Výpoveď počas rodičovskej a bez odstupného. Ako postupovať?

pimpulienka
25. jan 2013

Poradite mi? Majitelka mi konečne doručila vypoved ešte z maja minuleho roku z dôvodu zakona č. 63 zrušenie zamestnavatela..pri kolonke dohodnuta vyška odstupneho je : nebolo vyplatene. Ako postupovat??

bbtina
25. jan 2013

Z mája minulého roka?????!!!! A to ste sa predtým nedohodli? To sa malo dávno riešiť a na odstupné máš nárok, ale ja nechápem ako ti to môže byť doručené až teraz. Navyše by som asi zvolila možnosť diskusie namiesto otázky aby sa dali pridávať odpovede

bambibam
25. jan 2013

hmmm.....smutné ,ale asi by si chcela odstupné.......ale obrátiť sa môžeš na súd,ale to čo presúdiš ,bude tvoje odstupné tak neviem či to za to stojí..... asi sa zmier so skutočnosťou .....alebo ju priamo (Majiteľku)vyhladaj a pýtaj sa aký mala dôvod.

zuzana909
25. jan 2013

pri zrušení prevádzky, má zamestnávateľ právo prepustiť aj zamestnankyňu na RD, pokiaľ ti majiteľka dala výpoveď, výpovedná doba ti plynula počas rodičovskej dovolenky a keďže si výpovednú dobu trávila doma = RD nemáš nárok na vyplatenie mzdy počas výpovednej doby.
keďže to bolo ešte minulý rok tak na odstupné nemáš nárok. Žiaľ majiteľka postupovala v rámci zákonníka práce. Neviem akým spôsobom si prevzala výpoveď, či si napísala dátum kedy si si ju osobne prevzala alebo si si len zobrala papiere.
v zákonníku práce platný pre rok 2012 bola možnosť po výpovedi požiadať zamestnávateľa o ukončenie pracovného pomeru dohodou a nárokovať si odstupné rovnajúce sa výpovednej dobe. to si mohla urobiť a bola by si odstupné dostala, lebo majiteľka bola povinná túto skutočnosť akceptovať a vyplatiť takéto odstupné. podmienka bola doručiť žiadosť pred začatím výpovednej doby.

keďže si zadala otázku tak každý môže napísať len jeden príspevok, ak si na výpoveď napísala dátum prevzatia tak by som sa na ňu obrátila, že požiadaš súd o zrušenie výpovede ak ti nevyplatí odstupné. Inú možnosť žiaľ nemáš, pokiaľ si si tam nenapísala dátum doručenia kedy si výpoveď prevzala 😉

je smutný takýto postup, ale žiaľ je to tak a nechápem prečo si nežiadala doručiť výpoveď hneď a nebolo ti divné, že ti neprišli žiadne peniaze, nemala si toľko čakať, nebolo ti to podozrivé???

sisaha
25. jan 2013

@zuzana909 vypoved sa ale povazuje za dorucendu az dnom jej prevzatia nie? Ak ju teda vtedy nepodpisala, alebo nebola jej doporucene dorucena, tak by sa prevzatie mohlo brat az dnesnym dnom, nie? V takom pripade by narok na odstupne dala, ak by sa drzala toho co si jej poradila..