icon

Vadilo by, keby šiel muž na firemný večierok?

30. nov 2023

Baby. Vadilo by vam keby ma ist muz na firemny vecierok? Neni z tych co by randili s niekym alebo by spravil nieco zle. Ale obzera si sem tam zeny (co robi kazdy jeden muz).

gab1sol
4. dec 2023

@andreatytler opäť, je rozdiel tancovanie a obťažovanie… Aj keď to je v opitosti… Žiadny z kolegov ma len tak nechytil na chodbe za ruku a už žiadny sa ani len nepriblížil tak, aby mi dal bozk (už len z toho titulu, že sa mi hnusia ožratí). Aj pri tom tancovaní - vždy tancujem len s takými, ktorí si uvedomujú hranice a o nič sa nepokúšajú.
A to, že by som s nich chcela naďalej pracovať? Nech… Ale toto proste nie. Teraz to bol bozk, dva, nabudúce to bude čo? Použije silu, aby dosiahol svoje? Veď prvýkrát, keď skúsil to bolo bez následkov…

natalka13
4. dec 2023

@andreatytler na zaklade tvojho zazitku teraz ty nedovolis muzovi ist na fir. vecierok? Vies ze toto sa ti moze stat na stretavke zo skoly na dovolenke v buse.....?
A hned samozrejme vsetci sa tak spravaju a aj muz zadavatelky temy sa bude.

andreatytler
4. dec 2023

@natalka13 Nevravim ze nedovolim. Vravim ze chapem preco sa autorka pyta ci by nam vadilo keby isiel muz na firemny vecierok.

nyusika
4. dec 2023

@andreatytler ty si myslíš, že TC j muž by sa pridal k tomu bozkávaniu, akože by sa mu to páčilo?
Lebo inak stále nerozumiem, prečo by mi to malo vadiť.
Alebo on je ten, čo obťažuje kolegyne a ty o tomto koníčku vieš...a chceš rodinu ochrániť pred hanbou ?

malinovka333
4. dec 2023

@andreatytler u nas vo firme v pracuje profesionalny stripter. 🤣 u nas vo firme pracuje cca 90chlapov a 6 zien a nikto ma tam nikdy nechytal za ruku ani za nic insie ani sa nepokusal bozkavat a to su tam by som povedala kadejake individua. 🤣 troska prehanas sa mi zda. Ked koza neda cap neskoci. Keby sa ma niekto dotkne tak mu strelim taku facku seby odletel na svoje miesto bez ohladu nato co si kto o mne pomysli.

petrana18
4. dec 2023

Ženy a vadilo by vám, keby váš partner tancuje aj slaďáky s kolegyňami na takom večierku?

malinovka333
4. dec 2023

@petrana18 tak ja osobne si neviem predstavit ist tancovat sladaky s nejakym kolegom. Podla mna by isli len ti co sa k sebe maju viac. Boli sme pred 2mesiacmi na svadbe ja sef (36r slobodny) a este dalsi 4 kolegovia ale to sa tam teda fakt zilo sef tancoval asi najviac zo vsetkych lidi co tam boli aj ked si trosku vypil tak odtial potial. Totalna aabala ale myslim si ze kazdy sa vedel spravat. Ja som isla na tu svadbu ako sa povie o 5min 12. Prisla som domov muzovi som oznamila ze idem na svadbu sefovi robit druzicku 😅 a vsetko bolo ok z kazdej strany. U nas byva tiez firemny vecierok ako som pisala 90chlapov 6zien a muz to berie vsetko v pohode. Nikto si tam nenosi zenu je to len v ramci firmy ale sladaky sa tam urcite nepustaju ved to by som bola na roztrhanie 🤣

gab1sol
4. dec 2023

@petrana18 ja osobne som v tomto bez problému, môjho manžela musím presviedčať, aby vôbec so mnou tancoval. 😂 Ale teda budem súdiť podľa seba - ak aj tancujem nejaký pomalý tanec, tak tancujem ako v štandarde (kedysi som tancovala a tanečný partner bol iba tanečný partner), ak tancujem s manželom, tak to je taký tanec v objatí, túlime sa k sebe, mám hlavu položenú na jeho pleci. S kolegom by som tak netancovala…

beronsche
4. dec 2023

@andreatytler musim priznat, ze taku skusenost z firemneho vecietku, aku opisujes veru nemam.. Ani mi nik z mojich znamych o nicom takom nerozpraval...
Asi najvacsii trapas, o ktorom viem, bol, ked si opity typek vypytal slovo a ironicky verejne dakoval svojmu nadriadenemu, ze ich nikdy nepodrzi a celkovo je na nic....

V predchadz. zamestnani sme mali dokonca veceru spojenu s wellness, kto chcel isiel, kto nie, ten zostal v bare. A ziadne nepristojnosti sa nediali, napriek max. neformalnemu obleceniu.. 🤪
Ked myslis tanec v pare, dufam, ze hovoris o sladakoch, nie ostatnych parovych tancoch, to by bol extrem.. tak sladaky nemavame, ostatnym parovym tancom sa nebranim, velmi rada tancujem..
Celkovo nepovazujem alkohol za taky obrovsky problem. Problemom su ludia, co nevedia, kedy prestat chlastat.

A neviem, co tym myslis, ze "vselico sa moze stat.." akoze co take?
Mas strach, ze tvoj chlap sa pod vplyvom spusti?
Alebo, ze znova zazijes sex. obtazovanie?

ibatanecnica
4. dec 2023

kriste pane, chudák mu ž, už ani na vianočný večierok aby nešiel. Čo by si robila, keby mali teambuildingy alebo chodil na služobky

petrana18
4. dec 2023

@malinovka333 ako ani ja osobne by som netancovala slaďáky s iným ako mojím mužom. Samozrejme zabaviť sa s kolegami to chápem, už teraz to je bežné tak chodiť, ale ako vravíš odtiaľ potiaľ :D totiž ide o to, že manžel bol na vianočnom večierku a slaďák tancoval (vraj na konci hrali). Videla som video, kde tancoval a nepáčilo sa mi to vôbec. Ale tvrdí, že preháňam a zveličujem to. Tak neviem som ja tá divná keď mi to vadí? :D

beronsche
4. dec 2023

@petrana18 aj sladaky sa daju tancovat "slusne" s urcitym odstupom a aj neparovy tanec v objati.. cize zalezi na sposobe tanca.. 😉
Osobne by som vsak sladaky s kolegami netancovala.

petrana18
4. dec 2023

@gab1sol áno stotožňujem sa s tvojim názorom, že slaďáky by naozaj mali tancovať len partneri. Môj manžel bol na večierku a slaďák tancoval s kolegyňou, bolo to v kvazi štandard štýle (resp. tancovačka ako zvykne byť medzi amatérmi :D) ale na môj vkus príliš nalepení na sebe. Manžel tvrdí že každý si zatancoval, že to je normálne, preháňam, atď ... Proste nepáči sa mi to a cítim sa kvôli tomu dosť zle, smutne... Ale ako nestranná osoba myslíš, že fakt preháňam? :D ešte som takú situáciu neriešila a fakt som bola v tom, že také môj muž nerobí a prekvapilo ma to riadne

luxus10
4. dec 2023

...no a potom mame este fir. vecierky s prespackou, a tam sa deju veci...😍

ano, a pripite kolegyne sa pchaju same chlapom do priazne aj do postele...chlap nemusi prakticky nic...k nemu to pride same...

yanni
4. dec 2023

Poloz si tuto otazku opacne. Aj zeny chodia na firemne vecierky, nerobia somariny, obzeraju sa po chlapoch (ved preco nei, vsak). Ty nejdes na firemny vecierok. my chodime, muz na jeho, ja mam napr. o 2 tyzdne a nepytam sa. Terminy si s muzom "zahlasime" aby mal byt kto s detmi doma. A vybavene.

dadis
4. dec 2023

@luxus10 Sudis podla seba?? 🤣🤣 Bola som na x firemnych akciach s prespanim a nikomu som sa do postele nepchala 🤣🤣

gab1sol
4. dec 2023

@petrana18 takto to posúdiť neviem, úprimne, ty si videla video a ty musíš posúdiť, či išlo o úplne formálny pomalý tanec, alebo sa mali k sebe. Také ako píšem, nemôžem povedať, či preháňaš, či nie…

gab1sol
4. dec 2023

@dadis tiež sa nestačím čudovať, pracovala som u troch zamestnávateľov, ktorí organizovali večierky, teambuildingy a toto som nikdy nezažila. 😂

emjee
4. dec 2023

@beronsche ja som bola s kolegami aj v saune 😁 iba v plachticke a cuduj sa svete ziadne iskry nelietali,
S inymi kolegami (o 15-20 rokov mladsimi chlapcami) som bola cely den v akvaparku, citila som sa ako ich mama 😁

siska53
4. dec 2023

@luxus10 cooo? Mozno tak ak je kolektiv plny 20-30rocnych slobodnych, tam sa.take moze stat a bez ohladu na firemny vecierok.. ale v inych pripadoch, neviem..nezazila som nic take a navyse, podvedie len ten, kto chce podviest bez ohladu na mnozstvo alkacu v krvi.

luxus10
4. dec 2023

@siska53 😍zeny medzi 40-55r....😍

autorka, opytaj sa manzela, ci zeny z prace manzela ficia na mod.koni, , tak ak ano, tak tieto hovoria, ze ho neprekotia...ale ak nieeee, tak ho nikam nepustaj...👽

luxus10
4. dec 2023

@dadis trafena hus zagaga...😝

dadis
4. dec 2023

@luxus10 Ano, presne, to som si o tebe pomyslela 🙋🏼‍♀️

andreatytler
4. dec 2023

@nyusika Neviem ci by sa pridal k bozkavaniu, ale minimalne by mu to dalo chrobaka do hlavy. Svaty nie je. Riesili sme uz aj neveru, sice virtualnu ale stale neveru. Mozno prave preto vravim ze chapem autorku, lebo uz nemam vobec ziadne iluzie o muzoch. O mojom muzovi by to v zivote nikto nepovedal.
@petrana18 Ano, aj mne by vadilo keby muz tancoval sladak s kolegynou. Presne koli tomu vravim ze nechapem dovod na firemne vecierky. Alkohol, zabava, hudba, kazdy naokolo tancuje... Naco vytvorit takuto prilezitost pre zamestnancov?
Ked som tancovala sladaky s kolegami, mala som 26 slobodna bez frajera, ale tancovali aj kolegovia a kolegyne co boli zadani a vobec mi to neprislo nevhodne. V mojej mysli nebola ani stipka chlipnosti, verila som ze ani v ich, mali sme velmi dobre vztahy a moj postoj k tomu bol ze ved co je na tom zle, ak to robia ludia slusne. Teraz, po 25 rokoch mam iny nazor.
@emjee V saune??? wow. To je odvaha.
@beronsche To co som opisovala bolo pred 25 rokmi. Vtedy bolo bezne ze bol alkohol na pracovisku. Ja som to vobec nepovazovala za extrem. Bola som v tom ze to sa deje vsade a este v horsom. Teraz je to mozno uz ine a preto si to nezazila. A "vselico sa moze stat" je vsetko... od tanca ktory je prilis na tesno, cez to strapnovanie sa co si opisala az po neveru. Urcite nemozno vinnit alkohol, ale ludi, ale ked ti ludia nemaju prilezitost spolu pit, su mensie sance ze to prezenu. A ano mam tiez obavu o to ze zazijem sexualne obtazovanie, alebo skor budem svedkom niecoho co by som nikdy nechcela vidiet. Proste nemam ani stipku chuti sa odviazat medzi kolegami a nechcem vidiet ich odviazanych. Napriklad by som nikdy nedebatovala s niekym v praci o sexe. Su temy a cinnosti, ktore medzi kolegov nepatria.

beronsche
4. dec 2023

@andreatytler Prepac, nechcem sa ta dotknut, ale myslim, ze fakt, ze ste s muzom riesili virtualnu neveru, ovplyvnuje tvoj usudok.. tvoja dovera je zrejme silne nastrbena..

To, ci vytvoris, ci nevytvoris "prilezitost" na neveru (zrejme to mas primarne na mysli) , nie je v procese nevery podstatne. Podstatne je, ze dany clovek zlyhal, alebo ze nema moralne zasady a proste do toho isiel..
Ale neda sa zit v ustavicnych obavach, ze toto je prilezitost, hento je prilezitost, a co ak?? Lebo ano, aj nevinne kazdodenne situacie moze niekto ponat ako " prilezitost". A na zaklade toho dat partnera pod zamok, pre istotu, je predsa nezmysel.

Pred cca 20r som koncila VS a odvtedy som v prac.procese, takze som toho videla uz tiez viac nez dost.. ale alkohol na pracovisku nebol nikde, kde som bola, beznym javom.. ak pises o party, aj ak ide o firemnu, tak to je predsa uplne ina vec..
A velmi ma pobavila poznamka o odvahe v saune.. preco odvaha? Ty si niekedy videla ludi v saune sa na seba hadzat, ci obtazovat jeden druheho len preto, ze su pod plachtou nahy?
Lebo ja nie.. 🤪

nyusika
4. dec 2023

@andreatytler ľudia BEŽNE chodia do sauny, na tom nieje nič odvážne.
Je to úplne normálne - ľudia chodia do wellness centra.l
To, že je to ich muž debil, je predsa váš problém, na to, aby sa správal blbo nepotrebuje žiaden večierok .
A aj keď ho zamknes doma, bude to rovnaký debil a ty budeš mať pochybnosť.

luxus10
4. dec 2023

@dadis a su aj take, co sa pri tom do kolegu zahryznu, a nepustia, aj ked je zenaty , ma 3 deti, a su schopne im tu rodinu rozlozit, zvlast, ak je muz vyssie pstaveny vo firme...😈

number19
4. dec 2023

My s muzom chodime. Je to pre nas viac menej taka spolocenska nutnost.
Boli aj vecierky, kde boli pozvani aj partneri (tie boli vzdy super), ale aj party, kde chodili len zamestnanci.
A ano, na takychto vecierkoch sa stavaju rozne veci. A ako dosledok sa moze nejedna rodina rozpadnut.

andreatytler
4. dec 2023

@beronsche Nie, vobec sa ma nedotknes, ale dakujem ze to zohladnujes. Sama si to uvedomujem a vravim ze som mala v minulosti uplne iny postoj k firemnym vecierkom.
No to som fakt prekvapena ze niekto povazuje normalne to ze s kolegami idu spolocne do sauny. Vobec si nemyslim ze tam ludia po sebe skacu a vobec by mi nevadilo byt s cudzimi ludmi v saune ale s kolegami urcite nie. Idem sa opytat v praci co si o tom ludia myslia a dam vam vediet.😀
@nyusika

emjee
4. dec 2023

@andreatytler ja som vo vseobecnosti velmi odvazna 😀 prepac, mne pripadas ako puritanka, vecierok je problem, sauna je problem... Mozno aj u vas su taketo akcie, len ta na ne nevolaju, lebo je to pre teba problem.

@luxus10 zaby, co letia na vyssie postavenych muzov, nepotrebuju ziadny firemny vecierok, im staci sa patricne "obliect" na poradu a su schopne to tahat aj s dvomi sefmi naraz (stalo sa u nas vo firme)