icon

Tehotná učiteľka a bezpečnosť pri dozore

lea1999
1. sep 2024

Ahojte 🙂

Je z vás niektorá tehotná ucitelka ktorá mala dozory a keď nahlásila v práci že čaká bábätko tak jej tie dozory zrušili? Pretože ja mám z toho veľký stres už teraz. Dali ma strážiť do jedálne decká ale oni sa velmi cezomna predierajú a bojím sa že ma buchnú alebo sotia. Už teraz mam celodenné nevoľnosti a neviem si tento konkrétny dozor predstaviť 😔 ďakujem vám

vreckovka2
1. sep 2024

@lea1999 to, ze ti nejaka ucitelka napise, ze si to v pohode odkomunikuje, tak neznamena, ze si to odkomunikujes aj ty. Isla by som za vedenim a vysvetlila im situaciu, poprosila, aby ma vymenili, ze budem dozorovat chodbu. Hotovo. My sme si dozorovali cele dni svoje triedy, s tymto skusenost nema..ale ked mi v praci nieci nevyhovovalo, vzdy sa to dalo odkomunikovat a vyriesit. Ako je to u vas, neviem.

pribinak
1. sep 2024

@kiki68 ty si učila? Wau to je slovník.

lea1999
autor
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl ďakujem velmi pekne jedna z mala milých odpovedi :(

januska12323
1. sep 2024

Tri roky robíš dozor v jedálni a ešte stále nevieš dať decká do laty? Tam bude chyba inde nie len v terajšej tehotnosti. Choď za vedením povedz, že ti z tých aróm býva zle a keď si nechcú vziať na starosť tvoje odpadnutie nech ťa dajú inam. Sami to meniť nebudú nemajú prečo, keby si mala autoritu nemusela by si to riešiť.

cucoryedka
1. sep 2024

ahoj ... vsetko zavisi od vedenia, ale kolegyne ma upozornili, ze si mozem pytat, ze je nepisane pravidlo, co sa tyka tehotnych, ze dozory nemusia mat (aj som hladala, skolsky zakon to neupravuje). Teraz zacinam 7. mesiac, predbezne dozory nemam, ak bude treba zaskocim. Uvidim to az po ofiacialnom rozvrhu. April, maj, jun, teda zaciatky tehu som dozory mala, na exkurzie som chodila do konca juna, normalne v BA MHD, aj dohodnutym busom. Vedenie sa ma potom pytalo, ci potrebujem upravu, ale dala som to (zakladna skola v BA, som na 1. a 2. stupni, jeden dozor s besnymi siestakmi a osmakmi, a jeden dozor bol pokojnejsi). Ja si vzdy otacam deti, ktore sa nevedia chovat, musia ist na zaciatok chodby a ist este raz a opakovane, kym neprejdu chodbou ako ludia, v triede ak bol hukot, skrikla som ja, ze mali dost, utisili sa, ak nepomohlo leteli aj poznamky za nevhodne spravanie. Sice som sa citila ako bachar, ale tiez mam len jedny nervy 🙂. A v pripade potreby mam na klucoch pistalku, tu stacilo prilozit k ustam a ani nezapiska, deti nemaju v oblube ten zvuk. Ak potrebujes zmenu, upravu, okrem nahlasania tehotenstva, skus poprosit zrusenie jedalne, ze mas obavy, alebo vymenu za pokojnejsiu chodbu. A co sa tyka sediaceho kolegu, toho treba poriesit aj bez Tvojho tehotenstva, normalne ho upozornis, ze nech ide dozorovat, a ked nepohnes, rovno vedenie.

lea1999
autor
1. sep 2024

@vreckovka2 ja viem ja som taká, necham si skákať na hlavu a veľakrát sa mi to vypomstilo ale áno musím kvôli bábätku sa postaviť . Ďakujem za milé slova naozaj.

ivana3111
1. sep 2024

Ja nechápem zeny, čo tu píšete, že si ma spraviť poriadky akože... určite sa bude teraz tehotna rozčuľovať a robiť si poriadky na pracovisku ,keď ma mat kľud. Ja čo poznám učiteľky, tak ak chceli ostať doma na PN kvôli tomu kľudu a neohrozovaniu sa zbytočne lebo to dieťa je veľmi chcene a vytúžené napr. Tak ich nechali všetky doma na PN bez reptania lekari. A o nejakom vyciciavani štátu môžete ísť kázať čiernym spoluobčanom a nie žene, ktorá odrobila a ešte odrobi cely život pre tento štát ;). Áno mam kamošky učiteľky, čo robili až po nástup na MD - ich voľba lebo tak proste chceli a cítili sa dobre. Budiš.

10jarka
1. sep 2024

@lea1999 U nás tehotné kolegyne- učiteľky dozor nemajú.

kp7333
1. sep 2024

Ked som bola tehotna, dochadzala som do prace preplnenou MHD-ckou, nebolo to bohvieco, ale prezila som. V druhom tehotenstve som sa starala o dvojrocne dieta - zdvihala 20kg dieta do hojdacky, z hojdacky, do vane, z vane, riesila zachvaty hnevu, kopajuce a metajuce sa dieta na rukach... atd. Prezila som ja, aj druhe babatko. Tym chcem povedat, ze sa nemusis obavat dozoru, ani stuchania v jedalni, to je to najmenej. Na tvojom mieste by som mala skor strach, ze si zo skoly donesiem nejaku virozu alebu inu chorobu, ktora moze ohrozit plod.

domka222
1. sep 2024

Dozor v jedálni? Ako čo? Ja som stála za pásom 8 hod denne na zmeny. V lete na hale 34° v kuse. Nohy opuchnuté ako slon,pomaly som nemala čas ísť ani na záchod. Ženy veď už sa trošku preberte,tehotenstvo nie je choroba,pokiaľ nemáte vážne zdravotné problémy.

vreckovka2
1. sep 2024

@lea1999 tak budes mat prvu skusku ako sa postavit za seba a dieta😉. Neboj, zvladnes to a podla mna sa v takejto veci bude dat dohodnut. A odporucam neprezivat v praci veci, nerozculovat sa a uz vobec nekricat. Inak mne sestricky u gynekologa navrhli, ci nechcem ist na PNku, lebo choroby (my sme mali decka aj zo zlych hygienickych pomerov, co vsetko som domov doniesla ani nepisem). Ale ucila som len prve 4 mesiace, potom covid a zavreta skola. Vyucba online. A tiez mi skoro vyslo vratit sa na mesiac este do prace, a nakoniec som sa dohodla v praci. Treba sa za seba postavit.

bosorkabb
1. sep 2024

U dcéry v škole minulý rok mávala dozor v jedálni učiteľka ktorá rodila teraz cez prázdniny.
Ale ona si vedela urobiť poriadok. Len ukazovala kto má ísť na koniec radu 😂

zaba21
1. sep 2024

@lea1999
Ja som ako tehotná požiadala vedenie, aby ma vynechali z dozorov, zástupkyňa mi bez problémov vyšla v ústrety. Mala som rizikové tehotenstvo po predchádzajúcom potrate a zároveň som si dokončovala doplnkové pedagogické štúdium, kvôli ktorému som mala úväzok okolo 26 hodín rozdelený do štyroch dní.

michaela329
1. sep 2024

@ivana3111 ja som na svoje tehotenstvo čakala 11 rokov, aj som si prešla stratou v druhom trimestri. No urobiť si poriadok viem. Pretože mi to ušetrí toľko nervov, čo by mi submisivny a "nerozrušujem sa" režim neušetril. Raz som tam dozor, som pedagóg a keď ukážem, že so mnou sa zametať nebude - robím dobre len a len pre seba, nielen na teraz, ale aj do budúcnosti.

svetlonos
1. sep 2024

Ty potrebuješ mat repekt a si mäkká. Mas v tom prípade uplne nesprávnu pracu. Chod do skolky, to v dobrom.

letfenixa
1. sep 2024

@lea1999 som učiteľka, takže som oprávnená ti napísať. V našej škole tehotné dozor nemavaju.
Neexistuje, aby sa cez učiteľa žiaci v jedálni pretláčali. Neexistuje, aby si dozor sadol za stôl v jedálni a hral sa na mobile.
Dozory si zapisujeme sami, podľa rozvrhu, tak by som určite nemala dozor tam, kde nechcem.

lea1999
autor
1. sep 2024

@januska12323 áno chápem ďakujem.

lea1999
autor
1. sep 2024

@ivana3111 si velmi zlata naozaj ďakujem lebo som sa kvôli jednej otázke cítila ako keby som už niekomu ublížila pomaly za niektore odpovede 🙄 ďakujem veľmi pekne za milé slova

lea1999
autor
1. sep 2024

@domka222 no radsej by som chcela fyzickú prácu teraz ako takúto fakt

lea1999
autor
1. sep 2024

@svetlonos áno aj ja som chcela už zmeniť prácu ale ostala som tehotná s bábätkom viem že to nieje pre mňa. Dala som tomu šancu dva roky ale po materskej nastúpim na inú prácu.

lea1999
autor
1. sep 2024

@letfenixa ďakujem velmi pekne, takéto som chcela počuť. Proste informácie

lea1999
autor
1. sep 2024

@michaela329 ja viem zmením prácu hneď po materskej

michaela329
1. sep 2024

@lea1999 nejde len o prácu. Vieš koľko toho budeš musieť zniesť po pôrode 😀? Všetky tie rady, porovnavanie. Skús začať trochu dupať, keď Ti je niečo nepríjemné. Osobne by som zacala tým kolegom, chvíľu sa budeš cítiť nepríjemne - ale máš čo stratiť? Nie, len získať.

domka222
1. sep 2024

@lea1999 ver,že nechcela. Koľko si v jedálni ako dozor a koľko by si musela makať v takej napríklad fabrike a ešte v takýchto teplách, kde sú tie haly vyhriate ako plechovky? Neviem v akom štádiu si,ale vo vyššom by si plakala,že nemáš radšej ten dozor

janinah
1. sep 2024

Prepáč,ale ty si co za učiteľka,keď ti deti skáču po hlave? Požiadaj riaditeľa,nech príde " nenapadne " na kontrolu a dá do laty deti aj kolegu.

maciatkolulu
1. sep 2024

@koniarova a inde ženy nie sú medzi ľuďmi? Akože nechápem. To čo v tej škole je? Nejaká hystéria ? Robí v škole pre postihnuté deti? Ja nechápem dôvod pn,ma zdravotné ťažkosti? Nie,tak to má riešiť so zamestnávateľom.

mogaa
1. sep 2024

@lea1999 dozor naozaj robiť môžeš

beronsche
1. sep 2024

@lea1999 to kde učís? V nejakom nápravnovýchovnom ústave pre mladistvých delikventov??
Prečo nikto nerieši kolegu, ktorý si neplní povinnosti? Vie o tom riaditeľ školy?

zuzana76
1. sep 2024

@stanulienkat je, decka ako z retazi utrhnute

zuzana76
1. sep 2024

@beronsche takto vyzera bezna ZS