icon

Zháňam tím a rady pre tvorbu nového časopisu.

liiinda
8. júl 2019

Ahojte, budem robiť pravdepodobne nový casopis a kedže som v tom nováčik,veľmi sa v tom nevyznám. Zatiaľ zháňam tím,tak ak by ste mi mohli poradiť,teda kto je z brandže,všetky odpovede si budem veľmi vážiť,napr. ako na to,čo vsetko zariadiť,čo budem potrebovať atd. Vopred velmi Dakujem za všetky odpovede...zatiaľ pa.

liiinda
autor
11. júl 2019

Len aby ste vedeli , mám 12 rokov a robim
Svoj vlastný rodinný casopis a S mojej rodiny sa na tom podieľajú.....Robíme to len tak lebo ma to baví...

stela01
11. júl 2019

@liiinda zlata 😘👍🏻😉

iwesska
11. júl 2019

Aha,takze mas 12r.a chces byt majitelkou a sefredaktorkou najoriginalnejsieho zenskeho casopisu pre zeny 25r.+ dobre tomu rozumiem ?😀

liiinda
autor
11. júl 2019

@iwesska áno 😀

liiinda
autor
11. júl 2019

@stela01 Dakujem 😀

belllinka
11. júl 2019

@liiinda odpadnem! To tu fakt riesime nejaky tvoj casopis vytlaceny doma na tlaciarni? Ale ved ano, boli divne tie tvoje otazky a pohlad na vec. Tak drzim palce 👍

liiinda
autor
11. júl 2019

@belllinka áno prečo nie mám víziu a možno to dáme do nejakej profesionálnejšej tlačiarne..

hettinka
11. júl 2019

@liiinda zlatko, oslov pani učiteľky v škole, možno vy ste mohli robiť časopis v škole. Dokonca sú súťaže. Ale píš pre tvoju vekovú kategórii, nepíš o niečom, o čo zatiaľ (a chvalabohu) nič nevieš.

annadobsonyova
11. júl 2019

@iwesska myslím, že trh je už plný úplne všetkého, takže je nemysliteľné, aby každý robil niečo originálne a jedinečné, a predsa sa oplatí skúšať 😊 oco tiež dlhé roky podnikal, nemám ilúzie. Mne vadí skôr tá nálada okolo týchto príspevkov, pomaly sa tu nedá položit otázka bez toho, aby dotyčného nesfúkli ako sviecu 😏

iwesska
11. júl 2019

@liiinda Fajn teda,ak si robis casopis pre seba,pre spoluziacky, rodinu,ale komu ho chces za 2,30e predavat?🤔 A ze 130 stran. Wau,odvaha ti teda nechyba😁

liiinda
autor
11. júl 2019

@iwesska no veď mamina , babka , teta majú strašne veľa známych tak im a rodina mi v tom časopise pomáha nerobím to sama...

liiinda
autor
11. júl 2019

@iwesska ale , robím to hlavne sama..

iwesska
11. júl 2019

Tak nech sa ti dari😉✊ A nejaky skolsky casak nemate?

liiinda
autor
11. júl 2019

@iwesska mame ale tento rok , neviem prečo ale som tam nešla ale hlavne som mala veľa iných krúžkov...ale budúci rok určite pojdem ...

kiwi3
11. júl 2019

aha. tak preto sa mi to zdalo take strasne naivne...

veronikaszabova
11. júl 2019

@kiwi3 nie len tebe, ale vsetkym 🙂

6mia6
11. júl 2019

Pozri si film Diabol nosí Pradu.
Ako sa vyrába časopis 😁😁😁😉

liiinda
autor
11. júl 2019

@kiwi3 neze by som nevedela ako je to s tými časopismi lebo viem že väčšina je dosť slabých napríklad ja mám len dve obľúbené a to je Marianne ( Česky) a Evita

liiinda
autor
11. júl 2019

@6mia6 Dakujem , pozrem si ...

hettinka
11. júl 2019

@liiinda v 12-ich by si mala citat úplne inú literatúru a nie ženské časopisy.

dopolbokaodrata
11. júl 2019

Ja som úplne zabudla, že sú prázdniny..

liiinda
autor
11. júl 2019

@hettinka ja viem ale tieto ma zaujímajú najviac...

veronikaszabova
11. júl 2019

@dopolbokaodrata nooo, este tu bude toho kopa, nez skoncia...

cickamon
11. júl 2019

mas 12 nie 20 o zenskych veciach nic nevies a dlho ich este nebudes potrebovat riesit tak preco pisat o nich? ako chces davat recenzie na kozmetiku ktoru nepoznas a nepouzivas? triky na licenie o ktorom nic nevies? rady do zivota ked si si este nic neprezila? zameraj sa na casopis pre rovesnikov...tiez sme si taky so sestrou a kamoskou cez leto robili...volal sa poulicne drby 😀 a bol presne o nich...cela rodina sa tom smiala lebo sme tam mali ohovaracky babiek kto kedy sadil ci zbieral urodu, kto si nasiel zo spoluziakov letny flirt, fotky susedov z ulice do modnej rubriky, triky na chutny piknik, opilca tyzdna a podobne hovadiny. nikdy nieje dobre pisat o niecom o com nemas ani sajnu lebo vysledok bude kazdemu na smiech...to ako keby slovencinar pisal rubriku o jadrovej fyzike

midka
11. júl 2019

@diewcatqoo dost dlho som mala predplateny zensky casopis / proste mala som rada,, tie klasicke casopisy,, ktore mozem citat vo vani... presne kvoli tym otravnym celostranovym reklamam,,, som to zrusila.../... chapem, ze je to nutne,,, ale ja ich uz nekupujem,,, nie je tam co poriadne citat 🙂

liv1
11. júl 2019

Aaa tak12 rokov 😊. Ale pacia sa mi tvoje ambicie😉. Blizis sa k puberte a ak ma pamat neklame, pre tuto vekovu kategoriu momentalne ziadne casopisy nie su. Volakedy sme mali Bravo 😁. Vcelku siroky okruh pubertakov ho kupoval, ci uz kvoli zaujimavej rubrike (urcite vsetci vieme 😁), alebo kvoli oblubenym spevakom, hercom, plagatom. Nerozmyslala si aj nad tymto zameranim? Robila som vo vydavatelstve, zenskom casopise, a teda kocky ti pisu spravne, s touto temou je to velmi komplikovane. Urcite potrebujes okrem redaktorov aj grafikov, fotografa/ov, ktori daju vsetkemu ten spravny vizual. Titulka sa vacsinou odfoti, je velmi dolezita, na zaklade nej sa ludia rozhoduju ci kupia alebo nie. Takze zvacsa nejaka krasna zena/celebrita, s nejakym vypichnutym zaujimavym titulkom. Temy na titulnu stranu rozhodne sefredaktor, je to take zhruba zhrnutie, co sa v casopise mozu citatelia docitat. Clanky a fotky musi grafik spravne zalomit, aby mohli ist do tlace a vsetko vyzeralo tip top. Takisto potrebujes jazykoveho redaktora, aby boli clanky napisane gramaticky, tiez stylisticky spravne. A samozrejme potrebujes (aby mal casopis z coho zit), inzerciu, firmy, ktore si u teba zaplatia reklamu. Ale aby si nejaka firma u teba zaplatila reklamu, potrebujes ju presvedcit nejakymi cislami. Napriklad kolko vytlackov budes tlacit, aku reklamu ty sama budes casopisu robit atd, aky je ocakavany predaj. Skor nez do toho pojdes mala by si si urobit prieskum trhu, taktiez biznis plan - s tym ti musi pomoct dospely. Musis zalozit firmu (to budes musiet asi s rodicmi), atd. atd. Je to casovo veeelmi narocne, uz neviem kolko stran mal ten nas casopis, ale na jednom cisle (tyzdennik) robilo dohromady cca cez 20 ludi. Od redaktorov, po grafika, fotografa, inzertneho, jazykovych redaktorov... Ked chces vediet co najviac, oslov tlaciaren v ktorych tlacia tieto zname casopisy a chod a pytaj sa 😉. Mozno mozes skusit oslovit uz existujuce vydavatelstvo s tymto napadom, ale tam je risk ze by to mohli urobit aj bez teba keby si im dala nejake skvele napady. Myslim ze ti to uz niekto radil, najlepsie zacat na internete. Zalozte stranku, piste clanky, fotte, skusajte, uvidis co z toho moze byt. Nech sa ti dari 😉

liiinda
autor
11. júl 2019

@liv1 Dakujem velmi krásne.....

evita168
11. júl 2019

@liiinda ovela vacsi zmysel ako robit akoze casopis pre zeny nad 25+ ked mas len 12 rokov by bolo zacat robit casopis pre svoju vekovu kategoriu alebo aj pre mensie deti myslim to by mohlo byt celkom fajn pokial si kreativna

liiinda
autor
11. júl 2019

@cickamon dobre máte pravdu ale ako môžete vedieť či som nieco prežila či neprežila možno casopis je ten kôli čomu sa tesim lebo chodím k psychológovi lebo som si zažila svoje čiže ten nejaky príbeh mám.našťastie mám v zivote človeka ktorý ma vždy podrží a verí mi , nesmierne si ho vážim lebo keby tu nebol tak asi by som tu už nebola asi ani ja ... su deti ktoré sa mali lepšie a ja im to prajem aby boli šťastne lebo šťastie je to najdôležitejšie...šťastie nieje z materiálnych veci ale zo vzťahov , vzťahy to je práve šťastie keď ich máte dobre keď je rodina zdravá a navzdjon sa majú radi... ja som to šťastie zo vzťahov nikdy nezažila a stále to márne hľadám snáď to raz bude...

sivana09
11. júl 2019

Hlavne ludia v dnesnej dobe podla mna citaju internet a nie casopisy... Ale mozno ja som vadna, ze od doby bravo girl som ziadny casopis v rukách nedrzala