Práca upratovačky
Ahojte,napíšem hneď na začiatok že nechcem nikoho pobúriť ani nahnevat.Som momentálne na úrade práce,ešte poberám podporu.No potom chcela by som pracu od 7 do 15 hodín skrz deti aby som ich stíhala ráno nosiť do škôlky a školy a poobede pre ne.Pozeram pomaly pracovné ponuky.Na tú jednu smenu je strašne málo ponúk.A čo je hneď obsadia.Poslednu dobu je veľa ponúk ako upratovačka.Viem každá práca má svoj význam a je prospešná.No predsa robiť upratovačku niekde vo firme ,umývať zem,vysypavat koše a drhnut záchody.No popravde nemám na to žalúdok.Aj som nad tým rozmýšľala že keby nebolo nič insie že by som sa na to predsa len dala.No rodina aj kamarátky ma odhovaraju či som normálna že upratovačku robiť je najhoršia robota.
@kate_cs Ešte konkrétne nie nepýtala sa v obchode,len to viem čo som čítala na nete ponuky
Čo sa týka tých záchodov - tak to len naleješ prípravok do záchoda, vydrhneš kefou a spláchneš. Doplníš toaletný, umyješ umývadlá, zrkadlá,doplníš papierové utierky a umyješ zem.
Koše - zoberieš menší kôš a vysypeš ho do väčšieho vreca. Nechytáš smeti ani nič.
Plus máš stále rukavice
Ak.mam byt uprimna - bez maturity zabudni na lidl. Nemas vzdelanie, len zakladne, resp. ucnovske, mas skoncenu hnojarinu. Nerobme si iluzie, z hnojariny sa chodilo do kravinov, hyd. zavodov atd. Upratovanie bytov a domov je fajn, ale necakaj, ze ta budu vitat bez praxe. Ja na upratovani nevidim nic zle, poznam osobne 3 baby, co to robia a ver mi, maju sa velmi fajn. Robia vsak na zivnost a bez agentury. V dnesnej dobe nemat maturitu - nie je problem si ju dialkovo dorobit.
moja znama dala vypoved ako uctovnicka vo väcsej firme, teraz je upratovacka je max. spokojna, spravi si pracu a s cistou hlavou odchadza domov a nema tolko zodpovednosti. Je to len o pristupe ako si to v hlave clovek nastavi. A ucty za teba nikto platit nebude.
Ja som zamestnana v korporate a mam velmi rada nasu pani upratovacku. Myslim, ze v celej firme sa nenajde clovek, ktory by ju nemal rad. Pracujem tam 8 rokov a co si pamatam, uz vtedy tam bola. Ma po 40tke a ma 5 deti. Hovori, ze jej tato praca maximalne vyhovuje najma casovo a ze uz si tam tak zvykla, ze nema potrebu riesit nieco ine. Chodim do kanclu uz pomenej, lebo vyuzivam vo velkej miere homeoffice, ale vzdy, ked sa stretneme, tak pokecame, co nove.
+ ak ma niekto nejaku oslavu v praci, pani upratovacka je tiez takmer vzdy pritomna a pohostime aj ju 🙂
zzial je to neziaduca praca len na slovensku kedze k tomu netreba vzdelania.. v zahranici je to super praca- ludia upratuju hotely popri praci kancle je to velmi ziadana praca.. i ja upratujem - v dome s ludmi s mozgovou prihodou a postihnutim - upratujem len izby ale nemenila by som .. okrem skveleho casu pracovneho co mam je to uzasna praca... vela sa s ludmi porozpravam .. popri pratani izby , clovek si vela uvedomi ked pocuva ich pribehy , ja im pomozem zit v cistom , nik ma nenahana-je to ako pratanie vlastneho bytu ale pre druhych ... tiez som pomahala susedovi kt ma postihnutie upratat jeho byt - nehanbila som sa - mal rakovinu nevladal .. mnohe upratovacky maju lepsie plusy z prace ako ludia sediaci v office... bez ludi kt robia normalnu pracu-ako je predavacka, upratovacka, smetiary, a mnoho mnoho dalsieho by ty tam hore nemali kam dat rodinu,kde si nakupit ,zili by v bordeli ... kazda praca je praca pre niekoho ineho ... kazda praca nadvezuje na daco ine a hlavne kazda praca ma neaky vyznam ...
Ale prosím ťa, veď to je iba práca, dostaneš za to zaplatené. A môžeš to brať ako výzvu, motiváciu, čo ťa nakopne. Bežne chodia cez prázdniny vysokoškoláci na brigády do zahraničia robiť aj upratovačky. Mám známu, mladá, bezdetná, má vysokú školu, dobrý flek v Čechách, a teraz sa na to vykašľali a s kamoškou sa pobrali do Kanady, budú upratovať hoteli v Calgary, aby si zarobili (a hotely sú podľa mňa tiež náročné na upratovanie) a potom tie peniaze chcú precestovať, preto tam aj išli, aby si na to zarobili. A to prosím pekne nebola odkázanosť. Vôbec neriešia, čo robia, tešia sa z peňazí, ktoré si zarobia. Poznám upratovačku, ktorá chodila ku nám do kancelárie a mala pritom ešte hore dole rôzne fleky súkromne, keď mi raz povedala, koľko zarobí za mesiac, sánka mi padla. Robila som aj v kaviarni, s čerstvým diplomom v ruke, spolu s inými študentkami VŠ a aj sme veru upratovali tam.. no a čo? Nechcela som ostať rodicom na krku, nájom som platiť musela (sťahovala som sa kvôli práci, tam kde aj reálne sú ponuky a chcela som byť v centre diania a hľadať ju aktívnejšie, než z domu), prácu v odbore som pritom hľadala aktívne a aj som si našla veľmi skoro svoju vysnívanú, ale som zarábala naozaj že slušne, z nasetrenych peňazí som zaplatila zálohu na vlastný byt a ešte doložila k hypo hotovosť. Neľutujem, bola to veľmi cenná životná skúsenosť. Naučila som sa vážiť si každú profesiu a vyskúšala na vlastnej koži, čo to je manuálne makať. A najmä práca, po ktorej zatvorím dvere a doslova PADLA, žiadne riešenia problémov aj po nociach, kedy musím vstať z postele, lebo som si ešte na niečo spomenula a do rána zabudnem, ako napr. teraz.
Práca nie je hanba. Choď do toho. Nikto ti nehovorí, že to bude naveky takto. Môže to byť kľudne dočasne, teba to viac nakopne a možno dokončíš maturitu, možno ťa zaujme iný odbor, a dáš sa na to. A kebyže ja neviem čo by bolo a bola to hrôza, tak nikto ti pri hlave preboha zbraň nedrží, podakujes sa a povieš si, že toto nie, nie je to pre teba. Kým nevyskúšaš, nevieš.
Obehaj si velke obchody, vyplnis formulare a ked sa bude dat dohodnut na case kt ti vyhovuje nastupis. Ked nie tak nevadi. Nikto sam od seba nevie robit s kasou😆 ale je to jednoduche, len skanujes, ak je problem tak ti vzdy skusenejsi kolega pomoze toho sa neboj. A ani upratovania sa nemusis bat, ja nevidim velky rozdiel v upratovanim a v praci vo vyrobe, ved aj tam si len obycajny robos. Pri upratovani si aspon ides svoje tempo. Kasli na kamosky, ber to ako skusenost. Ak ti to nebude vyhovovat vzdy mozes hladat nieco ine.
No to je uz na tebe kedy..
Niektore upratuju vylucne so svojimi, niektoré vyžadujú domacich. Uz je na tebe, cim by ti bolo lepsie. Napr taky vysavac ma doma kazda zena, tak jasne, ze taky nebudes kupovat. Ale cistiace prostriedky, handricky, mne napr lepsie svoje lebo viem ktoré mi vyhovuju.. Odzrkadlila by si si to v cene.
@autorka robit upratovacku nie je hanba. Vo firmach je to mnohokrat brnkacka, zmyt podlahu, vyniest kose, umyt zachody, raz za tyzden povysavat, umyt sklo, utriet stoly... tento tyzden som videla cenove ponuky na upratovanie pre firmy, az som si pomyslela, ze preco aj ja nie som upratovackou 😃 ak to teda vezmes skus sa casom opytat ludi v kancloch, ci nepotrebuju aj doma upratat. Bud si privyrobis alebo zistis, ze sa ti to viac oplati a zmenis pracu.
Moja najlepšia kamoška jeden čas upratovala, ale jej to ničilo sebavedomie. Stále som ju povzbudzovala, že to nie je nič ponižujúce, podporovala ju. Nikdy som ju nevnímala nejako menejcenne, že robí niečo podradné. Ja napr. u nás v práci mám veľmi rada tety upratovačky. Vždy ich pozdravím, milo sa im prihovorím. Vnímam ich ako doležité osoby, ktoré majú na starosti poriadok a hygienu. Proste upratovačka je doležitý človek v každej firme.
Ja to nechapem celkom, nemas maturitu (bez urazky samozrejme) a tvoja rodina snad necaka ze budes jadrova fyzicka, byt upratovacka je normalna robota, a hlavne ked mas podmienku prac.cas atd..
Ja mam kamaratku co mala rovnaky problem a dlho si nevedela najst pracu az sa jej ponukla praca upratovacky a je velmi spokojna..( ma na starost nejake kancelarie)
Ja mám 29 rokov, a predstav si, upratujem kancelárie, domy, byty, a nehanbím sa za to. Som vďačná za každé zarobené euro. Bola som zamestnaná aj ako upratovačka v domove dôchodcov, no bohužiaľ kvôli prístupu vedenia som odtiaľ odišla. Inak mi práca nevadila, a to som tam zažila všeličo. Človek si zvykne. A riešiť názor druhých? Nemáš už na to trochu veľa rokov? Myslela som, že máš 25 a nie 45. Toto by ti fakt malo byť jedno.
Popozeraj na fb nejake skupiny tvojho mesta, tam vacsinou ludia hladaju niekoho na uoratovanie domacnosti alebo tam daj ponuku....treba niekde zacat aby si mala odporucania, predsa len ludia si neradi domov pustaju cudzich ludi a este ak tam maju byt sami....
Mohol by hľadať aj v obchode, keď potrebujú tak zoberú aj na dokladanie tovaru alebo pomocná sila v kuchyni, sklade, zaučiť sa do nejakého závodu alebo ak máš vodičský tak niečo také, kde treba. Nie každý je vhodný na upratovanie.
a akú prácu očakávaš? v tom čase je celkovo minimum ponúk, ber upratovanie, kým je volné....darmo má niekto aj VŠ, ak mu nastúpi dieťa do škôlky, musí sa zariadiť časovo....teda aj s VŠ berie to, čo mu vyhovuje časovo...darmo zoženie super prácu v korporáte, kde musí dochádzať , ak by domov chodila o 17-tej.....a po dieťa nemá kto ísť....na tvojom mieste beriem upratovanie a popri tom si hľadám niečo lepšie...nikto ťa tam nebude na silu držať keď povieš že máš lepšiu ponuku.....alebo choď robiť poštárku, či predavačku(tam rátaj tiež aj s tým že budeš musieť chodiť aj poobede, aj cez víkendy)....výroba funguje skoro všade na smeny, s tým nič neurobíš....nemôžu zobrať ženu len na ranné, potom by im nemal robi poobedné smeny
No ten kuriér nie je výhra čo sa týka prac. času. Už nás v včera o 18.30😁
ale veď to každá mamička ktorej dieťa nastúpi do MŠ....každá si hľadá prácu aby mohla byť poobede s dieťaťom....preto je takých ponúk kde si v práci do cca 16:00 tak málo.....takže je to buď práca niekde v kancelárii, upratovanie, poštárka alebo ak zoženie predavačka(niekde sa dá dohodnúť na časoch).....alebo predavačky to riešia polovičným úväzkom......ako kuriéra skôr vezmú chlapa ako ženu, môžeš skúsiť aj taxikárku....toto rieši pri malých deťoch veľa žien, lebo jednoducho veľa ak aj prácu má, tak po materskej sa do nej vrátiť nevie práve kvôli času.....
No otázka je , že čo vlastne robiť chceš , respektíve čo vieš robiť , na čo máš vzdelanie ? Robiť upratovačku nemusí byť hneď zlé, u nás v rodine (veľa ľudí vs a vyššie posty) tiež jedna teta robí upratovačku, o pár rokov mladšia od teba, a nikto sa na ňu takto nepozerá, nie je to len v tvojej hlave? Ináč niektoré dni sa namaká a niektoré dni nemá čo robiť 🤷 celkovo si to chváli , takže za vyskúšanie to stojí
Práca upratovačky je podľa niektorých ľudì podradná práca,ale predstavte si obchodné domy,firmy,nemocnice atď.bez upratovačiek,tak potom by povýšeneckí ľudia zistili,že práca upratovačky nie je až taká podradná práca..,lebo čo by robili bez nich....upratovali by si sami?Robím upratovačku a moje kamarátky s tým vôbec nemajú problém...
@letfenixa Áno zaujíma ma aj okolie,nechcem aby ma odsudzovali kvôli práce
...jaj tak...ty by si robila, ale kvôli okoliu nemôžeš...logika 💡
Neviem. Operátor výroby niekde na štyri zmeny je v nejakom pomyselnom rebríčku vyššie ako upratovačka? Nikdy som nesúdila ľudí podľa prace (áno, sú extrémy, ktoré súdim, ale prostitútku ani dealera nepoznám). Aj tá upratovačka, smetiar či predavačka sú povolania, ktoré potrebujeme k životu ešte viac ako nejakého vrcholového manažéra v korporáte.
@kate_cs Ver tomu veľa ľudí súdi podľa povolania.Operator výroby je normálne robota ako každá iná.Najhorsia je upratovačka,to mi hovorí okolie.
Ja robím predavačku a za tie roky sa politika u nás mega zmenila. Do zamestnania príjmu len vyucene v odbore, keďže vyberať majú z čoho, záujemcov je veľa. 90 percent mojich kolegyn zamestnaných 20 a viac rokov dozadu, krajcirok, by dnes nemali žiadnu šancu. Z 50 ziadosti žien z našej dediny, ked sme nedávno priberali silu, len 3 boli vyhovujuce, ostatne zamietli. Takže asi tak.
Najhoršia robota urcite nie je upratovačka ale k*rva. Dnes si šikovné upratovačky vedia prísť na pekne peniaze. U nás sa vo veľkom upratuju aj chaty a ked je šikovná, dostane aj 20 za hodinu. Ale šikovná, nie lemra lenivá.

Ja som robila upratovačku v Nemecku, Mníchov - upratovala som kancelárie, banky v centre - tiež zem, záchody, stoly, kuchyne atď... A akože bolo to v pohode fakt. Upratuješ si podľa seba, pustiš si hudbu a ideš si. Väčšinou tam už žiadni zamestnanci neboli, lebo to bolo už v neskorších hodinách. Ale teda mne to vôbec neprišlo niečo hrozné. Ľudia si ťa ani nevšímajú ani nič, jeden chlap v obleku z banky sa mi dokonca ponúkol, že mi pomôže vyniesť vrecia do koša 😆
Ale aj paneláky som upratovala - chodby, schody, čo tiež nie je nič hrozné.