Výpoveď počas tehotenstva. Ako ďalej?
prosim o vase nazory lebo som z toho uz jelen.
nastup na matesku mam planovany na 11.4.2016. zamestnavatel mi pravdepobne da vypoved z dovodu zrusenia firmy k 31.12.2015. (predpokladam 3mes.vypovednu lehotu aj ked neviem kam by som 3 mesiace chodila ked uz firma nebude) A teraz same otazky.
1. ak pojdem na urad prace z coho sa mi bude vypocitavat materska? ovlypvni to jej vysku?
2. ak by som sa pocas vypovednej lehoty dala na dlhobobu PN az po nastup na matersku bolo by to riesenie?
3. ovlyvni to ze pred mateskou budem evidovana na UP a nie zamestnana moj nárok na nezamestnanecke po skonceni RD
budem vdacna kazdemu kto si najde cas a napise mi svoje skusenosti
@vierkac no, mozno sa mylim, ale nie je vypoved dohodou o tom, ze neplynie ziadna vypovedna lehota, ale dava sa v jej vyske odstupne a konci sa k danemu datumu??? to by este aj on stihal... Nie ze 3+3, ale len 3.. zo zakona je tusim len 2mesiace ale odstupne, ci?
Ale teda ja som to vedela uz 2 mesiace ( ustne oznamene, org. zmena) , ze budem koncit, ale vypoved som podpisovala az 10dni pred odchodom, lebo sme sa dohodli na tej dohode a odstupnom.... tak neviem, ako je to s tou lehotou...
som tam zamestnana uz vyse 10 rokotakze podla zakona to mam takto: pri dohode mam narok zo zakona na 4 mesacne odstupne...pri vypovi mam narok na 3 mesiace vyplaty este (co by som si mala odrobit) a 3 mesacne odstupne...takze ja mu na dohodu nepristupim pokial mi neda poriadnu financnu odmenu..nie taku na co mam narok aj zo zakona.

@katrin21 tak keby dal 3 za vypovednu + 3 odstupne a este +1 ako bonus, by som suhlasila 😉 Za chyby sa plati 😀