icon

Aké vekové skupiny umreli na koronavírus?

10. mar 2020

Ahojte, upozorňujem vopred, že nechcem robiť žiadnu paniku, ale umreli na koronavírus aj nejaké malé deti, ženy? Máločo pozerám správy a aj keď tak nahlásila počet obetí, kde povedia maximálne že je mezi nimi xy% ľudí nad 60 rokov...Máme s malým fakt veľmi podlomené zdravie, už 2hý týždeň nám stekajú hlieny, malý mal aj teplotu mierne zvýšenú možno 4 dni...Sme doma, ale muž sa má vrátiť dnes/zajtra zo zahraničia a keď sem dovedie tú pliagu modlím sa, aby sme to prekonali...

Strana
z3
miskaska
10. mar 2020
miskaska
10. mar 2020

Veru stari ludia s vaznejsimi komplikaciami nez mate vy. Cukrovka, srdcove ochorenia, plucne ochorenia....

miriam11
Odpoveď bola odstránená
vikusjk
10. mar 2020

Vseobecne sa uvadza, ze riziko vaznejsich komplikacii je u starsich ludi, pripadne u deti, ak maju aj ine ochorenia (astma, srdcovo-cievne choroby, cukrovka atd). Plus tehotne zeny su ohrozene tym, ze nemozu brat hociake lieky.

sara07
10. mar 2020

jedna baba tu dávala svoj blog a tam ak som to dobre pochopila tak hlavným problém je tažky zápal pluc a celkovo pluca a starší ludia ich maju zhumplované smogom a fajčením tak tažšie to zvlada ako niečo na tom bude

heidy222
10. mar 2020

Ludia, sopel a hlieny nie je podlomene zdravie!!! Nachladnutie je normalna sucast zivota, hlavne U deti. Ak sa muz nevracia z talianska iranu alebo ciny, riziko je skoro nulove!

autor
10. mar 2020

O to ide že žijeme v domácnosti s mojou babkou, 76r., berie lieky na srdce, má cukrovku....cize kvôli nej neviem čo robiť, muž ani za nič na svete nepôjde na vyšetrenie, on svedomie nemá a ak tak veeeľmi malé...rozmýšľam či ísť na chalupu nech sme od nej izolovaní ale tak sama s drobcom som teraz chorá a robiť oheň na chalupe, kým sa to tam vyhreje, nebodaj sa nám do toho pridruží korona...Ach neviem ozaj čo robiť

autor
10. mar 2020

@heidy222 práve to že šiel cez severné Taliansko kde sa zastavil na pizzu, na benzínke, na toalety, v obchode......

andreal1
10. mar 2020

Ludia ktori sa vracaju z tychto oblasti maju POVINNU 14 dnovu karantenu aj so svojimi blizkimi. Ak ju nedodrzia je sancia vyse tisic eur. To ze tvoj muz nepojde ani za svet na kontrolu? To aki ludia su nezodpovedni voci sebe a ostatnym nas ohrozuje viac ako samotny korona virus ak by vsetci dodrzovali nastavene smernice .

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2020

Posli muza na chalupu. Ked nechce ist na vysetrenie, nech ide na chalupu.

macekovam
10. mar 2020

Véd nech sa sleduje... A keď bude mať ťažkosti tak potom riesit

namornicka
10. mar 2020

Je povinný ísť do karantény, takže smer chalupa. Ináč zacvaká riadne prachy. Ak sa nedajbože babke niečo stane tak má problémy na krku.

elisaeli
10. mar 2020

Tvoj muz ma POVINNU karantenu 2 tyzdne pod hrozbou pokuty!

lula313
10. mar 2020

Buď odíďte vy, alebo nech ide manzel k rodine..

mogaa
10. mar 2020

Tak je veľa ľudí ktorí to zľahčujú....Určite netreba robiť paniku, 80% má ľahký priebeh a cca 14-20%ťažký priebeh....Ťažký priebeh je silný zápal plúc, neokysličená krv, zlyhávanie orgánov, ľudia sú napojení na prístroje čo za nich dýchajú.....Deti ochorieť môžu tiež ale majú buď bezpríznakový priebeh alebo len ľahký....Takže ochorieť môže ktokoľvek včetne malých detí.....ˇAle ano platí že čím starší človek alebo človek s oslabenou imunitou, tým väčšie riziko že bude mať ťažký priebeh a môže sa to skončiť smrťou.....Ale treba si uvedomiť že zomreli aj 20 roční, rovnako veľa 30-nikov, takže spoliehať sa že práve ja budem mať ľahký priebeh nie je na mieste....Stačí že je trošku oslabená imunita (napr. stresom, prechladnutie), v podstate v ťažkých stavoch sa po podaní antivirotík tiež len čaká, či si s tým imunita daného človeka poradí sama...Opatrenia ktoré sa robia, sú na mieste a iné štáty ako napr.Taliansko ich mali robiť skôr(karanténa a podobne)...Všetky opatrenia čo sa robia u nás, spomalia prenos....Treba si uvedomiť že v každej nemocnici na JIS-kách je pár plúcnych ventilátorov ktoré dokážu dýchať za človeka, čiže naozaj čím väčší počet ľudí s ťažkým priebehom, tým väčšie riziko že im nebude poskytnutá potrebná pomoc(či z hladiska prístrojového vybavenia alebo z hladiska zdrav.personálu)....Množstvo lekárov v Číne sa nakazilo a zomrelo, u nás je nedostatok lekárov teraz a ak by bolo nakazených pár desiatok , tak sme v prdeli.....

kvietocek05
10. mar 2020

Plucnych ventilatorov na Slovensku je naozaj par, nestacia ani za beznych okolnosti. Kolkokrat lezi človek aj v inom kraji ak sa tam jedno miesto volne najde. Takze naozaj to netreba podcenovat, hladiet aj na inych /malé deti, starsi ludia, ludia s oslabenou imunitou/ a nie len na seba. Ludia si sebci, cestuju a povedia si ze vsak som mladý, nic sa mi nestane.. Ale ani to nemusi byt vždy pravda. Nehovoriac o tom ze vcera na ulici 5 z 5 kaslajucich ľudí si ústa nezakrylo..

maxxim
10. mar 2020

@macekovam napriek vsetkým hrozbám, ja to vidim trocha pozitívne. Ked stát urobil opatrenie o zakaze zhromazdovania pri spoloc. Akciach...tak nemyslite ze to ma aj pozitívum ohladom zdruzovania a celistvosti rodín? Viac ludi mi povedalo ze aj ked je to hrozné co na nás cíha, tak sa tesia ze viac budú ako rodina po kope. Viac sa rozprávaju, robia viac spolocných cinnosti...v teplom pocite domova.. áno ide to ako navrátenie v case, kedy tolko možností ako dnes ..ale aj tá doba mala svoje citové opodstatnenie... mnoho deti teraz trávi cas doma, popripade na dvoroch sa hrajú deti, pomáhajú pri jarných pracach a zabúdajú ze maju aj telefón, ktorý ich rodinám nedava skutocne rodinne puto. Vedla nás je rodina, ktorá ma 3 deti, deti skolopovinne, ale kedze skolu zavreli na istý cas a rodicia im zakazali opústat dvor, jedna radost sa pozerat ako si vymýslajú hry na indiánov, schovávacky a .... a mozno z docasnej povinnosti sa znova deti, ci bezný ludia viac otvoria tím, ktorých maju doma vedla seba. Taká ta klasická rodinna atmosféra sa mozno viac rozvinie a prehĺbi... kazdý kto niečo zazíva, tak to vnom zostáva🍒

mogaa
10. mar 2020

No muž nech si uvedomí že môže byť prenášač, jemu nemusí byť nič ale vírus môže mať v sebe....U neho si imunita s vírusom poradiť môže - vtedy je ten ľahký priebeh alebo je človek bezpríznakový....Takže v najhoršom prípade, mužovi jedna izba, obmedziť fyzický kontakt a zvýšiť hygienu...Ak bude mať teplotu nad38st., suchý dusivý kašel treba aby sa dal vyšetriť - je to otázka 1dňa kým bude mať výsledok, ono stav sa môže rapídne zhoršiť zo dňa na deň...Testy sa robia až keď má príznaky......Ale v tomto prípade by som babku izolovala....

amelia000
10. mar 2020

@mogaa a to od akeho zdroja mas ze zomierali 20 a 30 rocny?

zalka
10. mar 2020

@amelia000 skús si nájsť iránska reprezentantka v nejakom športe 24 r podľahla corona vírusu.

liz_lemon
10. mar 2020

@amelia000 v Irane zomrela 23-rocna sportovkyna

brita7777
Autor odpoveď zmazal
zalka
10. mar 2020

Domáca karanténa

Osoby vracajúce sa z Talianska, Číny, Iránu a Južnej Kórei budú v karanténe spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi, s ktorými žijú v spoločnej domácnosti. Hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas v dohľadnej dobe vydá pravidlá pre domácu povinnú karanténu. Za nerešpektovanie nariadenia môže byť o
bčanovi uložená pokuta do výšky 1650 eur.

http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

amelia000
10. mar 2020

@zalka
@liz_lemon dikicko, uz som nasla.

zalka
10. mar 2020

@amelia000 a človek predpokladá, že športovec je zdravý lebo športuje, zdravo sa stravuje ... nespoliehala by som sa na to, že nemôžem ochorieť.

A ludia sú totálny idioti, viď rodinku v KE kde zatajili, že boli v itálii a starý pán mal respiračné problémy. A detto rodinku s dieťaťom v NR.

Ak sa nájde pár takýchto "mudrákov- zatajujúcich info" ako viď vyššie tak naši lekári všetci pôjdu do karantény a liečiť nás mať nebude kto.

pieksamaki
10. mar 2020

Chodte od nej prec...pokial je samostatna.....
My sme zacali mat crevnu virozu, to znamena....ze mi len zacalo byt zle,bolelo brucho..... pred dvomi rokmi....navstivili sme mojho otca 75 rocneho...chceli sme potesit........na 2 hodiny....do vecera sme grcali cela mlada rodina.....a po par mesiacoch mi doslo...ze sme to mohli preniest na neho a jeho organizmus to uz nezvladol.......on totiz do 3 dni zomrel od tej navstevy.

Su situacie ktore musime riesit predvidavo.....ja by som sa na vasom mieste izolovala....

luccija
10. mar 2020

@maxxim to je smutné, že ľudia k tomu, aby viac trávili času so svojimi blízkymi potrebujú takéto odporucania

luccija
10. mar 2020

Autorka muž je veľmi nezodpovedný, ak bol v IT mal by byť v karanténe a určite nie pri 76 r babke.Ja tiež nerobím paniku, ALE naše zdravotníctvo nie je pripravené na veľa chorých veď nemáme ruska nie to ešte personál, izby a dýchacie prístroje.Ja som čítala článok od lekára v Bergame tam to kolabuje nemajú kde liečiť ľudí na obojstranný zápal pľúc.Preto všetky tieto opatrenia my sme skolabovali, keby sa to len mierne rozšírilo nie to, keby to bolo vypuklo ako v iných statoch

mogaa
10. mar 2020

@amelia000 plné noviny toho boli a aj v správach to bolo....nejaká športová reprezentantka a aj lekári čo sa nakazili v Číne ,aj tuším ten lekár čo prvý upozornil v ˇCíne na koronu aj ten zomrel a ten mal okolo 34rokov ale viac ich takých bolo...ved si pozri štatistiky z WHO je tam 0,2% takže zo 100 000 je to 200ľudí v každej tej vekovej kategórii od 0-19rokov je 0,2%, od20-30rokov 0,2% a aj od 30-40 0,2%, pootm to už stúpa....

nesiris
10. mar 2020

Velmi zaujimavy je fakt, ze v Nemecku je pribl. 1200 nakazenzch a jeden !!!!!jediny mrtvy. Podla statistik by malo byt ovela viac. Tolko o kvalite zdravotnictva...

Strana
z3