Práca bez stresu

27. mar 2024

Existuje práca kde nieje žiaden alebo kde je minimum stresu?

ptvw
27. mar 2024

Podla mňa nie
Ešte doplním, aj keď ma niekto záľubu ako pracu, vždy sa isto stane, že príde k momentu, keď ta niečo niekto tlaci a už to ide

doriiis
27. mar 2024

Vo výrobe....keď nie si úplný gramblos a keď sa naučíš,potom je to len rutina

larinka552
27. mar 2024

V nejakom malom obchode, stánku, v turistickom centre, cestovnej kancelárii. Tam kde sa točí málo ľudí.

obkladac
27. mar 2024

Stres väčšinou vzniká pri nedostatku času a informácií ak tieto dve veci vynecháš máš ideálnu prácu.

drvanko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simiik12
27. mar 2024

Ja pracujem v Domove sociálnych služieb ako sociálny pracovník a stres není 🙂

denkabemommy
27. mar 2024

Pracujem v marketingu a mám to na 99% bez stresu 🙃. Chodím si do práce oddýchnuť.

nicicka
27. mar 2024

Skor si myslím ze je to o povahe človeka ako o charaktere práce, pripadne kombináciou oboch. Jeden môže určitý druh práce zvládať ľavou zadnou no pre druhého to môže byť nočná mora. Radšej by som makala na sebe, vyskúšala techniky na zníženie stresu, vzdelavala sa v danej oblasti a stres sa potom prirodzene zníži.

buberova
27. mar 2024

@doriiis what??? Želám veľa šťastia s normami alebo úkolovou mzdou

brrunetkaa
27. mar 2024

Štátna správa. Administratíva, ktorú sa nauči aj cvičená opica. 8 hod padne a ideš domov bez nejakej ďalšej záťaže. Akurát že vyžadujú II VŠ stupeň (aspoň na pozícii kde som ja) aj keď netuším načo…asi len aby dobre menovka vyzerala 😀

janulik2008
27. mar 2024

@doriiis pracovala si vo výrobe? Pretože @buberova ma pravdu

oli18
27. mar 2024

@simiik12 co znamena socialny pracovnik?

doriiis
27. mar 2024

@buberova ...myslím výroba ako automobilka alebo dodávateľské firmy.Prides,odrobis,ideš domov.

janulik2008
27. mar 2024

@doriiis není to také jednoduché že prídeš, odrobiš a ideš domov. Čo sa týka času tak áno ideš na určitú hodinu a o osem hodín končíš lenže práve to "prídeš odrobiš" je trz u nás že sú reklamácie a šli "hasiť" aby nám nevzali projekt.

doriiis
27. mar 2024

@janulik2008 ....no keď si na vyššej pozícii tak možno áno.Ale obyčajný operátor v automobilke len doslova odrobi jak cvičena opička a ide domov.Nikto ho neposiela nikam nič hasit

dollyzv
27. mar 2024

@doriiis ten klasický operátor má normu ktorú musí za daný deň spraviť..a keď pochybi,reklamácia sa týka samozrejme aj jeho a môžu mu stiahnuť odmeny napr. Aspoň u nás to tak bolo keď som robila vo vyrobe..ešte dodám,že napr. U nás stroje nefungovali vždy ako mali a normu si samozrejme tým pádom nestihla,alebo si ju musela dobehnúť,keďže ten čas opravy ťa zdržal..u nás také ako prestojne nebolo

roxanna
27. mar 2024

Myslím si, že napríklad v knižnici, zoologickej alebo botanickej záhrade, múzeu, galérii.

buberova
27. mar 2024

@doriiis a teda robila si vo výrobe? Alebo niekto z tvojich blízkych? Lebo mám vo svojom okolí takých ľudí a tí proste idú ako píly... Pekne na úkol, takže žiadne zašívanie sa ani flákanie, normy sú stanovené, ak ich nesplníš dostaneš minimálku... A určite tie normy nie sú nastavené na pohodové tempo.. takže robíš s pocitom, že nestíhaš, bolí ťa chrbát/krk/zápästie, nevadí Málaš ďalej. Ak sa nájde 1 chybný kus, 1 reklamácia, všetko čo si vyrobila z tej várky si ideš pekne krásne skontrolovať. Kus po kuse. Nestíhaš potom normu, do úkolu sa ti to tiež neráta, takže niekedy aj na úkor obedu... Áno, nemusíš sledovať zákony a mať zodpovednosť za celé oddelenie alebo za to, či ten človek bude ešte niekedy chodiť, takže v tomto zmysle nemáš stres.. ale si pod tlakom aj vo výrobe, a kto tvrdí opak buď natrafil na veľmi dobrú firmu, alebo nemá reálnu skúsenosť "len si to tak myslí."

doriiis
27. mar 2024

@buberova ...áno,pracujem v automobilke už 8 rokov.Ano,to,čo vy s @dollyzv popisujete môže tak fungovať v niektorých firmách.Konkretne hovorím za tú automobilku v ktorej pracujem,že žiadnemu operátorovi sa nesahaju na prémie iba preto,že niečo zle vloží,alebo mu spadne alebo nestíha. Max tak zastaví výrobu.Nieco také ako ukolova mzda u nás neexistuje a normy sa nestihaju úplne bežne a väčšinou to nie je chyba človeka.
Ale áno,chapem vás.Pracovala som aj pre menšiu firmu v rámci automobilového priemyslu a tam mali takéto zvyky.Ale tiež nemali ukolovu mzdu a max im tak siahli na osobné prémie.Aj to zriedkavo.
Nie je výroba ako výroba a nie je zamestnávateľ ako zamestnávateľ.
Ale ano

lindous
27. mar 2024

Tiež si myslím, že veľmi záleží aj od povahy človeka... ja som mala brigádu, ktorá podľa mňa bola úplne bez stresu, jednoduchá administratíva, pomoc s triedením dokomentov, archiváciou atď. proste úplná pohodička, nikto ma nenáhlil, prišla som odrobila som a pustila z hlavy, keď sa niečo nestihlo spravila som to na ďalší deň, nejaký veľký priestor na chyby tam nebol a napriek tomu som mala kolegyňu, s rovnakou náplňou práce, ktorá to prežívala akoby sme boli kardiochirurgičky a sama seba stresovala 😅

tibor79
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tibor79
27. mar 2024

@simiik12 soc.pracovnik to nemá ľahké, neustály kontakt s klientmi, príbuznými, manažovať spolupracovnikov. Práca s toľkými ľuďmi denno-denne je náročná.

majlo1234
27. mar 2024

Stres je aj otazka povahy, ja moju pracu povazujem za nestresovu, projektovy manazment povacsine, su momenty, ked sa nieco poserie, ale to asi vsade. Inak ked clovek vie, co robi, nema tolko stresu.

ivangeline
27. mar 2024

Bez stresu by si sa nikam neposunula... Aj kebyze robis sama na seba,stres je pozitivny a posuva dalej. Aj ked robis na svojom,tak mozes mat stres,lebo vzdy su nejake pravidla,casy,rezim,nutne cinnosti..

ysseba
27. mar 2024

@brrunetkaa Ja tiež pracujem v štátnej správe a moju prácu by sa cvičená opica nenaučila. Stresových situácií je viac ako dosť, stále termíny (na tie sa ale zvyknúť dá) a audity, na tie sa zvyknúť nedá a za všetkým čo spravím je otázka "čo ak si to vyberie audit a ako to bude brať".

janinah
27. mar 2024

Existuje a ja ju budem robit v budúcom živote,budem kvetinarka.

janulik2008
27. mar 2024

@doriiis no, ja už v piatok bude 8 rokov čo robím v jednej firme, operátor a veru že ako tu niekto spomínal sťahujú prémie keď napr niečo nájdu (ale to už je naozaj posledná možnosť). Skoro 8 rokov som kontrolovala kožené diely do áut a boli reklamácie do "aleluja" len my sme sa dostali už trz do takej "šlamastiky" že manažér a riaditeľ šli na služobnú cestu aby zachránili čo sa dá, aby projekt nevzali, lebo sme v prdeli všetci. Posledné mesiace už som na inej pozícii, striham na strojoch s tam tiež to nie je niekedy sranda, stačí že do stroja zle zadáme niečo a už stroj vystrihá úplne iné kusy (dnes sa stalo kolegovi), lebo musel prepínať stroj niekoľkokrát lebo ma Audi sa používa taká koža a na Mercedes iná.

svetlonos
27. mar 2024

@janulik2008
tak to je masaker tie kozene diely. My ame boli pozriet z kancerarii do fabriky, kde siju kozene poťahy. Normalne sa mi nozik vo vrecku otvaral, ako tam s ludmi jednali. Nad kazdym pracovnym stolom obry displej, aka je norma a kolko kto mešká. Na tabuliach vypisany najleosi a najhorsi zamestnanec mesiaca - pre motivaciu ... 🤯 plus ine fajnovoty. Tie krajcirky tam maju bud zlate ruky alebo oci pre plac.

katka700
27. mar 2024

Práca bez stresu neexistuje, všade je dačo

bluka2
27. mar 2024

@svetlonos Najhorší zamestnanec mesiaca? 🤯 to sa vôbec môže…? Drsné. A čo sa tomu človeku potom stane, keď vyhrá tu cenu povedzme 3x?