icon

Upratovanie rodinného domu

5. júl 2022

Ahojte, prosím o odpovede len tie, ktoré majú skúsenosti ci z jednej alebo druhej strany. Babule, chodím upratovať popri práci jeden rodinný dom, poschodový, hore 3 izby, šatník, WC a kúpeľňa (vaňa, sprchac a 2 umývadlá), dole obrovská obývačka, kuchyňa,jedalen, izba, WC a kúpeľňa. Robím klasické veci, prach, vysávanie, mopovanie, sanita, linka... Proste tak, aby bol pocit čistoty a poriadku. Pred troma rokmi som u nich začala s tým, že navrhli 20 eur, nevedela som v tom chodiť, každá koruna dobra, tak som to vzala. Ale... Mne to príde strašne málo v dnešnej dobe. Vlastne aj na tu dobu, keď som to vzala. Koľko babule dostávate za takúto prácu, poprípade, koľko platíte kočkám za takúto prácu? Poprípade, ako vysvetliť majiteľke, že toto je už vážne málo? Ďakujem za normálne odpovede. A nie, nie som na to odkázaná, skôr to beriem ako také zadné vrátka, keby náhodou, tak aspoň dáky peniaz bude v ruke..

cecilia29
5. júl 2022

Autorka ja nie v zlom 😁 ja som len netušila že toľko za upratovanie sú ľudia ochotní platiť. Možno sa pridám keď deti odrastu 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
5. júl 2022

@cecilia29 ja som to tak ani nechápala, že by ste to v zlom písali. Ale presne. Nie je to zamestnanie, ale služba, keď ideme do niekoho domácnosti... No ja som bola dokonca na jednom dome, kde som chodila par rokov, a zažila som aj nepríjemnú situáciu, kedy som utiekla bez tenisiek, mobilu, dokladov preskocenim plotu, pred človekom, ktorého som tam nečakala... A viac sa mi o tom ani asi nechce písať. Tým som chcela len povedať, že aj my ideme do neznáma a nikdy nevieme....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lalala94
5. júl 2022

@autorka ako bolo napísané, podľa mňa je na taký veľký dom 20€ naozaj málo. My dávame pani 20€ za upratanie 3-izbového bytu - trvá jej to cca 3-3,5 hodiny, Košice. V dome bude tej roboty omnoho viac, čiže by som aj viac pýtala.

autor
5. júl 2022

@lalala94 mate pravdu, ďakujem

cecilia29
5. júl 2022

@elizabet173 áno, idem aj poradiť sestre- zdravotnej sestričke či nechce zmeniť povolanie. Jej práca - služba nikvldy nebola tak ocenená. Fakt som netušila ako to teraz letí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
akbara77
5. júl 2022

@elizabet173 trápne nech je to jej, že sa dohodla na takú sumu. Keď sa jej nepáči, nech žiada zvýšenie. Vyplakavat na koňovi jej asi nepomôže.

ankare
5. júl 2022

Och, to pýtaš veľmi málo. Ja nemám šajnu o tomto žiadnu, ale ja byť Tebou, pýtam si s kamennou tvárou aj 50€.
A to, že to tak rýchlo zmaknes, je len Tvoja šikovnosť. Oni ani nemusia vedieť, že to tak rýchlo stíhaš.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
raffaella
5. júl 2022

20€ za taký veľký dom a v Bratislave je čisté zderstvo, verím že si to domáci aj plne uvedomujú a aj tak ich hanba nefackuje.
Pod 50€ by som sa ani nebavila. Ty si nájdeš upratovanie v inej domácnosti v Bratislave šmahom ruky, oni si kvalitné upratovanie za 20€ v dnešnej dobe, pri dnešnej inflácii a nedostatku kvalitnej pracovnej a spoľahlivej sile nenájdu. Naozaj treba byť asertivna, vždy keď ide o zárobok musíš si stáť za svojím.

autor
6. júl 2022

@akbara77 ani som nechcela reagovať. Ale nedá mi to, nikto tu nevyplakava, dala som len otázku, tak prosím, neprekrucaj

vlakyca
6. júl 2022

Podľa mňa to robíte zadarmo....ja som mala 5€ za hodinku ale som chodila častejšie a to je 2 roky dozadu . A poznám pani čo chodí upratovať takto že na 2-4 hodín a má za hodinu 10€. Určite si vypitajte viac ,ale to je super že to zvládate za taký krátky čas. Ale ak robievate tam aj veľké upratovanie keď sa umivaju aj okná tak min. 50€ si musíte vypitat

erickatt
6. júl 2022

Aspon 50. Aj to je malo

ibrunova
6. júl 2022

@akbara77 ona nevyplakáva, len sa pýta.

jnqa
6. júl 2022

Ahoj chodím upratovať rodinný dom bungalov na hodinu mám 8 eur bežne upratovanie ak ide o umývanie okien a žalúzií 10 eur za jedno veci na upratovanie si nosím svoje . Máš to stratené malo a v dnešnej dobe to ide všetko hore ak je tá pani stebou ochotná tak uzná že máš pravdu a zvýši ty ak nie tak ja by som odišla Fak 20 eur je ozaj malo

akbara77
6. júl 2022

A čo ti bráni pýtať si viac?načo tu stracas cas prázdnymi recami. Ak sú s tebou spokojní, dajú viac. Bojíš sa, že si nájdu inú lacnú silu a ty prídeš o 20 eur.

eskop
6. júl 2022

Za 20ku by som ta brala aj ja 🤣 u nás v okolí co viem chodia baby a majú 50tku za dom.. je to tvoja šikovnosť ze dom upraces za 2,5hod.. raz mi písala jedna firma,že 150e bez okien 🙈🙃

wayway
6. júl 2022

30eur v pohode vypytaj. 20 je malo ked ozaj tak pekne upraces.

simca06022011
6. júl 2022

no poviem ti to takto, nam majitel upratovacej firmy pvoedal, kolko bude trvat upratovanie, cena na hodinu, ci to urpatovacka urobila za 2,5h alebo 5h bolo jedno. Je to totiz jej sikovnost. Cize ty si kludne mozes povedat, ze je to praca na 4h, cena za upratovanie u ans bola 8-9EUR/h bez dph nepamatam si presne... cize aj pri tvojej 2,5h praci by to bolo trochu viac
Zase 40-50eur na dom je dost, chodi mi tak kamoska urpatovat, ale ona aj perie a zehli a v podstate je tam cely den / tyzdenne.
@sense no presne, ja len kupelne 2h cistim :DDD

sundew
6. júl 2022

Kludne povedz ze si nezvýšila ani jeden rok a teraz chces viac.2,5h na taky dom je dost malo.isto by som zvolnila v case a účtovala 10€ na hodinu,cize 3h upratovania. Davala by som si bacha aby ti nepridávali úlohy a ty budes stale makať ako fretka.naprikald umytie okien by mala byt extra cena

liv1
6. júl 2022

@eskop odo mna zas raz firma pytala za okna 4izbovy byt 209 eur. Tak hovorim ze nie dakujem 😁. Ale aj tak som platila vela vela, vyslo to akoby hodinova mzda vyse 25 eur. To ani doktori nemaju 😅. Teda ako ktori 🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
didi2102
6. júl 2022

Mňa nahovorili keď sme sa sťahovali či nechcem prvý krát upratať , pani brala 30-35 za celý dom aj s oknami, aley máme menší s radovke

38kristina38
7. júl 2022

Treba si spravit prieskum, kolko si pytaju zeny, ktore upratuju vo Vasom okoli. Za 2,5hodiny si neviem predstavit,ako sa da dosledne spravit taky velky dom. Mne pani upratuje 80m2 3hodiny a vtedy sa to tam leskne,kazdy centimeter dlazby, linky, etc. a robi presne tie horeuvedene veci.
V Bratislave je bezna sadzba na hodinu- 8-9€/hod.
Taky velky dom mojej pani trva cca 6hodin.

veronikahuli
9. júl 2022

Ja si beriem za 1 okno 10€ ( mam svoje pomôcky) a na hodinu 5€ niekedy 5,50€... Za toto by som si v pohode pytala 100€, mozno sa vám zo zda veľa, ale za 100€ by som si aj ja dala toto vsetko upratať... Vážte si svoju robotu

liv1
9. júl 2022

@veronikahuli 100 eur mozno vtedy, keby dala dokopy este celu kuchynu, poupratovala hracky, dala prat ci zehlila veci. Inak je 100 za taketo upratanie strasne vela. Aj keby to trvalo 5 hodin (a autorke to trva 2,5), to je 20€/hodina, uz neprehanajme 😅

nixie144
10. júl 2022

Ja upratujem, na prilepšenie , 3-izbove byty a 10€/hod.Trva to 2,5-3 hod. Bez žehlenia a umývania okien.V BA.