icon

Práca bez platu

7. mar 2023

Ahojte, pred par mesiacmi má kamarátka oslovila,

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
eeffka
7. mar 2023

Najvyssi cas dobodnut si pisomne odmenu plus bonus

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
7. mar 2023

Máš podpísanú pracovnú zmluvu? Ak nie, tak si robila dobrovoľne a zadarmo

autor
Autor odpoveď zmazal
dadanu5
7. mar 2023

Treba si s nou sadnúť a pokecat si o tom ze chces uz za svoju pracu adekvatnu odmenu idealne aj povedať aku a ak nie tak končíš,hotovo,proste si dohodnite pravidla,pomoct si pomohla je čas rozhodnúť sa ci budes pokračovať a za aku sumu..pripadne si niečo rozbehni casom sama

pribinak
7. mar 2023

Využívajú tá, zneužívajú. Normálne si sadni s kamoskou a povedz že koľko času a nervové venuješ jej biznisu a potrebuješ adekvátnu odmenu

kabinka11
7. mar 2023

Ísť za ňou a povedať jej ako sa veci majú, že už nemáš príjem a keďže vidíš ze sa firma pekne rozbieha, tak by bolo fér aby ste sa teda nejako dohodli. Uvidíš ako zareaguje a podla toho sa zariadis. Kde chceš teraz utekať... V prvom rade hod s nou reč.

dzulli1980
7. mar 2023

Osobne si myslím, že Ťa len využívajú ... pokiaľ ju samu doteraz nenapadlo Ti zaplatiť, neurobí to.

anjelicek26
7. mar 2023

Toto je uz zneuzivanie...

loginexistuje
7. mar 2023

nedala ti a i na benzin a ty ju rozvazas proste vyuzila tvoju hlupost

suzitok
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
7. mar 2023

Najdolezitejsie v zivote je vediet si ohodnotit svoju pracu... skutocne... skoncila by som ten den, alebo si dohodli jasne % zo zisku - ci 20-25-30% je uz na dohode, sama si urci, aky je tam pomer "napad" a "znacka" a aktivna praca "ty"... ty budes motivovana zvysovat zisk, oni nebudu moct pindat a ty si zvysujes plat automaticky... win win pre obe strany...

1andrea111
7. mar 2023

Hľadaj si normálnu prácu, z tohto nič nebude, je len otázkou času kedy to pochopíš a koľko ešte budeš robiť zadarmo.

sardinka32
7. mar 2023

Prepáč, ale si velmi naivna a s velkou pravdepodobnostu kamoska vie, ze si malo asertivna a vyuziva to, takze by som sa jej tak velmi nezastavala. Odíd hned, kym im stihnes vybudovat prosperujúcu firmu alebo si s nou sadni a povedz jej, ze je najvyssi cas dohodnut si podmienky, ako budete dalej fungovat, kedze do firmy vkladas svoj potencial, cas navyse a aj financie (benzin, auto). Sama uvidis, ako bude reagovat a urcite sa zase nenechaj opit suchym rozkom.

autor
Autor odpoveď zmazal
olimuc
7. mar 2023

Keby tvoja kamaratka chcela tak Ti nejake vsimne da aj bez toho aby si pytala, plnu nadrz a drobnosti. Ale doteraz si nedostala nic ani nedostanes a je na tebe ako s tym nalozis. Hladaj si platenu robotu, inac pominas uspory a budes mat z to velke gulove

mamula20
Odpoveď bola odstránená
emka530
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maranta_leuconeura
7. mar 2023

Vies co, na tvojom mieste by som im dala na vyber, bud ta zaplatia alebo obchadzas. Ak budu bez teba ,,strateni" tak ani nemusis nic viac robit a potopi ich to. Ak si ale do toho investovala uz tolko, ze ta vlastne nepotrebuju, tak uz niet cesty spat. Necudovala by som sa ti, keby si si z pomsty zalozila vlastny biznis ;)

kluska
7. mar 2023

kamoska vie, ze uz nedostavas podporu? preco si jej to uz davno nepovedala? ok, prvy mesiac v pluse, druhy, ale treti to uz je celkom fajn. Mozno je tvoja kamoska len nechapava, neuvedomuje si, ze ty uz nemas z coho zit a ze robis zadarmo, mozno naopak si to uvedomuje a vyhovuje jej to. Ty ju poznas najlepsie. Vyjdi s pravdou von kazdopadne a uvidis na com si. Stoj si za svojimi poziadavkami, ak nebudes spokojna, odid. Apropo jedna ada na zaver- povol v praci, zivot je aj o niecom inom.

ku_uk
7. mar 2023

Ja by som na to sla z druhej strany, začni hľadať prácu a teosku sa stiahni z ich biznisu, proste nehovorím, že z dňa na deň sa odmlčal, ale vedieť povedať aj nie. Ak sa opyta, čo sa deje. Tak pocedz narovinu, že tato tvoja dobročinnosť ti ucty nezaplatí, tak hľadáš prácu….vidis, že firme sa darí a nevidíš zmysel pomahat bez odmeny.

vler
7. mar 2023

Ako je mozne ze Ti je blbe otvarat tuto temu ale nie je Ti blbe robit zadarmo?! Este ked vdaka Tebe doslova! vstali z mrtvych

paciko9
8. mar 2023

Dohodli ste sa o partnerstve, ok. Ale mas na to niejakí papier. Po pripade dala si tam niejake financie na rozbeh? Poklial nemas ziadnu pisomnu dohodu, tak ta tvoja kamoska posle kade lahsie, podla mna. A nemusi ti vyplatit ani cent, ked ze si robila dobrovolne,zadarmo a bez zmluvy.

lienka.7
8. mar 2023

@autorka prepac, ale pobavila si ma tym záverom... tak na jednej strane pises ze nie je využívacny typ, na strane druhej makáš pre nu zadarmo (lebo vsak ona/oni si musia posplacať dlhy) a ešte k tomu jej budeš písať aj diplomovku🤦‍♀️ prepac, ale ty si ale ze uplne prototyp naivnosti. A na nejaké partnerstvo zabudni, oni sa s tebou o ziadne zisky deliť nebudu. Ak by chceli, uz by to urobili predtým. Klasicky ta len využili a ak využívať budu... inak celkom by ma zaujímalo, ze co je to za firmu a ten obrovský potenciál ziskov, co vieš len ty a oni nie🤔

mandarinka555
8. mar 2023

Zisk ide na ich útraty a ty máš z toho 💩 Uvidíš, čo sa stane, ak odídeš....Padnú všetci na hubu.

riyadh
8. mar 2023

Si riadna naivka a Krav dojan v 1nom...radost mat takeho zamestnancca Co ani mzdu nechce😂si ine tela ovplyvnitelne.... Ale ak mas chut kludne rob premna zadarmo, budem ti velmi vdacna

andreatytler
8. mar 2023

A toto je presne ten dovod preco nikdy nemiesam pracu s rodinou, alebo priatelmi.
Nikdy by som nezacala firmu s kamosku, alebo bratom.
Vies mas dost velku sancu ze tym rozhovorom o plate, stratis nielen potencial vlasneho podnikania, ale aj kamosku. Ale nech. Ani jedno, ani druhe nebolo nieco co by si si sama zase nevedela zohnat.
V momente ked firma zarobila prve euro, mala ist tretina tebe. Nieze ze ked si oni splatia podlznosti. Naco by si ty mala pracovat na vyplatenie ich podlznosti? Nech si splacaju podlznosti zo svojej ciastky zisku.

Strana
z2