Aké máte príznaky perimenopauzy?
Ahojte, táto otázka je určená pre tie ženy, ktoré ešte nie sú v menopauze, teda ešte mávajú menštruáciu ( ako kedy ) a sú v období perimenopauzy a neberú HSL - hormonálnu substitučnú liečbu. Aké rôzne príznaky máte, koľko máte rokov a ako proti tomu bojujete ( okrem stravy, cvičenia, magnézia apd.). Ďakujem.
Napíšem ja:
45r
príznaky - nespavosť, únava, výkyvy nálad, výbušnosť a nervozita, mozgová hmla, nadúvanie, zmeny chutí, priberanie v oblasti brucha, bolesti hlavy, vypadávanie vlasov. Zatiaľ nemám návaly tepla.
@anonym_autor 45 rokov - neskutočné priberanie do brucha, celkovo zvýšená hmotnosť, padanie vlasov, mozgová hmla, extrémne nočné potenie hlavne na hrudníku, bolesti hlavy(toto neviem či súvisí s perimen.), nervozita až agresivita, zlá nálada, nič sa mi nechce robiť, ms si chodí ako chce, 2 týždne hore dole, naposledy trvala extrémne dlho-25 dní...hormóny nechcem, užívam biobalance a odvtedy vidím zlepšenie, na čas som prestala a všetko sa mi vrátilo asi to musím brať navždy aby som ako tak fungovala...
vek 48, menzes nepravidelný.
odmietla som sa zmieriť s väčším bruchom( akože z hormónov), od marca som dala dole 8 kg- KT hlavne bielkoviny, plus silový tréning- brucho je opäť štíhle.
na podporu mozgovej činnosti beriem denne kreatín.
buď sa s týmto stavom zmierite, alebo začnete robiť veci inak ako doteraz.
Ja som mala v perimenopauze asi úplne všetko, len sa jednotlivé symptómy striedali. Nemala som ich naraz. Návaly prišli až teraz v menopauze. Mám 51 rokov.
No a ja som mala opačný problémy, chudla som. Teraz už je to ok, ale váha sa mi zastavila na 49 kg. Takže cvičím každý deň, aby sa mi tvorilo svalstvo. Na toto veľký pozor. A je jedno, či si chudá, alebo pri tele, cvičiť by mala každá jedna. A každý deň. Telo sa vám za to odmení. Nájdite si na seba čas. Nikto druhý to za vás neurobí. Držím nám všetkým palce, nech sme v poriadku a zdravé 🙂
Som unavená, striedajú sa mi stavy ako eufória a nervy na celý svet, raz štastná a vzápetí sa mi chce revať.
Brucho, celulitída des, zmenila som stravovanie a schudla som 3kg, snažím sa cvičíť.
Spánok mizerný, strieda sa mi to, niekedy v pohode nespím aj týždeň, potom týždeň spím 6-7hod.
Vlasy OK, aj xicht, telo dosť zvadlo behom chvíle a po schudnutí 3kg.
Doplnky kolagén, magnézko, lipoz Nad+, prežívam len, nič ma nebaví a bojím sa o seba, nikdy som to nemala, idem z domu a všetko upracem, aby keby ma vykotilo nech nezostane po mne bordel🤪
@anonym_autor mam 46, este svoje dni ale nalady mam hrozne. Neznesiem niekedy ani seba. Spat mozem kedykolvek a kdekoľvek. A posledny rok ma bolievaju pri menzese chodidla ale strasne. Udajne to moze byt s hormónov. Akurat hladam lekara co robi s biodentickymi hormony. Hladam riesenie. Zatial si davam pupalkovy olej a nieco biobalance ci ako sa to vola (datelina).
Ja som dlhe roky mala problem s nespavostou a priberanim. To posledne 3? roky uplne ustupilo, spolu s migrenami. Jediny problrm bola suchost posvy+opakovane infekcie, co poriesil hormonalny krem. Ine veci adi perimenopauze nemozem pripisat. Cyklus mam este pravidelny a vek vysoky 😅 Snad sa mi nepridaju dalsie problemy.
@anonym_autor normalne ste ma vylakali 😯 mam ms este vcelku pravidelnu, ale ta pamat a priberanie na mna sedi za posledny rok...mam 42r Chcela som schnudnut 5kg a akurat som za rok 5kg pribrala 🤦♀️ ...mne to pride totiz skoro. A unava ani nehovorim, pri malych detoch som viac vladala ako teraz, ked su uz vacsie.
@anonym_autor normalne ste ma vylakali 😯 mam ms este vcelku pravidelnu, ale ta pamat a priberanie na mna sedi za posledny rok...mam 42r Chcela som schnudnut 5kg a akurat som za rok 5kg pribrala 🤦♀️ ...mne to pride totiz skoro. A unava ani nehovorim, pri malych detoch som viac vladala ako teraz, ked su uz vacsie.
@euka210 nie je to skoro. Perimenopauza je dlhý proces. Gynekológ čo hovorí? Mňa upozornila gynekologička
@euka210 to vôbec nie je skoro. Bežne to prichádza už od 38-40r. Ja som to začala pociťovať práve vo veku 42r. Dnes mám 45.
@anonym_d63113 hlava sa zdá byť zahmlená, myšlienky sa ťažko skladajú dohromady, nemôžeš sa sústrediť a koncentrovať na úlohy, vypadávajú ti slová, termíny. Písmenka sa ti pri čítaní zlievajú dohromady.
@anonym_autor a ja som si myslela, že začínam dementnieť a toť- mozgová hmla.😁
Ja som mala silné výkyvy nálad, depresie, krátku zápalnú šnúru, skratka podráždená vkuse, čo sa týka priberania ja neviem, nemám váhu 😀. Zdá sa mi že som trošku opuchnutá, ale nohavice mám tie isté. Čo je to tá mozgová hmla? Ja som si nechala predpísať bio identický hormón a spím stokrát lepšie. Vlasy mi padali už dosť dlho, raz som mala obdobie kedy skoro vôbec, ani vlas za deň a teraz viacej. snažím sa jesť vitamíny rôzne na podporu vlasových korienkov a rastu vlasov atď. Takisto magnézium a ako tu Tilly spomínala silovo cvičím. Ja som mala rozhovor s gynekologičkou a presne mi povedala čo mám robiť čo jesť čo môže prísť čo nemusí prísť.
Ja som dlhe roky mala problem s nespavostou a priberanim. To posledne 3? roky uplne ustupilo, spolu s migrenami. Jediny problrm bola suchost posvy+opakovane infekcie, co poriesil hormonalny krem. Ine veci adi perimenopauze nemozem pripisat. Cyklus mam este pravidelny a vek vysoky 😅 Snad sa mi nepridaju dalsie problemy.
@simsalabim ahoj mám 52 a posledných 7 mesiacov som nemala menzes ale zničilo nič som ho dostala 5 dni krvavé špinení
mam 43 rokov, strasne zle spim, pred menstruaciou a pocas katastrofa, skrateny cyklus na 24-25 dni, vsetko nasvedcuje na znizenu hladinu progesteronu, srdcove arytmie, cez den ma niekedy zaleje horucava, ale akokeby so horela zvnura, velmi zle znasam teplo, zatial nocne potenie nemam, tazke pms, placliva som, arytmia sa zhorsi spanok, idem na gynekologiu, hormonalnu terapiu zvazujem, nicia mi tie stavy zivot
Ja som mala silné výkyvy nálad, depresie, krátku zápalnú šnúru, skratka podráždená vkuse, čo sa týka priberania ja neviem, nemám váhu 😀. Zdá sa mi že som trošku opuchnutá, ale nohavice mám tie isté. Čo je to tá mozgová hmla? Ja som si nechala predpísať bio identický hormón a spím stokrát lepšie. Vlasy mi padali už dosť dlho, raz som mala obdobie kedy skoro vôbec, ani vlas za deň a teraz viacej. snažím sa jesť vitamíny rôzne na podporu vlasových korienkov a rastu vlasov atď. Takisto magnézium a ako tu Tilly spomínala silovo cvičím. Ja som mala rozhovor s gynekologičkou a presne mi povedala čo mám robiť čo jesť čo môže prísť čo nemusí prísť.
@gabrielkaa aky bioidenticky hormon? myslis progesteron,alebo aj estradiol?

Dievčatá ja idem spať o 23,30 a som hore niečo po 3,00. Spím teda sotva 4h, a som zúfalá. A to mám aj ZZZquil. Len mi povedzte, ako to robia Dara Rolins, Jana Hospodarova, Zora Czoborová, Simona Krainová, Jennifer Aniston, Jenniger Lopez,
@anonym_autor vidíš len to, čo ony chcú a dovolia, aby si videla, s nim sa neporovnávaj😉