Skladanie na kolegyňu, ktorá má neustále atakuje
Kolegyňa odchádza do dôchodku a mame sa jej skladať na darček na pamiatku. Suma je 10€ co mi príde ozaj prehnane keď zrátam, ze je nás do 20 zamestnancov.
Mam dilemu ci dat 10 euro keďže pracovala som s nou v minulosti a vtedy bola normálna no teraz keď som sa vrátila v kuse na mňa útočí. Nič co vyslovene ja spravím podľa nej je zle atď. pričom profesijné som nad ňou. Zrejme jej vadí ze ona je u nás 10 rokov a ja som nastúpila v marci ale nemôžem za to, že profesijné som vyššie. Nechova sa kolegyňa lebo ustavične na mňa donasa veci co nie sú pravda a viac krát som sa presvedčila,že klame. Vrchná sestra aj vedenie o tom vie ale neriešia to však už končí ale mňa to uráža, že o mne niekto výprava ze som klamarka.
Vy by ste na ňu dali peniaze aj keď viete,ze niekto za mňa tie peniaze asi da?
Ak nechces, nedaj, ak chces dat, tak daj. Nikto sa za Teba nerozhodne.
Ja osobne nie, skladám sa iba ľuďom s ktorými mam dobrý vzťah a vychádzam korektne. Neviem sa pretvarovať takže aj nejaké srdečne lúčenie by bolo pre mňa pretvárka, len by som jej podala ruku a popriala všetko dobre
podla mna si vztahovacna na blbosti. ide do dochodku! a ty malicherne uvazujes na 10€ ak si mala s nou problem mala si ho riesit a nie "vyliat si zlost" na darceku pre nu
....ono, ten jej odchod je vlastne aj "oslava" pre teba, takze neries a prispej ;) a adios teta. O kravu menej v kolektive.
Myslim, ze ta prinutit nikto nemoze. Sprav tak, ako to citis. Ja osobne by som asi neprispela, ale v tom pripade by som sa nezucastnila ani jej rozlucky...ale inac tazko povedat, to uz musis vediet ty, v akom kolektive pracujes a ako zareaguju oni na tvoje rozhodnutie, tymto tahom mozno iba zbytocne privolas na seba ich pozornost. Ak tvoji kolegovia reaguju vacsinou impulzivne na taketo veci, tak by som mozno radsen prispela, nech mam pokoj a nech sa nic neriesi 😁.
Ona odíde, ale reči o tom kto prispel, neprispel, aký darček sa kúpil budú kolovať ďalej.
daj a máš pokoj... raduj sa že ti nebude strpčovať život..
Tých desať eur, za tvoj pokoj stoja. Či chceš aby kolovali o tebe reči poza chrbát? Neviem čo o tebe hovorí, ale iba jej tým nahráš a kolektív si pomyslí, že to bola pravda. Však nemusíš sa cukríkovať s ňou. Poprípade prekroč svoj tieň s s úsmevom od ucha k uchu jej popraj pekný zaslúžený oddych. Pochopí 😂
Vsak je to jej rozlucka, ozelela by som tych 10 Eur. Mala by som s tym problem vtedy, ak by to bol bezny a kazdy jeden sviatok.
My sme to tak mali v robote, ze sme sa aj na obycajne narodky skladali hocikomu po 20 Eur, a teda mne to islo fakt na nervy. Vo velkom kolektive to dost finacne citit, lebo stale ma niekto narodeniny alebo meniny...
Nedala by som. Nesla by som ani na rozlucku. Slusne by som potriasla rukou a zazelala vsetko dobre. Nikto nebude riesit, ze si neprispela. Tej, co zbiera by som vysvetlila, preco to tak citim a hotovo. Ja nemam rada taketo nasilu lucenie s ludmi, co si s nimi nemam co povedat.
Neprispela, nezúčastnila sa rozlúčky, aj podať ruku by som sa stranila.
V bývalej robote odchádzal šéf, nevyhral voľby, niektorí kolegovia boli rešpektovaní, niektorí šikanovaní, z neznámych dôvodov aj ja. A takémuto trubcovi mám prispieť ?! Ani náhodou. Mám svoju hrdosť . Potom niektoré baby ľutovali že sa dali strhnúť s davom, a "čo by ľudia povedali", tak prispeli.
A keď sa tu na koni rieši, čo by ľudia povedali, tak všetci pritakaju neber to do úvahy, čo je koho do toho, kašli na nich.
A uppss tu sa už radí opačne.
Obetoval by som tých 10 eur. Treba sa dôstojne rozlúčiť. Predstav si, že by si bola na jej mieste. Odchádzala by si s vedomím, že sa na teba niekto hnevá. Verím, že sa rozhodneš správne. Neboj sa ukázať, že ty si dobrá, ľudská.
Pre toto vyhlásim,že k môjmu dôchodku si nezelam nijakú skladačku....hoc ja roky prispievam kazdemu..aby niekto neriesil,ze mi musi dat par eur..a to som vraj v kolektive oblubena..btw zažila som kolektív,kde najväčšia klamarka robila klamarov z tých druhých...
@bilberryday ja som mala pred ňou narodeniny a nikto okrem 2 ľudí sa mi na ne nezlozil tak nevidím dôvod dávať na ňu peniaze
Tak uz si rozhodnuta. Kde je potom problem?
Autorka,napadlo ti sa zamyslieť prečo ti na narodeniny prispeli dvaja ľudia z dvadsiatich? Ci to o niečom nesvedčí...
Ak sa skladaju uplne vsetci, tak daj a ak len par ludi, tak nedaj, naco. Tieto darceky v praci su strasna otrava ci uz pre darujucich, alebo obdarovaneho. My sme to zredukovali na spolocny obed a je pokoj.
Nedala by som, nas bolo 42 v robote dali sme pohar a kto chcel dal, potom sa bud pohar odovzdal alebo nieco kupilo, nikto ma nikoho nezazeral ak nedal
Nedávaj , nie si povinná , rob ako cítiš👍✊
povedz im ze sa skladat nebudeš lebo ty jej das darček separe. A nedaj nic. Vybavene.
@janinah ja som tam bola 5 mesiacov a skladali sa aj takým co boli len 2 dni
Bola som v podobnej situácii a nedala som 🙂
Nedala by som ;) a nech ma aj ohovoria..moja vec
Dala by som.. presne ako píšu, ona odíde ale reči ostanú. 10 eur je super cena za odchod nepríjemnej kolegyne, ja by som jej dala aj 100ku len nech ju už nevidím :D inak ja som sa už musela párkrát skladať na darčeky kolegyniam na materskej ktoré som v živote nevidela a neviem ani ich meno. takže tak..
Ja by som nedala. Vykaslala by som sa na ňu. Nejde o peniaze ale o princíp. Nedala by som ani 1cent

Daj, nebudes za kravu pred ostatnymi. Nie je to tak vela a starej mozno dopne ze sa k tebe blbo spravala a ty jej prispievas na dar.