelanie, co toto? Na slovensku som to este nevidela, drahy to ma na aute, z niekolkych otcov ( v typickych pozach podla zamestnania), matiek, deti a domacich zvierat zostavit nalepku nasa rodina. Cca takto to vyzera... Isteze to chce investovat do tlaciarne a materialu a grafickeho programu, web stranky, prepojit na paypal, ale je to zvladnutelne v normalnom rozpocte bez poziciek a uverov...
http://www.topvinylfilms.com/catalog/Create_You...