icon

Šéf mi odmietol podpísať výpoveď

martul
19. jún 2023

Baby, prosím poraďte, bola som dnes za šéfom podať výpoveď /zamestnaná som menej ako rok/ výpovedná doba je jeden mesiac. Šéf mi ju nepodpísal, odmietol. Vraj až od 1.9. ma pustí. Že on ju nepodpíše a môžem to poslať poštou kde to prevezme aj v júli. Čo teraz? K nemu sa vyjadrovať nechcem, sľuboval to, čo vôbec nesplnil, roboty 100krát viac, som tu v podstate nonstop, zaučenie žiadne, to je proste nadlho...Poradíte?
@draik ty si právnik, prosím ťa, ďakujem.

luccija
19. jún 2023

@martul podaj na pošte a hod sa na PN

mogaa
19. jún 2023

@martul normálne napíš mail že k dátumu tomu a tomu ukončuješ prac.pomer.....Samozrejme aj s dodatkom že to posielaš aj doporučene poštou....vytlač mi mail, výpoved mu pošli doporučene(nechaj si lístok o poslaní a kópiu) a vybavené.....máš aj mail že si mu to poslala aj doporučený lístok....

draik
19. jún 2023

@martul
Zoberte dvoch svedkov, odovzdajte mu výpoveď a hotovo. Ak odmietne prevziať, spíšte o tom vyhlásenie s podpismi svedkov. Tiež upovedomte zamestnávateľa, mailom a následne listom doporučene s doručenkou, že odmietol prevziať výpoveď a že Vás PP končí vtedy a vtedy.
Ak nemáte svedkov, pošlite výpoveď doporučene s doručenkou a skráťte odbernú lehotu tak, aby to vyšlo do 30.6.

opica_skorica
19. jún 2023

@zesaw
@kikushaa
Netreba si robiť starosti, to zamestnávateľ by musel dokazovať, že čo bolo/nebolo v obálke.
@martul Treba spraviť ako poradil @draik.

martul
autor
19. jún 2023

@draik veľmi pekne ďakujem.

mircalla
21. jún 2023

@martul Neplynie od 8. mesiaca. Musi byt dorucena

mircalla
21. jún 2023

@maranco Presne tak data security issue jak vysita robit s firemnymi datami na domacom PC

nyusika
21. jún 2023

Pošli poštou, s dorucenkou, odberná lehota najneskôr 30.6. 2023. Samozrejme - správne sformulovanu.
S tým, že pracovnú pomer končí dňom 31.7.2023.
Šéf ti nič podpísať nemusí.
@martul

martul
autor
21. jún 2023

@nyusika podala som poštou, dnes to prišlo, kolegyňa prebrala poštu akurát vtedy tam nebol. Vrátil sa, nahneval sa, od dnes nikto nesmie preberať poštu a povedal, že má dá na súd. Nervy mám úplne v keli.

veronikastrickova
21. jún 2023

@martul takych vyhrazok sa absolutne neboj. Dobre bude, este mesiac to vydrz a naozaj urob to, ze sa ti pokazil NTB.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mircalla
21. jún 2023

@martul Na sud? Strasny k...o. vyhrazky, nie je v prave. Na tvojom.mieste mu v tejto faze pohrozim pravnikom a inspektoriatom prace. Podla mna si dovoluje, nakolko vidi, ze moze

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nyusika
21. jún 2023

@martul baví ťa to ?
Výpoveď prijatá, končíš 31.7.
A šéf sa kľudne môže súdiť s kým len chce.

Zbytočne robíš okolo to ho haló.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
nyusika
21. jún 2023

@karinka223 tieto rady by si
@martul mala vytlačiť a čítať, keď sa ich nenaučí naspamäť.
Perfektné

karolinagabika
21. jún 2023

@martul Držím Ti prsty. Pred rokom som tak odišla z eshopu a šéf bol tiež riadny idiot. Výpovednú som mala dva mesiace,keďže tak je určená zo zákona a za tie dva mesiace bol na mňa extrémne hnusný,drzý,mohla som za všetko…Dnes by som to tiež riešila tak, že by som sa hodila na pn…drž sa 🙏

mircalla
21. jún 2023

Sef je jednoducho nejaky primitiv, co sa hra na podnikatela a nema o tom ani sajnu. Nikto pricetny neda robit zamestnancovi na sukromnom PC s firemnymi datami. Evidentne aj s financmymi problemami.

Jedna vec je ale ista. Je presvedceny, ze si z neho posrata, tak si s tebou cvici. Takze chyba je aj v tebe, ze mu to dovolis. U mna by sa to skoncilo tym, ze na neho poslem Inspektoriat prace a dam mu stanovisko pravnika, by sa posral. Davas vypoved v sulade so zakonom. Posledny krat by sa niekomu vyhrazal, ze ho da na sud, hoci postupuje podla zakona
Nie je nic horsie ako neznaly zamestnanec, co sa nevie branit

mircalla
21. jún 2023

@nyusika Na sud ju neda. Musel byt platit trovy za prehraty spor. Zjavne nema ani na notbook🙂

nyusika
21. jún 2023

@mircalla veď ja viem.

elizita
21. jún 2023

@martul a čo ťa dá na súd. Z čoho tá obviní? Že si dala výpoveď? 😀

jeennyv
21. jún 2023

To poznam takych sefov, co s nimi korektne jednat nejde, nechce sa dohodnut….folklor, nechat si zamestnanca, ktory tam nechce byt nikdy nepochopim, u nas bolo v byv praci takisto sef 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Kokegyna uz maladost povedala ked nepreberue, nevyriesi sa to ako ludsky neprijde..a neprisla…uz bol klud zrazu..ukaz ze sa nebojis, ked toto robi sef mas tri moznosti chodit do prace a mat v pi..podopierat pult ako sa vravi, dalsia ist na pn a dalsia jednoducho neprist

gejb
21. jún 2023

@martul za čo by ťa akože mal dat na súd? To sú také plane vyhrážky. Keby náhodou prišiel úplne o mozog a urobil to tak by dostal takú pokutu za bossing a nedodržiavanie prav zamestnancov, ze by sa z toho po*ral a mohol zavret krám

veronikastrickova
21. jún 2023

@gejb ale ved mozno aj lepsie, nech mu sudca pekne vysvetli a pokuta nebude na skodu 😁

gejb
21. jún 2023

@veronikastrickova jasne, ja takým doprajem nech sa im to vsetko pekne vrati aj s urokmi. ...Len autorka by asi skončila na práškoch. Pritom ona je teraz "na koni" 😉

linalinabizu
21. jún 2023

Kristepane ,ničoho sa neboj. Nemôže ťa donútiť aby si prišla do práce ,jednoducho tam nechoď. Ak nemáš inú prácu tak sa daj na PN ak máš inú tak tam nastúp.
Hádam sa nenechas zastrašovať . Jedine čo môže tento typ šéfov urobiť je že ti nevyplatí mzdu... Tu dáš podnet na inšpektorát práce ktorý to je povinný preveriť .
Držím ti palce,a NEBOJ SA!!!

martul
autor
21. jún 2023

@gejb beriem to ako plané reči, snaží sa má zastrašiť a myslí si, že sa zlaknem a cuvnem. Nevadí, vydržím a ignorujem.

zuzanaete
21. jún 2023

@mircalla Mozno na ten notebook aj ma, ale naco by minal svoje peniaze, ked najde ludi, co budu robit na sukromnom. Moze byt za tym vychcanost.

martul
autor
21. jún 2023

@zuzanaete má dva, odložené.

veronikastrickova
21. jún 2023

@martul tak sup, zajtra nech ti da pracovny