icon

Prečo ľudia nechcú pracovať ako predajcovia Nay, Intersport, Telekom?

martinna181
19. okt 2024

Ahojte, prečo takmer niekto nechce pracovať ako predajca typu Nay, Intersport, Ptáček, Telekom atď. Máte svoje skúsenosti s danou pracovnou pozíciou? Som zvedavá na názory ľudí

gab1sol
19. okt 2024

@apolka77 našťastie, aj ja mám v rodine a medzi známymi ambicióznych ľudí, ale zároveň vidím, čo chodí na pohovory - keď si mladý absolvent vypýta manažérsky plat a prax žiadna (ani tá brigádna počas školy), vedomosti minimálne, lebo 3 roky z piatich boli vo forme covidovej online výučby a z vedomostí je zjavne, že tým len nejako pasívne prešiel… Teda, ambicióznych je dosť, ale ale veľa si ich chce určovať podmienky. Ale teda, pohľad mi môžu moje skúsenosti skresľovať a pevne verím, že inde to tak dúfam nie je.

lucia147852
19. okt 2024

Nizky plat, veľký tlak od vedenia na predaj, buzerovanie na koberčeku za nesplneny plán...

iwesska
19. okt 2024

Staci sa pozriet na tie platy a mas otazku zodpovedanu. Obchodnici ocakavaju vysoke trzby,ale zaplatit ludi,ktori sa na tych trzbach podielaju,tak to uz nie.

gab1sol
19. okt 2024

@martinna181 pracujem v korporáte a teda, aj my by sme potrebovali sebavedomých, čo si vedia dupnúť, ale v správnom čase a na správnom mieste. A vysmiať sa podnikateľom? Tak potom to platí aj pre nich, nech si robia samy na seba… Ale to si trochu protirečí tvojej otázke - potom nerozumiem tvojej otázke, prečo sa pýtaš, že nechcú tú robotu? Asi si si tí uchádzači dupli a otočili sa na opätku… Ty si na ktorej strane? Uchádzaš sa o to miesto, alebo tých ľudí na tie miesta hľadáš?

3petka
19. okt 2024

@martinna181 Nay intersport a ptacek neviem. Ale Telekom je o hubu. Musíš spĺňať plány ktoré vytvára niekto čo absolútne netuší ake je to so zákazníkmi v danom meste. Popri tom musíš zákazníkom liezť do zadku lebo však budú ta hodnotiť formou sms alebo telefónu. Popri tom ako predávaš služby a riešiš reklamácie a iné veci musíš vypĺňať 300 tabuliek a každú chvíľku máš od niekoho otázku ako dnes, čo ste dnes spravili a mame splnené čiarky? A ak si dobre pamätám a nič sa nezmenilo tak majú zmluvy postavené tak že ak nejakú dobu neplnis plány ideš kade ľahšie.
Ale práca s ľuďmi je dosť ťažká.

gab1sol
19. okt 2024

@denkabemommy ja neviem, ambiciózny človek, ktorý na sebe maká od základnej školy, je dostatočne inteligentný, asi nepôjde robiť doslova predavača. Ten je už podľa mňa niekde inde. A ako sa ja budem mať lepšie kvôli tým, ktorí nechcú pracovať? Inak, netvrdím, že majú mladí robiť za almužnu, ale zasa vypýtať si za juniorskú pozíciu 3k bez praxe je tiež prestrelené, nemyslíš?

owecka
19. okt 2024

@gab1sol
Hadam s vystudovanym IT, medicinou nebudu robit ludia za 1000 eur...to su tak tazke skoly same o sebe, ze tam sa ani nemozme bavit o nizkych platoch. Taktiez ucitelia mladi by mali dostat viac, ved kto normalny bude ucit nase deti. Hned budu aj lepsi studenti sa hlasit na ucitelske pozicie. Takze ano, chce to zvysenie platov...

maranta_leuconeura
19. okt 2024

Plat plat plat. To su pozicie, kde si takmer na minimalke a z toho sa neda zit.

A co sa tyka mladych ,,ktorym sa nechce pracovat". Nuz nechce sa nam robit za minimalku, to je pravda. A ze si vypytame normalne peniaze na pohovore, no co sa stane? Ved prinajhorsom ich nedostaneme. Ale viete co sa realne stava? Ze dostaneme viac ako clovek, co je vo firme dlhsie. Ano, nie je to fer voci nemu, ale podla mna toto je problem mnohych zamestnavatelov, ze platy nezvysuju pravidelne, ale len na poziadanie. Preto si pri nastupe TREBA vypytat co najviac.

gab1sol
19. okt 2024

@owecka hádam vyštudovaný IT, či s medicínou nepôjde robiť predajcu. Ak áno, tak tam asi zlýhalo niečo iné. Ale napr. tá medicína a školstvo, tam sa už bavíme o niečom inom a to o o štátnej sfére, ktoré sú už dlho poddimenzované.

apolka77
19. okt 2024

@gab1sol ja som rada že si mladí pýtajú väčšie platy. Jasne zas nie extrém ako píšeš že absolvent chce manažérsky plat...lenže ruku na srdce , slovaci sa nechajú zdierat . Platy sú tu všeobecné veľmi veľmi nízke.
Mladí sú šikovní a chcú pracovať . Akurát nie sú ochotní trčať v robote od nevidím do nevidím za 1000 eur ..a ja im to kvitujem. Som rada že nie sú ticho. Cenia si svoj čas .
Nie ako my, čo čušime len aby nás nevyhodili.
Pravdaže mali by vedieť ponúknuť svoje schopnosti a vedomosti . Voľakedy bolo dostupné bývanie teraz mladí len na nájom v Ba potrebuju 800 eur a čo ostatné veci? Chcu cestovať, užívať si život popri práci a nie byť na antidepresivach v 30 lebo nezvládajú tlak korporatu.
Keď sa vďaka mladým zvýšia platy tak všeobecne budú mať z toho prospech aj tí 50-60 tnici...

apolka77
19. okt 2024

@tululu ani nebojujem proti predsudkom len ako mám decká dospelé veľmi im prajem aby sa mali lepšie ako my. Aby sa nenechali zdierat .
V Španielsku su ľudia v uliciach lebo nemajú dostupné bývanie a nájmy su tak vysoké že si ich nevedia dovoliť ..
Tu Slováč ticho a tvária sa že panelákove byty ktorých životnosť je sto rokov za 200 000 a nájmy za 800 sú úplne v pohode ...a plat 1200 akože luxus.
Mladí chcú viac ako iba živoriť .
Skôr všetci šikovní pôjdu pekne za hranice min.do Čiech a budú dvíhať ekonomiku tam.

dancingqueen321
22. okt 2024

@stanulienkat zaujimave, a ja ked poslem za rok zivotopis na 200 pocicii, aj tak si pracu nenajdem. A ani moji sucasni a byvali kolegovia. Niektori aj 5 rokov hladaju job. A otvoris profesiu, tak len same chujoviny alebo vysoko odborne roboty. A ze ludom sa nechce robit… chce, ale nech daju aj europske platy. Kto bude do roboty chodit na to, aby zaplatil najom, mal co zrat, aby vlastne len prezival, lebo vsak z tychto platov tu ine nehrozi a ked niekto ma moznost setrit, tak setri po trapnej stovke mesacne, ze by aspon na jednu dovolenku v bulharsku zvysilo.

stanulienkat
23. okt 2024

@dancingqueen321 europske platy chce kazdy. Len nie kazdy ma co ponuknut, nie kazdy ma vzdelanie, nie kazdemu sa chce pracovat. Ja mam v zdravotnictve po 25 rokoch konecne 1000-1100e v cistom. A teraz co? Mala som 25 rokov nepracovat? A nie som jedina v tejto republike. Ked som bola mlada, bola nezamestnanost 25%- a predsa som.si nasla aj druhu pracu, aby som prezila. Doteraz sa z 800e dalo vyzit, no posledny rok uz nie, to je pravda. A to teraz nikto nebude pracovat? Ja by som zrusila podporu v nezamestnanosti po pol roku. Kto chce pracovat, tak pracuje.
@apolka77 no mladi si chcu vacsinou len uzivat. Kazdy nejako zacinal a hlavne mladi ludia bez praxe maju prehnane poziadavky a ponuka ziadna. By som ti vedela pisat knihy o mladych, ktorych som zaucala. Vacsina bola prekvapena, ze v praci budu musiet pracovat. Po par tyzdnoch to vzdali. Uz pocas vysvetlovania a zaucania cely cas tukali do mobilov.
Takze ano damy, Europske platy by chcel kazdy, ale nic nerobit a o druhej byt doma. Kazdy sa musel vypracovat z nizsieho platu. Praca nie hanba. Budte radi, ze praca na Sk je. Dost si vsimam zamestnacov , ked cestujeme po Sk (aj po svete), verte mi, ze keby ste ich mali platit ako zivnostnik a mohli si vyberat, tak mnohych vyhodite. Nevedia sa spravat, neochota, hundranie,nekvalita-ci hotelierstvo, gastro, zdravotnictvo.... Len sa stazovat na platy, to ide kazdemu najlepsie. Tymto ale nechcem obhajovat nizke platy na Sk.

apolka77
23. okt 2024

@stanulienkat je zaujímavé že Slovak keď si pýta plat ako na západe tak takmer hriech ale že tu máme ceny potravín, nehnutelnosti, služieb vyššie ako v mnohych európskych vyspelých krajinách tak to je akože o.k
To, že si viem kúpiť dom pri mori v Bulharsku za 150 000 (aj menej) ale v Pezinku za to kúpim jednoizbak na sídlisku je zrejme tiež o.k...
Jasne my sme pracovali a pracujeme ako otroci ako sama píšeš ledva máš 1000 za 25 rokov v zdravotníctve tak super, doprajme túto otrocinu aj našim deťom. Ja som to dokázala tak nech aj oni dokážu...ja som prevracala každú korunu nech aj oni....to že tu politici vytunelovali celý štát za posledných 30 rokov je asi tiez úplne super...a my ďalej bičom na deti a mzdu 800 veď čo chcete...ale si zabudla že dnes treba platiť vysoké hypo min.30 rokov a z toho platu ledva 1000 to veľmi nejde...mladi nemajú žiadne istoty...tak ako ani my sme nemali...ešte v 80 rokoch do revolúcie sa stavali nájomné byty a teraz?!?
Celým tým chcem povedať že nepríde mi úplne normálna filozofia ja som trpela tak aj ty môj syn to zvládneš. Je to choré takto rozmýšľať. ..sú tu ceny najvyssie z celej V4 ake platy najnižšie...pre teba o k pre mňa nonsense...moje decká študujú v zahraničí a nechcem aby tu muklovali za 4 eura na hodinu lebo ak ja som ...ja moje deti milujem a doprajem im lepšiu budúcnosť.
A neviem kde ty stretávas mladých a lamea nad nimi palicu ja mám 20 ročné deti a poznám ich kamošov,,jasne viem si predstaviť ako gulaju očami keď majú pracovať za 3,50 na hodinu...ale väčšina viem že si šikovní a brigádovali už na strednej. Možno trochu trpezlivosti ani my sme neboli v 18 rokoch asi taký usilovni ako dnes..Slovak zohne chrbát a systém nech ho bicuje. Podľa mňa to správne nie je
Keby tyudia boli zaplatení určite by si robotu vážili a chceli by tam ostať..takto za 600-800 eur veď to zaplatia nájom stravu a nič viac...mladí chcú mať balans medzi pracovným a súkromným životom a nie byť nervózni ako ich rodičia a brat antidepresíva...áno ja nevravim že nie sú aj mantaci a lenivci ale to sa nájdu aj v kategórii 30-40-50 ++++ dokonca aj v dôchodku...zaskatulkovali že mladí nič nevedia a chcú európsky plat je dosť povrchné...áno chcem európsky plat ( mimochodom pracujem tiež už vyše 20 rokov)...a vieš prečo? Lebo platím tomuto štátu viac ako nejaký Nemec...tak áno, chcem aj niečo naspäť ...som náročná? Áno som...a učím to aj svoje deti aby mali svoju hodnotu a neotrocili za 800 eur...

sashabb
23. okt 2024

@stanulienkat "Ja by som zrusila podporu v nezamestnanosti po pol roku."
A veď podpora dlhšie nie je.

apolka77
23. okt 2024

Aj dôchodci čo poberajú starobný a ešte pracuju.
Zakázala by som to.
Brzdia platy a rozvoj.
On si poberá starobný aj 600 (policajt, vojak aj 1200) a ešte zarobí ďalších 1000...to je sveta žiť potom....

apolka77
23. okt 2024

@stanulienkat píšeš, že každý sa musel vypracovať z nižšieho platu ...zaujímavé ..keď zas dodas že pracuješ 25 rokov a plat máš ledva 1000 tak potom si sa veľmi nevypracovala za toľko rokov..lebo možno si začínala ešte v korunách a bolo to cca 400 eur ale pred 25 rokmi to malo väčšiu hodnotu ako dnes tých 1000...Na Slovensku neplatí čím viac pracuješ tým viac zarobis ani čím dlhšie pracuješ ani tým viac nezarobis ...a už vôbec nie ako sestra, opatrovateľka či predavačka...inflácia zhltnla všetko a sme na to ešte horšie ako pred 2 rokmi...a čím chce tento štát motivovať mladých ľudí? Veď v tomto štáte len platis dane a služby žiadne.

luccija
23. okt 2024

@apolka77 máš pravdu každým písmenkom čo pises

stanulienkat
23. okt 2024

@sashabb hej, napisala som blbost. Proste ziadne socialne davky navyse. Bud robota, alebo nic.

stanulienkat
23. okt 2024

@apolka77 mas pravdu aj ty. Ale ja pisem o ludoch, ktori doteraz nepracovali, nemaju navyky, nemaju prax, chcu podavat co najmensi vykon za co najmensiu namahu. U mna je normalne, ze novacik nema mat plat ako clovek, co si 20 rokov robi dobre svoju pracu. Pozri vyssie ake pripady som ja opisovala. A to nepisem o lydoch, ktori si nezasluzia ani tych 600e v cistom. Zase netvarme sa, ze kazdy zamestnanec je zamestnanec roka a ma dostat plat uz len preto, ze sa dostavil do prace. Opisovala som zazitky zo zaucania mladych ludi a poviem ti, ze katastrofa. Plat by chcel kazdy , ale ponuknut casto nemaju co. A co som ja zaucala, tak fakt by som im dala max 700e.

simca06022011
23. okt 2024

@denkabemommy a z coho zijes, dnesna mladez, ked sa ti v praci mali? 🙂) a to bez urazky, zvedava som.

veronika1754
23. okt 2024

@stanulienkat ako mladý čo robiť vedia a chcú sú, aspoň v mojom okolí určite, mám dcéru 20+, áno robí v kuchyni pomocnú silu ale v rakúsku za 1800 v čistom plus má stravu a ubytovanie zdarma, ak by išla to isté robiť v našom meste dostane minimálnu mzdu, všetci jej rovesníci robia, nikto nesedí na zadku, ale 95% robí v zahraničí, chalani robia v Nemecku po stavbách, dokonca dvaja aj stolárov za mzdy 2500+ v čistom u nás o takom plate môžu len snívať

simca06022011
23. okt 2024

Problem, ktory si neuvedomujete,je ze tie vyssie platy treba zaplatit z niecoho a na to treba zarobit. AK vezmem obchodaka a poviem, mu, ze tu mas 1000EUR bruto a vrchny strop nemas limitovany a dam ti % z predaja a obchdou ktory urobis (minimalny predaj cakam od teba tolko a tolko= to je na zaklady plat samozrejme = zarobit proste na seba musi), tak nezarobi nic, lebo si mysli vacsina z nich, ze si sadnu u nas do kancelarie a obchdo za nimi pride. No nepride, ja mu zabezpcim mobil, tablet, notebook, auto, ma tovar ktory predava, ceny su v poriadku, ide reklama, propagacia = nepreda = nezarobi. Ja viem ako obchodaci fungovali pred 30rokmi, 20timi, aj 10timi a ten rozdiel je ENORMNY.

Nemyslim, ze je to ale iba plat, lenivost = ono to treba vediet robit a chciet robit. V dobe ked ludia neradi sa rozpravaju medzi sebou, s cudzimi, neponukaju, nepytaju sa a este aj zakaznici casto rozne reaguju, lebo tiez su neradi ruseni = je to komplikovanejsie... Cize nechcu to robit = nemaju na to bunky, nebavi ich to, nevedia to, tak sa tam nebudu hrnut. Nevies predat=nezarobis. (A teda neviem ci tie prave spomenute platia podla predaja... aplikujem to na moje pomery)
ALe ak sa nezarobi nemozem dvihat platy. Chapandos? Ak idu firme naklady nahor v desiatkach percent, ale nekorensponduje tomu predaj = praca tych ludi, nie je z coho to platit a to fakt poznam xy podniaktelov, co robia roky a ked sa nedari, potiahnu to zo svojho a neriesia, ale nemozu sa nechat zruinovat, musia ziadat vykony v praci.

Ekonomika nepusti a to nie je o tom, kto koho voli.. pretoze prave socialne vladicky radi dvihaju mzdy, a rozdavaju ked mozu, ale obchod, podnikanie a to aby sa "penaize" tocili treba podporovat a nie brzdit. A to takato vlada a ani slnieckarska nedokaze, bez urazky. na to treba tvrdych ekonomov, ktory nastavia ekonomiku tak aby produkovala a potm sa moze rozdavat, potom sa mozu platy zvysovat. Ten podnikatel si tie peniaze na mzdy nevytlaci na tlaciarnicke. Jemu isli naklady xnasobne hore za posledne roky a musi ich uhradit, s pracovnou silou aj zaplatenou je to bieda, pomaly je problem chciet od pracovnikov aj zucasnit sa inventury :DDD a su z toho dramy.. lebo maju byt nadcas (PLATENY!!!) v praci aby sa to dokoncilo naraz. Je to uplne trapne, smiesne..
a kolko firiem ma problem so zamestnancami, ze sa nevedia srpavat? no schvalne, kolko super predavacov ste kde stretli? kolko vas nejakym svojim sarmom presvedcilo aby ste si kupili dvoje topanky a nie len jedny, alebo vam k tomu predali cielene nieco ine? :D Tak si predstavte, ze od toho je obchod zavisly, aby vas ten predajca ziskal a predal vam co najviac.
A hlavne u nas je nenazranost velka vsade... ceny vysoke, obchodnici okamzite ako sa da daju vsade. VSADE. Kludne zapado europske. Rovnako tie nehnutelnosti/sluzby... ale zvysenie vstupov zase len zvysi ceny. TO je fakt.

apolka77
23. okt 2024

@stanulienkat takých ľudí čo doteraz nepracovali a poberajú dávky, alebo su leniví a nemozní nájdeš všade ...tu si to všetko zvalila len na mladých .
Ale poberacov dávok tam bude možno priemerný vek 40 rokov a viac . Aj u nás máme lenivé kolegyne a pracujú u nás aj 20 rokov..keď nemusí ani slamkou nepohne..viac je na cige ako v robote. A to majú niektoré cez 50 rokov.
To mám teraz tvrdiť že su ženy po 50 krbové a chcú všetko zadarmo...tiez si mnohé nezaslúžia ani tých 800...ono je to o ľuďoch .
A vďaka tým drzym mladým ľuďom ktorí si pýtajú väčší plat sa veľa krát zdvihne aj plat tým, ktorí ticho šuchaju vo svojom zamestnaní nozkami uz 30 rokov a nikto ani nevie že tam sú...

apolka77
23. okt 2024

@simca06022011 môže byť neviem aký šarmantný predajca ak raz mám na topánky iba za 50 eur nekúpim si dvoje za 90. Môže sa aj na hlavu postaviť.
Dnes si mnohí rozmyslia čo kúpia nehľadiac že sa stáva moderna nízkonákladová domácnosť a nekopit veľa oblečenia a haraburd...ďalej, ľudia zväčša všetko objednávajú už cez internet takže úprimne ľutujem predajcov ..treba sa pchať zákazníkom až do zadku a to by som napr.ja nedokázala. Na to treba mať obchodného ducha aj žalúdok. Áno treba hýbať ekonomikou s tým súhlasím ale taká zdravotná sestra či učiteľka si nemá z čoho zarobiť na svoj plat lebo nič nepredáva a takých povolaní je xxxxx milión kde sa nič nehýbe lebo to je dávno vytunelovane a v rozklade. ..

simca06022011
23. okt 2024

@apolka77 to bol priklad... ale takto biznis funguje. Obchod je o predavani, nahanani zakaznikov aj ked teraz nie tym, ze kupte kupte ale milym pristupom, nenapadnym "ponukanim" a ano internetom, kde na teba skacu reklamy na kazdom rohu (to nie je pchanie sa do zadku? :DDD
Vela ludi pride, poobzera a nekupi nic, kupi vo vedlajsom obchdoe :D lebo zduta predavacka, lebo zakaznik nenasiel co chce, ale mozno by nasiel... keby mu nikto ukazal... a aj eshopy maju predajcov. A nie je to o pchani sa o zadku, ale na trhu je konkurencia, velka a to nie je ze sedis na ritke v kancli a chodia za tebou zakaznici. Ak treba zarobit na plat, treba obrat. A mozes kludne nechapat a nechciet to robit. Aj taka casnicka na teba vplyva, ked si objednavas, ak je dobra ponukne ti napoj, ponukne ti dezert... ak vyrecna tak ho aj opise, ze aky super, cerstvy dnesny... Vsade sa obchoduje.

A neviem na co sem tahas sestry a ucitelky. Tu sa riesi obchod, platy predajcov atd.

apolka77
23. okt 2024

@simca06022011 prepáč, riešia sa tu platy všeobecne a diskutuje sa tu o tom prečo ľudia aj( mladí) nechcú pracovať ak si si nevšimla.
Nie je to len o predavacoch . ( Aj keď je to v názve témy).
Ty zrejme musich chodiť po zákazníkoch a predávať produkty to je niečo úplne iné ..ani v Telekome , či v Nay predavač nedvíha riťku predáva iba v obchode.(necestuje za zákazníkom)...a napr. V telekome sa vždy stretnem s milým asistentom...a darmo keď nechcem nepredá mi paušál za 40 keď viem že je to prehnaná služba. Ľudia zas nie sú hlúpi teraz si vedia oveľa lepšie spočítať čo naozaj potrebujú . Mladí si prelustruju celý internet a kúpia tam kde je to najlacnejsie. Čiže " oklamať" niekoho milým úsmevom, že toto určite doma potrebujete je verím oveľa ťažšie ako pred 10- 20 rokmi.
Pamätám si podomových predajcov hrncov, kozusin , voňaviek v 90 tých rokoch to šlo na dračku..teraz keby mi niekto zazvoni tak ma smolu. ..
Teraz tak vedia nalákať na lep maximálne dôchodcov čo aj robia rôzni poisťovaci že zmanipuluju chudáka dôchodcu, ktory ani netusi čo podpisuje. Ak toto by mala byť moja náplň práce tak ďakujem pekne.

lapersefona
23. okt 2024

@stanulienkat lebo sa rodí malo deti a ďalšie potenciálne deti sa potratila takže automaticky sa to po rokoch ukáže že chýbajú vo všetkých oblastiach a bude horšie lebo až toľko cudzincov za naše platy neprídu za nás robiť

dancingqueen321
23. okt 2024

@apolka77 uplne sympatizujem s tvojimi nazormi…

lavender94
23. okt 2024

@apolka77 zase keby sa maju predajcovia riadiť tým, že každý si kupi len to, na čo má alebo to čo sa sám rozhodol, tak by tie predajne techniky nefungovali. Ty možno vieš presne čo chceš, ale nie každý takto funguje. Mne keď naposledy v obuvi ponúkli 50% na druhy pár keď si založím klientsku kartu, tak som si ho kúpila. Keď mi ponúkli impregnaciu, vzala som si ju tiež, lebo bez toho aby mi to niekto ponúkol tak ma v živote netrkne, že ju už doma nemáme. Väčšina ľudí si to nekúpi, ale stále je to nejaké percento ľudí ktoré na to počúva. Nie že by som si ja kupovala každý nezmysel ktorý mi niekto nanúti. Ale napríklad ja sa chytím v obuvi, niekto si radšej priplatí za dlhšiu záruku v elektre alebo po predstavení drahsieho modelu sa po odprezentovani funkcii niekto k nemu prikloni, lebo prehodnotí cenu/vykon, niekto dá radšej o 10€ navyše za neobmedzene dáta atď atď. Proste to ponúkanie tovaru a služieb navyše funguje. Keby to nefunguje, tak na to tie firmy tak netlačia. Robia štatistiky rôzneho druhu aby vedeli čo sa oplatí a čo nie. A zas na druhu stranu tie veci trvajú nejaký čas, ten zamestnanec musí zákazníkovi venovať viac času aby ho presvedčil. Už aj v maličkých firmách sa snažia tlačiť na pripredaje, lebo to môže zvýšiť obrat aj o 10 a viac percent a to nie je málo. A to ako sa ktorému predajcovi darí je o prístupe. Ten čo ti to bude nútiť vyslovene tak v živote nič nepredá. A nevidím dôvod prečo by mal mať rovnaký plat niekto, kto sa bezprizorne poneviera po obchode a niekto, kto sa snaží a má výsledky. Ja to tiež nerobím rada a ani mi to príliš nejde, ale rozumiem tomu prečo je na to vyvíjaný taky tlak.