icon

Tehotná učiteľka a bezpečnosť pri dozore

lea1999
1. sep 2024

Ahojte 🙂

Je z vás niektorá tehotná ucitelka ktorá mala dozory a keď nahlásila v práci že čaká bábätko tak jej tie dozory zrušili? Pretože ja mám z toho veľký stres už teraz. Dali ma strážiť do jedálne decká ale oni sa velmi cezomna predierajú a bojím sa že ma buchnú alebo sotia. Už teraz mam celodenné nevoľnosti a neviem si tento konkrétny dozor predstaviť 😔 ďakujem vám

lea1999
autor
1. sep 2024

@michaela329 ďakujem ale pýtala som sa na jednu vec naozaj nemusime to ešte takto ďalej riešiť

zuzana76
1. sep 2024

@letfenixa u nas dozor prideluju a kazdy musi mat dozor naj v jedalni, aj na chodbe

lea1999
autor
1. sep 2024

@beronsche pozri sa, tie decká sú na hodinách zvládnuteľné aj na chodbách, áno konflikty sú ale zvládam to proste len tento jeden dozor nie tak ma neukamenujte. A mám dozor aj na chodbe a aj vonku som strážila deti aj v družine mám deti a všetko zvládam aj autoritu mám to len tento obed nedávam. To je všetko a pýtala som sa jednu vec na ktorú mi odpovedali kompetentne baby

lea1999
autor
1. sep 2024

@zuzana76 presne tak aj u nas

lea1999
autor
1. sep 2024

@januska12323 áno na obede autoritu nemám, ani žiadny iný môj kolega.

zuzana76
1. sep 2024

@lea1999 inak vedenie ti musi upravit podmienky a preradit ta, to ma lekar pravdu, ale nech napise teda na papier, ze nemozes vykonavat dozory, aj tie dozory na chodbe su des, ty mas mat klud a nie tam pobehovat a striehnut, co kde zase vyvadzaju. Takze ja na tvojom mieste by som isla za vedenim, ak nepovolia, tak idem za dr. nech mi da takyto papier, vysvetli mu situaciu, ze tie deti su naozaj ako odtrhnute z retaze

lea1999
autor
1. sep 2024

Dobre dozvedela som sa čo som chcela aj vôbec nechcela a už uzatváram diskusiu. Ďakujem všetkým čo mi naozaj poradili a ostatným prajem tiež takéto “milé” a “veľavravne” komentáre keď ich bude niečo zaujímať a spýtajú sa. Pekný deň

lea1999
autor
1. sep 2024

@zuzana76 ja to skúsim na ďalšej poradni. U všeobecného lekara sa to nedá asi však? Toto rieši iba gynekológ? 😕

michaela329
1. sep 2024

@lea1999 vidíš, takto anonymne vieš byť asertivna, tak skús aj reálne. A inak - neverím, jednoducho neverím, že ani ostatní kolegovia nemajú v jedálni autoritu.

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 to nie je o autorite, u nas tam moze byt hocikto, kym narobis poriadky, tak si cela vystavena, lebo zazvoni a hoci ucitel odvadza ziakov k satniam, potom zrazu sa vyroja a letia ako splaseni, potom tam stoja hala bala, musis ich dat do radu, hadaju sa, kto kedy prisiel, no otras, kopec nervov to stoji, bavime sa o ZS, na gympli je to uz ine. Ale ZS to sa predbieha, potom zaluju, toto tehotna naozaj nemusi riesit.

michaela329
1. sep 2024

@zuzana76 ja som tehotná, tiež to riešim. V tej jedálni dozorujem sama. Preto viem veľmi dobre o čom to je. Avšak skákať po hlave naozaj deti nesmú.

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 aká ste veľká škola?

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 kolko žiakov?

michaela329
1. sep 2024

@zuzana76 250 detí tento školský rok. Toto je jednoducho zanedbané, keby boli pravidlá od začiatku dané a deti by ich museli dodržiavať, takto by yo nevyzeralo.

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 u nás je to vyše 800 žiakov, na obed su dve hodiny vyčlenené, stravníkov môže byt okolo 500 -600 určite

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 takže záleží aj od veľkosti školy a počtu deti.

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 inak sa kociruje možno 200 stravníkov a inak 600

michaela329
1. sep 2024

@zuzana76 predpokladam, že v tej veľkej nedozoruje jeden človek a je dozor aj na chodbe. Pracovala som aj na spojenej škole, kde bolo tých žiakov vyse 800. Nie,nebol tam bordel

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 ale to nie je bordel, to je hluk, ta učiteľka vydáva oveľa viac energie, decká sa strkaju, toto naozaj nemusí riešiť pocas tehotenstva

anesim
1. sep 2024

My musime odviezt deti az do jedalne na koniec radu, ucitel prvy a za nim deti. Tiez sme mali tak, ze decka chodili jak besne, hodili tasky na kopu pri skrinkach a ostatni cez tasky. Uz to bolo moc, tak dalo tak,ze nesmu predbehnut ucitela, sem tam je tam aj vedenie na kontrole. Jeden ucitel je v jedalni a druhy pred jedalnou,aby nebol bordel. 2.st chodi po 6.hod , to sme velka skola 16 tried po 27-29 ziakov, tak si viete predstavit co tam je.
A k otazke, mavaju dozory aj tehotne kolegyne, na chodbach aj v jedalni- no ten nastatstie nemame cely sk rok, sa v jedalni vystriedame vsetci

zuzana76
1. sep 2024

@michaela329 áno, dozor je aj na chodbe. Tak my sme asi všetci neschopní, pretože tam hluk je, deti sa ponáhľajú, su nepozorne, aj sa predbiehajú, áno posielame ixh na koniec radu, riešime to

lea1999
autor
1. sep 2024

@michaela329 tak niesom asertívna len som prekvapená že sa spýtam jednu otázku a už tu niektorí rozoberajú celý môj charakter aj všetko. A ja som v škole kde je 500 žiakov a 1-5 ročník v pohode ale 6-9 neustále poznámky, 4-5 na vysvedčení, nechodia do školy, no naša skola nieje Zrovná ukazkova. Sú problémové teraz 7,8 aj u deviatakov dve triedy. Napomínania od učiteľov aj riaditeľa.

lea1999
autor
1. sep 2024

@anesim no to u nás skončí hodina a deti utekajú a teraz také pobláznene jak utekajú sa musia najesť za 30 minút 300 deti. Jeden učiteľ tam stojí a pusta ich. Posledni sa dostane na rad po 20 minútach sú nervózne tie decká lebo nestíhajú ani zjesť obed. Tak sa pchaju.

beronsche
1. sep 2024

@zuzana76 na bežnej škole deti sacaju a drgaju do učiteľky tak, že sa boji o nenarodené dieťa?
Tak to sme pekne v prdeli...

michaela329
1. sep 2024

@zuzana76 ale to je v každej škole, hluk. No brať takto dramaticky dozor v jedálni a tvrdiť, že to je také peklo? A pritom tam mat kolegu, čo sa hrá na mobile? Opakujem - tiež dom tehotná, v malej jedálni sama na dozore, decká mi stoja až vonku, no nikto ma tam nejde udupať. Lebo radšej tam stokrát urobím poriadok - a stoprvy mám už pokoj.

kiki68
1. sep 2024

@domka222 toto nemozes porovnavat, ked ju niekto zhodi, tak co? V principe by ona mala mat viac pokoja a ten lenivy kolega usmernovat deti

kiki68
1. sep 2024

@lea1999 preco nemate rozfazovany obed? Ked je to take, ze sa nestiha, tak u nas boli dve etapy. Mne pride 30 minut velmi malo na taky pocet deti, zjavne tam treba celkovo nieco zmenit. Ked sa tam ludia idu pozabijat, len aby nieco zjedli. U nas byvala hodina na obed. A boli tie dve etapy. Podla mna mensi stres pre vsetkych.

lea1999
autor
1. sep 2024

@kiki68 ja neviem ja som sa nato sťažovala hovorila som vedeniu že decká mi nestíhajú jest a že ich nechávam aj po zvonení pretože to nestíhajú. Predĺžili tu prestávku o 5 minút a povedala mi nato zástupkyňa že mám ich posielať do tried na hodine musia byt včas proste a majú jest rýchlo. A ak nezjedli tak ich vec. Takže toto je riešenie u nás.

lea1999
autor
1. sep 2024

@kiki68 určite mi to bolo pokojnejšie keby mám aspoň polovicu tých deti na obedy, stiahlo by sa. Takto sa nestíha decká sa ponáhľajú sú hladné tak je im šumafuk čo ja im rozprávam pri dverách. Dôjdu na hodinu a tam majú zle že nedošli načas. 🤷‍♀️

domka222
1. sep 2024

@kiki68 ale to treba riešiť kolegu v práci, nie tu