Aké problémy ste riešili na gastroenterológii?
S akymi problémami ste isli na gastro a co vam zistili? Bolo to velmi neprijemne @ hrozne??
Ja mam kyslunchut po jedle, pocit prekazky/ knedliku v hrdle ale len po urcitych jedlach , grganie...
@anonym_autor poslu ta na gastroskopiu. A ano, je to neprijemne
@anonym_autor poslu ta na gastroskopiu. A ano, je to neprijemne
@anonym_8088b0 ano , poslali ma, preto sa pytam
Ahojte idem v utorok s dcérkou na Decke do RK predoperačné a na druhý deň jej budú dávať hadicu do pažeráka má problémi s prehĺtaním máte niekto skúsenosť Ďakujem
@anonym_autor mne zistili divertikulóza hrubého čreva, nebolo to hrozne, išla by som aj zajtra a to som posero z vyšetrení akýchkoľvek
Príznaky : pichanie žalúdka , preháňanie , bolesť hlavy veľmi silná až do migrény , únava po jedle , tiež kyslá chuť a zápach z úst, grganie a také bublinkovanie niekde v miestach medzi prsiami , silné pichanie v ľavom dolnom boku nad bedrom
@pe_mi fakt? Lebo jed som si citala o tom znecitliveni hrdla a prehltnutiu hadice, tak sa bojim akurat. To ma mrzi,co ti zistili. Jevti lepsie?
@anonym_8088b0 ano , poslali ma, preto sa pytam
@anonym_autor no je to neprijemny zakrok. Osobne radsej hadicku do zadku, ako do hrdla. Cez hrdlo ta bude nonstop napinat a potom budes mat doskriabane hrdlo z tej hadicky. Ale trva to kratko relativne
@anonym_autor no je to neprijemny zakrok. Osobne radsej hadicku do zadku, ako do hrdla. Cez hrdlo ta bude nonstop napinat a potom budes mat doskriabane hrdlo z tej hadicky. Ale trva to kratko relativne
@anonym_8088b0 tiez si vravim,ze do zadku radsej 🫣😂
@anonym_autor mne zistili divertikulóza hrubého čreva, nebolo to hrozne, išla by som aj zajtra a to som posero z vyšetrení akýchkoľvek
Príznaky : pichanie žalúdka , preháňanie , bolesť hlavy veľmi silná až do migrény , únava po jedle , tiež kyslá chuť a zápach z úst, grganie a také bublinkovanie niekde v miestach medzi prsiami , silné pichanie v ľavom dolnom boku nad bedrom
@pe_mi a ako to zistili , akým vysetrenim. Tiež mám tieto príznaky ale nikto ma nerieši
Bola som doteraz asi 12x na gastroskopii a asi 8x na kolonoskopii. Mala som polyby hrubého čreva, a mám automunitnú chronickú atrofickú gastritídu.
@pe_mi fakt? Lebo jed som si citala o tom znecitliveni hrdla a prehltnutiu hadice, tak sa bojim akurat. To ma mrzi,co ti zistili. Jevti lepsie?
@anonym_autor mám ATB na 3 mesiace a obmedzenú stravu, zlepšilo , ale s veľkým obmedzením v jedle. Je to otravné , do toho mám iné alergie a intolerancie potravinové
Ja som tu hadicu znášala dobré. Bola som druhý krát, samozrejme každý inak
Aj pri pôrode väčšinou píšu , že sa to dá zvládnuť a nič hrozne , u mňa teda ani jeden pôrod takto nebolo , des a hrôza
Bola som vo februári s tým, že som mala po jedle mentolovy pocit na hrudniku. Neskôr už aj pocit niečoho zaseknuteho na hrudniku. V závere som mala napísané mierny až stredný stupeň helicobacter, intolerancia laktozy pod 10% a možný nerd. Užívala som nolpazu a atb na preliečenie toho helicobactera, no po čase sa to zas vrátilo. Zas užívam nolpazu. Kyslú chuť nemám, mám len ten mentolovy pocit. Obvodný mi hovoril, že zrejme mám citlivý pazerak, keď mi trávi….
Ale to Ti tu zbytocne budeme pisat ci boli neboli ked kazda to znasame inak. Mne museli kolonoskopiu zastavit po 2minutach co som vrieskala akoby ma rezali a odvtedy mi doktor dava automaticky celkovu anestezu ( velmi zavisi aj od stavu criev ) , zatial co na gastroskopiu by som chodila aj denne, u mna pohodicka totalna. Takze tak no
@anonym_autor ta priprava pred kolonoskopiou je tiez nezabudnutelny zazitok, najprv treba vypit tu obludnu zajecicu a potom sa vy-s*r*s z podoby
gastroskopiu dnes bezne robia v analgosedacii (polospanok, si oblbnuta, nic necitis), tak ako aj kolonoskopiu. takze nic hrozne na tom nie je
@anonym_autor ja som to absolvovala, nie je to také zle… ja som sa veľmi bála, lebo každý mi vravel, aké je to zle… a pritom to vôbec také nebolo. Jasne, že to nie je príjemne, aké to ani odber krvi nie. Dôležité dýchať, ako ti lekárka povie, na to sa plne sústrediť a trvá to len chvíľku. Držím palce, nenechaj sa vystrašiť. A ver mi že kolonoskopia je omnoho omnoho horšia a bolestivejšia.
Ahoj, mala som grganie, pálenie v hornej časti žalúdka, nafukovanie, kyslé v ústach, až akoby škrabanie v hrdle. Hadicu mi dali po oblbovaku, ani som nevedela ako a za minútu bolo po. Už by som si ho nedala, keďže mi bolo z neho ťažšie. Mala som prekonanu povrchovu gastritidu, zrejme sa pod to podpísalo náročné veľmi stresové obdobie a intoleranciu na laktózu zistili.