icon

Trúfli by ste si na prácu bez skúseností?

31. okt 2023

Ahojte,trúfli by ste si ísť do práce s ktorou nemáte skúsenosti? Je tam zaučenie ale a týmto ste nemali skúsenosti,ide o štátnu správu na úrade.

Strana
z3
deti95060810
31. okt 2023

asi aj áno, ale musí to byť ťažké...

vivuska666
31. okt 2023

Urcite ano.

pribinak
31. okt 2023

Však na začiatku pracovnej kariéry nemáš žiadnu prax a skúsenosti s predsa sa zamestnáš a ideš pracovať
Takze áno, lebo vždy je to niekde 1. skúsenosť a ak je aj zaručenie tak je to viac ako ideálne

rebrambora
31. okt 2023

Urobila som to uz 3x a inak sa posunut neda. Samozrejme, ze je to obtiazne, ale bez prace niesu kolace.

sovica
31. okt 2023

Áno (vlastná skúsenosť - 4x), ale hlavne prvý mesiac je záťažový. To, čo som mala dovolené si zobrať aj domov, som si vzala a študovala aj doma, učila sa od kolegov "pozorovaním", pýtaním (to nie je hanba), robila si poznámky atď.

algavendova
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
31. okt 2023

Ano trufla.

veselo_neveselo
31. okt 2023

Jasne, netreba sa bat, a musis si verit, ze si inteligentna dost na to, aby si sa pracu naucila. Vies riesit mnoho inych veci, naucis sa aj tuto.
Je to fakt len otazka sebavedomia, nenechaj sa nim odradit 🙂

queen_mary
31. okt 2023

Ano, a vacsinou je vsetko ovela lahsie ako byva v popise prace 😀

terezka1947
31. okt 2023

Ono ide o to,či je to niečo,na čo krátke zaučenie stačí s ostanem de facto v Tom,čo viem alebo úplne iný odbor,kde síce sa žiaci človek,ale nebude chápať súvislosti,atď,atď.

uglybetty1234
31. okt 2023

Jasne ze ano. Vzdy ked som menila pracu, tak som menila aj zameranie. Vsetko som sa naucila od zakladov. Pri nastupe si vzdy davam ten prvy mesiac absolutne pracovny. Cela rodina musi pomoct, praca je priorita. Tak isto ked menil pracu manzel, tak som kmitala doma ja.

vevapeto
31. okt 2023

Ak by ma bavila tak áno a dám do toho všetko.

ivangeline
31. okt 2023

Isteze. :D Na to je skusobna doba.

koniarova
31. okt 2023

Jasné. Bez problémov.

kate_cs
31. okt 2023

Ja som 11 rokov pracovala v obchode, pred materskou na riadiacej pozícii. A po 5.rokoch na materskej som od septembra v školstve. Bála som sa, nemala som skúsenosti a prax (len vyštudovanú VŠ) ale dostala som sa do toho.
Ak to chceš, chod do toho!

zmrzlinka2021
31. okt 2023

Trufla - v najhorsom pripade ak by som ani po mesiiacoch v takej praci sa nechytala, tak by som slusne odisla.

17alexis
31. okt 2023

Ja som si trúfla na prácu, s ktorou som nemala vôbec žiadne skúsenossti, ešte aj bolo treba vedieť dobre cudzí jazyk. Veľmi veľa som sa naučila a teraz mám vďaka tomu vlastné podnikanie.

danica2711
31. okt 2023

neboj sa, kancelárska práca v štátnej správe nie je nukleárna fyzika, určite sa to naučíš

missviolet
31. okt 2023

jasne, sak po skole ako som mohla vediet tu pracu, estebaj sfera je mimo studia (ako vacsina ludi)

mandzula
31. okt 2023

2x som takto zacinala v statnej sprave a nakoniec s vlastnym podnikanim, ktore taham doteraz. Zaciatky su vzdy tazke a potom sa clovek rozbehne.

tiezjedna
31. okt 2023

vôbec si neviem predstaviť, čo môže byť ťažké na administratívnej práci na úrade, aby sa človek zamýšľal, či to zvládne

bimbambim
31. okt 2023

Áno trúfla .tento rok dokonca dva krát.v máji po 22 rokoch som išla do kuchyne ako pomocná kuchárka.zaucili a naučili.teraz od 2.11 idem robiť predavačku do obchodu naučím sa . peniaze treba

marca12
31. okt 2023

Ano,trufla som si. Pred rokmi som isla do uuuplne inej sfery. V tom case vo firme znizovali stavy a vedela som,ze budem musiet odist. Nasla som si pracu,ktora nemala s mojou vtedajsou nic spolocne. Zaucila som sa,vela sa vzdelavala a dalo sa to zvladnut. Vsetko sa da naucit,ked sa chce,ak ta to bude bavit

@tiezjedna Nie je to ani tam jednoduche. Casy,kedy si ludia mysleli,ze uradnicky chodia do prace len kavu vypit,su uz davno prec. Ved aj tam mas lehoty,rozhodnutia,zakony,ktore musis vediet aplikovat,neustale sa nieco meni,cize sa musis stale vzdelavat.

tiezjedna
31. okt 2023

@marca12 veď to nepopieram. Ale žiadna raketová veda to nie je. Zvlášť v dobe aplikácií a notifikácií na každý prd.

ysseba
31. okt 2023

Jasnéééé, choď do toho. Ak si dostala príležitosť dostať sa do štátnej správy, využi to, to sa často nestáva 🙂 A úprimne - práca na úrade nebude žiadna jadrová fyzika 😉 A navyše - podľa zákona o štátnej správe budeš mať prideleného mentora 3 mesiace, ktorý ťa bude zaúčať a má za to odmenu. Takže sa ho neboj pýtať, pýtať, pýtať 🙂

autor
31. okt 2023

@tiezjedna je to len druhá moja práca mám len 24

domi235
31. okt 2023

Skus a uvidis. Zaucia ta👌

mykaellle
3. nov 2023

Ahojky, aj ja mám skúsenosť. Momentálne som v práci, ktorú som nikdy predtým nerobila, prvé tri mesiace boli mega náročné ale stálo to za to. Pomohlo mi to, že som sa veľa pýtala a priznala, keď som sa na niečom zasekla. To mi mega pomohlo.

autor
3. nov 2023

@mykaellle v akej oblasti?

ikuska27
3. nov 2023

Ja som ako 18 ročná nastúpila ako sestra na ARO...tiež som absolútne nevedela do čoho idem...teraz mám 38 a stále som tam...takže áno...určite by som šla...

Strana
z3