Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
...no neviem🙂 keby to bola tá "rozvrhnutá rodičovská dovolenka", tak by on neplatil odvody určite. a ty asi tiež nie - veď ani na normálnej rodičovskej neplatíme... Mala by si normál rodič. prísp. asi - keď ti ešte zostalo dačo do tých 3 rokov dieťaťa, a mohla by si mať brigádu (inde ako u tvojho hocijakú, u tvojho len - s inou pracovnou činnosťou - ale u tvojho - je najlepšie normál TPP🙂) neboj sa - a napíš, ako to dopadlo🙂 pa🙂
baby neviete mi niektora poradit? Na matersku som nastupila v aguuste 2009 , teraz v septembri mi konci rodicovsky. Chcela som prejst rovno na dalsiu matersku lenze dalsie tehu nedopadlo dobre tak musim teraz bud do roboty alebo na UP./kedze dalsie snazenie mozme az v novembri tohto roku a to uz mam po rodicovskej/
Kedze materesku som si umelo zvysovala na max, teraz chcem to iste urobit aj s UP. Kolko musim mat po pol roku na urade prace odpracovane aby som dostala zas matersku a nie len rodicovsky prispevok? Je to stale tak ze 270 dni poistenie za posledne dva roky musi byt? Rata sa mi do poistenia aj rodicovska? a pobyt na urade prace? som z toho magor. Ma pocit ze budem museit ist niekde do prace na tych 270 dni a az potom mozem uvazovat o dalsom dietati. pred tehu som pracovala 10 rokov vkuse
@petulig
na cerpanie materskej musis byt aspon 270 dni nemocensky poistena za posledné dva roky či už hovoríme o poistení zo zamestnania, alebo dobrovolne poistenie ... dobrovolne sa poistit je v sucasnosti dost nevyhodne oproti staremu zakonu, kedze musis byt poistena v tzv. baliku, co z minima cini nieco vyse 100 eur, a to uz nie je zanedbatelna polozka ... takze najvyhodnejsie by bolo keby si bola samozrejme zamestnana a mala nemocenske poistenie zo zamestnania ...
@petulig
ak dobre viem, tak pocas RD nie si nemocensky poistena ... ale ak ti pri retazovom porode trva PP tak narok na MD mas, pretoze bud sa ti berie VZ z obdobia pred prvou MD alebo pravdepodobny VZ t.j. "cca kolko by si zarobila, keby si nastupila" ... zalezi od mzdárky, koľko ti potvrdí ... ale to je len za predpokladu, že ti PP trvá ... po skončení PP máš ochrannú lehotu (nie som si istá, ale myslím, že 8 mesiacov) aby si nastupila na MD aby si mala nárok ešte z predchádzajúceho zamestnania ... neviem úplne podrobnosti, zatiaľ som to neštudovala, ale každopádne by som na tvojom mieste urobila všetko preto, aby som sa nedostala na UP teda pokial sa to dá, tak dobrovolne by som PP neukončovala ...
@gapa @moon1979 aha, no ja som bola zamestnana kvoli vysokej materskej.v povodnom zamestnani som dala ypoved a isla som k muzovi. Teraz si viem vybavit max. podporu tak sa mi neoplati ist niekam do prace. Asi mi ine neostane len po evidencii ist na rok niekde pracovat a poslednych 90 dni dako vymysliet. Alebo ako vravis ta ochranna lehota pol roka na urade a keby sa mi podarilo otehotniet pocas evidencie mozno by to slo. Len to mi uz nikto nepovie na isto..hm ale dakujem aj tak
ahojte kočky - študujem túto diskusiu už 2.deň, no mám pocit, že sa len zamotávam.
Chcem sa len spýtať, ako to je s ÚP a PN.
RD mi končí 8.10. samozrejme ma bude čakať výpoveď - plánujem si na 1 deň vyčerpať dovolenku, zvyšok dovolenky dať preplatiť + 3-mesačné odstupné ( zamestnaná u tohto zamestnávateľa som od r.2000 )
Nakoľko si platím DNPO ( končí mi 22.10. ) tak by som to chcela využiť a tým pádom sa dať vypísať ( samozrejme to nezávisí odo mňa, len sú to moje plány ). Ako je to potom s evidenciou na úrade práce, podporou v nezamestnanosti?
Môžem sa po ukončení PP zaevidovať na Úrade práce a potom sa hodiť na dlhodobú PN? Ako to bude s podporou? Viem, že počas PN ju nevyplácajú, ale zaujíma ma, či mi neprepadne, či potom po ukončení PN budú pokračovať vo vyplácaní podpory?
Nikdy som na úrade práce nebola evidovaná, tak absolútne netuším, ako to tam chodí 😖
Chceli by sme ešte jedno bábo, tak dúfam, že nebudeme naň dlho čakať ( hoci si asi budeme musieť dať pár mesaicov pauzu, elbo som čerstvo po kyrete )
ďakujem za všetky rady
@sisaha ako si nakoniec dopadla? dal ti výpoveď? Ja som vlastne rovnaký prípad ako ty - končí mi RD zamestnávateľ pre mňa nemá prácu, ale pravda je taká, že na mojom mieste je osoba, ktorá bola prijatá na zastupovanie. Ju nevyhodia ale mňa hej ... žiaľ, nie som jediná, kolegynka dopadla rovnako 😠 😠
Ahoj,možete mi prosím poradit?
V novembri presne 17-teho mi končí rodičovská,počas tehotenstva som bola PN asi 7 mesiacov.Do práce sa vrátit nemožem,lebo som ostala s detmi sama a nemá sa kto o ne starat.Začali chodit už do školky zatial na pol dna.Zamestnávatelovi som písala mail,so žiadostou o sktátenie,respektíve upravenie prac.momeru.Zatial nič,ale vedúca mi povedala,že majitelia mi to neumožnia.Ako mám postupovat,určite mi navrhnú výpoved,ako sa mám dohodnút aby som dostala podporu,mám vlastne na nu nárok ?ak som bola pred nástupom na MD ,PN. mám nárok aj na dovolenku?
poradíte mi prosím? dakujem
dobry vecer, v mene kamaratky by som sa chcela opytat nasledovne. skoncila jej v VIII/2012 RD, nastupila do prace, ale hned zacala cerpat dovolenku do konca IX s tym, ze potom jej sefka povedala, ze jej dava vypoved z dovodu nadbytocnosti a teda dostane odstupne. kamaratka zvazuje, ze by isla na PN a tahala by ju tak dlho, ako by sa dalo. dostala by po skonceni PN tiez pri vypovedi odstupne? dakujem
ahojte viete mi poradit ci mi mozu dat 2mes.vypoved pocas RD tak aby mi PP skoncil v den ukoncenia RD, ci zo zakona az po ukonceni RD? dohodou nemusim podpisat? lebo mne by vyhovovalo keby mi dali az po ukonceni RD dvojmesacnu vypoved alebo si po navrate z RD vycerpam celu dovolenku a potom az odidem dohodou, kvoli podpore.... dakujem.

@sisaha jemine ty sipoklad..