icon

Aké vekové skupiny umreli na koronavírus?

10. mar 2020

Ahojte, upozorňujem vopred, že nechcem robiť žiadnu paniku, ale umreli na koronavírus aj nejaké malé deti, ženy? Máločo pozerám správy a aj keď tak nahlásila počet obetí, kde povedia maximálne že je mezi nimi xy% ľudí nad 60 rokov...Máme s malým fakt veľmi podlomené zdravie, už 2hý týždeň nám stekajú hlieny, malý mal aj teplotu mierne zvýšenú možno 4 dni...Sme doma, ale muž sa má vrátiť dnes/zajtra zo zahraničia a keď sem dovedie tú pliagu modlím sa, aby sme to prekonali...

retatka
Autor odpoveď zmazal
nini1010
10. mar 2020

@liz_lemon Fiiiiha,az jedna 23 rocna sportovkyna zomrela!😱😱😱😱😱 vies kolko 23 roznych u nas zomiera pravidelne na onkologivke choroby a autonehody?

hdpe
10. mar 2020

Kvôli takýmto nezodpovedným ľuďom sa to tu rozšíri všade a doplatíme na to všetci... Včera prišel k nám na návštevu jeden známy a pri odchode povedal len tak mimochodom ako nejakú pikošku, že má syna doma v karantene lebo prišiel z Talianska... nezodpovedný somar....tak keď to budú takto všetci brať na ľáhkú váhu ako sa to potom podarí dostať pod kontrolu? Naše zdravotníctvo skolabuje. Tiež sa bojím o svojich blízkych....Dufam, že to čoskoro skončí a nebude z toho nejaká pohroma.

zalka
10. mar 2020

@nini1010 nie budeme čakať až sa zopakuje historia spred 100 rokov , nič nebudeme robiť, žiadne opatrenia nepríjmeme ....

http://www.historickarevue.com/clanok/spanielsk...

Presný počet nakazených a mŕtvych nepoznáme, ale odhaduje sa, že táto pandémia nakazila jedného z troch vtedajších obyvateľov planéty, teda zhruba 500 miliónov ľudí. Medzi prvým prípadom, zaznamenaným v marci 1918, a posledným, niekedy v marci 1920, zabila 50 až 100 miliónov ľudí, teda 2,5 až 5 percent globálnej populácie. Bola to tak najväčšia katastrofa, spôsobená živým pôvodcom, v histórii, porovnateľná len s čiernym morom v stredoveku.

zalka
10. mar 2020

@hdpe tak to je ozaj somár a to si použila mierne slovo. Tak asi neostane nič iné len neprijímať návštevy doma.

liz_lemon
10. mar 2020

@nini1010 pisala som to niekomu, kto sa pytal, tak nemusis reagovat, a chod do Talianska

nini1010
10. mar 2020

@zalka Ach pane Boze 🤦‍♀️ Toto je najvacsi problem koronavirusu.Presne toto,dve skupiny ludi.1.Ti ktori maju total v pazi a ohrozuju svojim nezodpovednym labzovanim po svete a nedodrziavanim preventivnych opatreni okolie,a 2.ti ktorym to hrabe na hlavu,vytvaraju nezdravu paniku a argumentuju umrtim jedine 23.rocnej sportovkyne o ktorej ani nic nevedia ani aku mala zdravotnu anamnezu ked ochorela, ani nic.Skoda vysvetlovat,nejdem sa zapajat do tychto debat.Verim ze zdravy sedliacky rozum,zvysena hygiena a vitaminy pomozu ochranit mna aj moju rodinu.A ak by aj nie a dostaneme to,verim ze budeme mat dost silne a zdrave organizmy aby sme to v pohode zvladli.Zdravo sa stravujem,vela cvicim,beham,jem vitaminy,to je jedine co chcem robit pre seba a moju todinu ako ochranu pred koronavirusom.

nini1010
10. mar 2020

@liz_lemon Druha taka na ktoru sa presne hodi moj komentar vyssie.Uzite si tu paniku.

sapetka
10. mar 2020

Koronavirus moze byt nebezpecny pre starsich ludi a ludi s pridruzenymi ochoreniami. Deti to znasaju najlepsie.

zalka
10. mar 2020

@nini1010 vieš čo nešírim a nevytváram paniku, snažím sa správať zodpovedne voči sebe a voči druhým.
Patrím k ohrozeným ľuďom. A rozčulujú ma ľudia čo to berú na ľahkú váhu a správajú sa ako idioti .

anniii
10. mar 2020

Pre deti do 10 rokov nie je koronavírus nebezpečný, lebo ešte v pľúcach nemajú vyvinuté receptory, na ktoré sa vírus viaže. V Číne už stihli urobiť niekoľko klinických štúdií na tisíckach nakazených. Bolo medzi nimi minimum detí a väčšina z nich to prekonala bez akýchkoľvek príznakov. Ako sa tu už písalo, ohrození sú hlavne starí a chorí ľudia, takže hlavne kvôli nim by sme mali byť opatrní a brať vážne všetky opatrenia.

tinapa
10. mar 2020

Mužovi pohroz, že ak nepôjde na vyšetrenie, hrozí mu pokuta 1650e. Všetci tuším, ktorí prídu z Talianska, idú na povinnú karanténu..14 dňovú..

iva812
10. mar 2020

@nesiris to nie je o kvalite zdravotnictva. To je súčet iba istých faktov. Podľa informácií z médií, ak sa u stareho človeka - 80 tnika, vyvinie choroba, tak úmrtnosť je takmer 100 percentna.Ak niekto videl pacienta so zapalom pľúc, tak vie aké je to ťažké ochorenie.

sims4
10. mar 2020

Prosím vás veď ale nerobte paniku, jasné treba byť zodpovedný, snažiť sa tomu čo najviac predísť ale keď sa náhodou stane tak to neznamená automaticky smrť

mery09
10. mar 2020

@amelia000 V Číne zomrel aj 36 ročný lekár, ktorý ako prvý upozorňoval na koronavírus.

missdiva
10. mar 2020

Muza by som bez debaty poslala na chalupu na dva tyzdne.

missviolet
10. mar 2020

@nini1010 no a ty si myslis, ked ti tu napisali baby jeden pripad dvadsiatnika, ze bol len jeden???? Pomoc. Ak velmi chces, dohladam pripad 25rocnej, 27rocneho, 29rocneho,31rocneho... a to boli len zviditelnene pripady, je ich viac. Ale ved co,mlady clovek hoc ked ma astmu,zlu imunitu ci cukrovku,starsi ludia, ludia po operacii - mozeme vsetci pomriet nie ved to nebude vadit...

nesiris
10. mar 2020

@iva812 Tak ako je mozne, ze medzi nakazenymi v nemecku su aj starsi ako 80 rocni a neumreli?

mery09
10. mar 2020

Pre príklad nemusíme ísť ďaleko. Ten pán z Koštolišťa, čo bol u nás ako prvý hospitalizovaný pre koronavírus má iba 52 rokov, človek v strednom veku, a má zápal plúc. Je vo vážnom stave na JISke na plúcnej ventilácii. Tak to je komplikovaný priebeh a nie je to žiadny starec.

77daniela77
10. mar 2020

Hej,ale muz keby aj isiel rovno na tu chalupu,tak si pojde predtym urcite niekde nakupit do obchodov.......nevravim samizrejme ze je pozitivny,ale prave pre to riziko tam ma predsa ist.....

mogaa
10. mar 2020

Tak pre tých čo si myslia že ide o obyčajnú chrípku odporúčam pozrieť si vyjadrenie vedcov z SAV
https://www.sav.sk/index.php?lang=sk&doc=servic...
"Z hľadiska podielu smrteľných prípadov sa COVID-19 javí byť aspoň 10-krát nebezpečnejší ako bežná sezónna chrípka."

mogaa
10. mar 2020

@tinapa nie nemáš pravdu....testujú sa len tí čo majú príznaky....ak nemá muž žiadne príznaky a aj keď sa vrátil z Talianska musí byť v domácej karanténe a s ním celá rodina....testy robia len tomu kto má príznaky a ak sa test potvrdí tak následne blízkej rodine, ale tam si nie som istá či tiež všetkým alebo len tomu kto má príznaky....

katrinka8
10. mar 2020

@mogaa - dobre hovoríš. Muža, ak nemá príznaky, testovať nebudú. Musí byť akurát v povinnej 14-dňovej dimácej karanténe. Na testy vôbec ísť nemusí. Ak by ich mal a následne testy by potvrdili vírus, pravdepodobne by testovali aj ostatných príbuzných. Ak by sa dalo, šla by som kvôli babke asi na tú chalupu.
Dnes som akurát čítala, že v Taliansku je vysoká úmrtnosť práve kvôli vysokému veku populácie, ženy sa tam dožívajú cca 90 rokov, muži okolo 85. Väčšina úmrtí je práve v tejto kategórii + pridružené ochorenia. Plus sever Talianska je husto obývaný, neviem, či nie dokonca najhustejšie v Európe.

katrinka8
10. mar 2020

@mery09 - no ja som o pánovi z Kostolišťa dnes čítala, že mal zdravotné problémy, na ktoré sa liečil, už cca 2 týždne predtým, ako sa nakazil.

abbey1
10. mar 2020

Nehnevaj sa na mňa, ale tieto info si nevieš dohľadať na nete? Veď aj tu ti my napíšeme len info z oficiálnych zdrojov. A tých je nete dosť. Uvádzajú tabuľky obetí, rovnako sa pri mnohých úmrtiach uvádza vek a existujúce ochorenia.

katrinka8
10. mar 2020

@zalka - úplne prvé informácie o starom pánovi z Košíc boli, že pán spadol z rebríka a následne sa uňho objavili problémy s dýchaním. Príbuzní, ktorí ho odviezli na pohotovosť nevedeli potvrdiť pozitívnu cestovateľskú anamnézu (oni ani nemuseli tušiť, že u pána bol vnuk. Plus keď vám spadne 75-ročný človek z rebríka, určite posledné, čo riešite, je dotazovanie, či ho náhodou nenavštívil niekto s koronavírusom...). Po tom, ako pána hospitalizovali, zavolala jeho príbuzná (nespomínali sa aká), že pána navštívil jeho vnuk, ktorý bol v Taliansku. Čo je na tom nezodpovedné? Čo z toho urobili médiá?

zalka
10. mar 2020

@katrinka8 ja som tam nebola, teraz je už zrejmé že pán nemá covid 19 ... a áno media vedia skresliť info.
Ale to neznamená, že sa nemáme správať zodpovedne všetci.
Celá táto debata vznikla kvôli tomu, že partner zadávateľky sa vracia z krajiny kt. je potencionálne nebezpečná. A nechce to riešiť. Pritom doma má starú mať, malé dieťa, a partnerku ktorých môže ohroziť ak sa nebude správať zodpovedne . A nielen ich, aj mnohých vo svojom okolí.

nikoleta100
10. mar 2020

a pre ekzematikov ? alergici ? tiez su ohrozeni ? predpokladam , ze su to ludia so slabsou imunitou

23121974
10. mar 2020

@hdpe Inak ten Idiot čo bol včera u vás zrejme neovláda základné info... "Krízový štáb nariadil povinnú 14 dňovú karanténu pre všetkých občanov, ktorí sa vrátia z najviac postihnutých krajín - Talianska, Číny, Iránu a Južnej Kórey. V karanténe budú spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi, s ktorými žijú v spoločnej domácnosti.
Za nerešpektovanie nariadenia môže byť občanovi uložená pokuta do výšky 1650 eur!" V Izraeli to riešia po svojom...

katrinka8
11. mar 2020

@nikoleta100 - nemusí byť 😉 Moje dieťa je pomerne silný alergik, ale imunitu má dobrú. On chorý vôbec nebýva, zato alergia ho kvári... Ale to je veľmi individuálne, nedá sa to tak plošne asi povedať.