Tehotné učiteľky - ako zvládate vašu prácu?

gabriella91
18. dec 2019

Ahojte baby, ucitelky aj neucitelky.... tento mesiac som zistila, ze cakam babo. Planovali sme, takze velka radost. Avsak chcem sa spytat kolegynky tehotne ako to zvladate s detmi, kedze nasa profesia je dost hlucna a aj stresujuca. Ja konkretne mam romsku triedu zo socialne slabeho prostredia a niektori nemaju doma ani vodu. Ich spravanie je velmi zle, kazdodenne riesim porusovanie skolskeho poriadku.Casto na nich treba zvysit aj hlas ked riesim neustale konflikty medzi nimi. To ze su spinavi, nejak uz neriesim, zatial som chora nebola, ale hneva ma ked musim zvysovat hlas. Ked bude babo vacsie bude pocut moj hlas. Ja bojim sa toho aby sa v brusku nelakalo. Ja viem budete pisat nech nekricim, ale kto ucil taketo deti vie aky je to zaberak. Ako ste to riesili vy????Dakujem za kazdu radu .

diaalex
18. dec 2019

@gabriella91 podľa mna to vôbec neprekáža 😊 môžeš kričať na nich, veď malé aj tak bude najprv spoznávať hlasy a potom keď si zvykne na tvoj už to nebude vnímať 😊 veď aj v sprche si mozes hlasno spievať alebo v aute a malé to bude počuť 😁

veronikaszabova
18. dec 2019

@gabriella91 prepac, ale pousmiala som sa nad tvojou otazkou 🙂
Neries, babo bude OK.

asia83
18. dec 2019

@gabriella91 Učila som takéto deti. Ak by som bola tehotná, určite by som sa dala na PN. Je tam veľa faktorov prečo, spomeniem jeden. Raz do mňa narazil jeden žiak, celou silou, nechtiac, narazil mi do brucha. Tieto deti sú proste trošku iné, netreba to podceňovať.

gabriella91
autor
18. dec 2019

@veronikaszabova preco pousmiala?? Neviem, otazka je vtipna?? Kazda zena ma obavy si myslim. A ja vam poviem miestami je to o zivot v tej triede.

kristina2412
18. dec 2019

@gabriella91 ja si tiež myslím že to je ok. Vezmi si, keď sú tehotné operné spevacky😂😂😂to je ďaleko intenzívnejší ton ako keď ty, dva tri krát zvýšis hlas.

gabriella91
autor
18. dec 2019

@kristina2412 ach tak snad sa nemusim bat toho mojho kriku. Dakujem

bagre
18. dec 2019

ale bábo bude počuť ruch aj z okolia, nebude v prostredí že totálne ticho a zrazu krik...neboj sa 😉

kristina2412
18. dec 2019

@gabriella91 určite nie😉a okolo bábätka je voda,čiže ono ten zvuk, podla mňa nebude taký intenzívny.

asia83
18. dec 2019

@kristina2412 Skúste učiť takéto deti aspoň jednu vyučovaciu hodinu a potom povedzte, že je to ok. To nie je krik, to je krik zo stresu a z nervov. Tieto deti žijú inak, inak sa správajú, inak reagujú. Problém má netehotná, nieto ešte tehotná.

kvetinka75
18. dec 2019

@gabriella91 prepac ale tiez som sa ,,pousmiala,,. Niektore matky su dost ani neviem ako tak napisat. Trosku to s obavami prehanaju. Akoby ine zeny tehotne neboli. Narazam na ten krik. Predstav si ze zeny maju viac deti myslis ze na tie co uz maju nekricia? Niekedy treba zvysit hlas. Ine je bezpecnost medzi takymi ziakmi. Toho by som sa skor obavala.

gabriella91
autor
18. dec 2019

Ved o to ide, ze to nie je krik ako zo spevu, ale to niekedy su take nervy, ze musim predychavat. A mam chut vyskocit von oknom. Nebojte sa som este normalna a z toho okna nevyskocim😁😁😂 ale no neviem ako.... tak dufam ze to nebude take hrozna a velmi sa budem snazit mat ich na salame radsej. Pre mna je moje dieta prvorade.

gabriella91
autor
18. dec 2019

@kvetinka75 zas nemozme porovnavat viac deti s 13 romskymi detmi kde polka ma diagnozu mentalna retardacia. To si nevies predstavit co oni dokazu... ale nechcem odbacat od temy. Dakujem za nazor👍🏻😊

benit
18. dec 2019

@gabriella91 tak potom napis, ze mas strach ako bude tvoj stres vplyvat na tvoje dieta. Ja robit v takom prostredi idem na pn. Mam teraz kolegynky tehotne. Su to asistentky a maju 1 dieta. Tak pracuju. Riaditelka ostala pn.

zanetkafilipko
18. dec 2019

ja som ucila do 17tt, okrem hrozneho revu cez prestavky (skola ma cez 600 deti), stresu z niektorych problemovych deti a niektorych premudrelych rodicov a behani po schodoch hore dolu cez prestavky) bolo vsetko ok, potom som raz v triede medzi ziakmi zacala velmi silno krvacat a do 18tt sme sa uz nedostali..
na zaciatku duheho tehotenstva som sla na PNku
byt tehotna zase, idem na PNku..
@kvetinka75 kto nerobil pracu ucitela nech nevravi, ze vie o com to je, ja sa tiez netvarim, ze viem o com je praca kadernicky, lekarky..
@gabriella91 ucila som aj take deti ako ty, viem o com vravis, ak mas obavy, chod na PN, nie je o com, drzim palce

kvetinka75
18. dec 2019

@gabriella91 precitaj si este raz moju odpoved.

kvetinka75
18. dec 2019

@gabriella91 pisala som o kriku a bezpecnost ze by ma trapila viac a nie ten krik. Viem si to uplne predstavit. Preto by som riesila to a nie krik

kristina2412
18. dec 2019

@asia83 ja som robila aj s takýmito deťmi ako psychológ a viem čo to obnáša. Existuje kopec techník, ako sa naučiť zvládať stres ,hnev atď. Nebude predsa robiť zle samej sebe a svojmu dieťaťu. Ak zistí že to skrátka nejde,pôjde na PN...

kvetinka75
18. dec 2019

@zanetkafilipko ako vies ze nerobim to po prve a podruhe vyjadrovala som.sa k niecomu inemu a nie co viem a co nie

gabriella91
autor
18. dec 2019

@kvetinka75 akoo rozumiem aj ja myslim pod tym krikom aj ine veci.

kvetinka75
18. dec 2019

@gabriella91 tak ja som.myslela iba ten krik

zuzana76
18. dec 2019

@gabriella91 isla by som na PN, viem aky je to stres pre netehotnu, toto v tehotenstve urcite nepotrebujes, navyse je tam velmi vela iných rizikových faktorov, deti sa spravaju niekedy ako stado, mozu ta zhodit neumyselne zo schodov, na chodbe vrazit do teba, ked bezia apod. potrebujes sa takto stresovat, radsej PN a uzivanie si tehotenstva

mimibb
18. dec 2019

Učila som v špeciálnej triede, kde boli deti mentálne zaostale...Tiež mega zaberá... .sla som na PN.... Nejde ani tak o zvýšenie tvojho hlasu ako o pocity... Stres atď nerobí dobrotu... Keď som bola tehotná s treťou dcérou, tak som niekoľko krát bola vystavená veľkému stresu.. Až do takej miery, že malej zaznamenali tachykardiu, to dieťatko všetko prežíva s matkou.... A mne bolo vždy viac vlastne dieťa ako cudzie... Logické... Takze sa riad vlastnými pocitmi...

gabriella91
autor
18. dec 2019

@mimibb presne toto si vystihla, ze ide aj o tie pocity ze ked mna tam ide rozhodit a som z nich nestastna ,nervozna ,nahnevana, rozculena tak to dieta to musi citit.

kristina2412
18. dec 2019

@gabriella91 cize tu problém nieje ani tak ten krik,ale to že ťa to ďalej trápi, si nahnevaná,smutna atď. Čiže nieje to len tak,že zakricis a ďalej neriesis😞čo ti pomáha ventilovať to ako netehotnej?

snehulienka8
18. dec 2019
wivienka111
18. dec 2019

ako baby pisali niektore, ten krik ani nebude taky problem ako stres a to, ze proste sa tam musis rozculovat. uvidis ako sa budes citit. ak by si citila, ze ti to nerobi dobre tak sa daj radsej pn

gabriella91
autor
18. dec 2019

@wivienka111 presne tak to spravim. Dakujem

katulienkamoja
18. dec 2019

Môj názor je PN, tiež som šla od začiatku PN, väčšina lekárov s tým nemá problém, rozdiel finančný minimálny, a máš kľud, 😉

janinah
18. dec 2019

Bez mihnutia oka by som prenechala cigančatá netehotnej kolegyni a šla na PN.To nie je len o kriku,to je celkovo o strese a ten ti vôbec netreba.

evittam
18. dec 2019

@gabriella91 O život je to každý deň hocikde nielen v tvojej triede. Súhlas s
@veronikaszabova
Prepáč ale mám pocit že čím ďalej tým viac čo čítam MK budúce matky len preháňajú.
Btw.ak sa bojíš a na prácu sa necítis žiadajú inú prácu vhodnejšiu pre tvoj stav-nemusis byť doma obmedzovana vychádzaní v prípade PN.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre