icon

Ako odľahčiť chrbátik maminy pri ťažkom bábätku?

biba321
4. júl 2012

Ahojte maminky,snad sa tu najdu niektore,ktore mali rychlo priberajuce babatka,a boli utlejsie,a mali problem s udrzanim a dvihanim drobčeka 😉 vedeli by ste mi nieco poradit,neviem nejaky pas na krize,ale ozaj neviem ako s malym fungovat-aby ma neseklo,celkom rychlo pribera (vyse 1 kg za mesiac),nestiham si zvykat,ani svaly na rukach no najhorsi je moj chrbat 😝 Dakujem vopred za cenne rady

bambibam
4. júl 2012

🙂 nóóó,to teda asi počkať kým sa naučí chodiť 😀 😀 😀 , ale mne pomáha kúpel a masáž od manžela 🙂 ,seknúť ťa môže hoci kedy - hlavne keď v tele vyvrcholia hormóny a predchádzať sa dá tomu len cvikmi na chrbticu

ikke
4. júl 2012

satka alebo ergonomicky nosic (manduca, ergo a podobne, rozhodne ziadne babybjorn a podobne "nositka")
vyhladaj si nejake temy o noseni, mozno sa ti to na prvy pohlad nezda, ale je to obrovsky rozdiel nosit dieta priviazane alebo pripnute na tvojom tele nez nosit ho vyslovene na rukach 😉
napr.
https://www.modrykonik.sk/forum/nosenie-deti/poradna-ako-spravne-nosit-deti/

sssimi
4. júl 2012

Za prvé čo najmenej ho nosiť 😉 a potom manduca.

dulkagabulka
4. júl 2012

najlepšie si odlahčíš chrbát ergonomickyým nosením detatka
absolutne neushlasim s tym, že dieta sa ma nosit čo najmenej...dieta nie je vec, ktorá je polozena v kočíku, posielke, či sedatku..dietatko POTREBUJE intenzivny kontakt s mamičkou...hlavne do 9-10 mesiaca veku

v tomto kvalitnom članu najdeš podrobnejšie o noseni:
http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/nosime/item/7...

a tu najdeš videa niektorych uvazov

http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/nosime

andelok
4. júl 2012

Manduca! 🙂

luciferkax
4. júl 2012

Prvý rok som "umierala", vstávala som z postele ako 80--ročná babička. či som ho nosila v nosiči, či na rukách, kríže som si vžedy cítila :D po roku prestal priberať, resp. pár gramov zaemsiac, chrbát si vzykol, nič nebolí :D :D

atrami
5. júl 2012

mne sa osvedčil babyvak a to mi malý priberal kilo niekedy aj za 2 týždne 😉

maslenka47
5. júl 2012

pokial mas problem dieta hoci len zdvihnut a preniest z miesta A na miesto B, tak s tym ti satka ani nosic nepomoze. Mne sa najlepsie osvedcilo poverit prenasanim manzela kedykolvek je doma 🙂 Hlavne teraz ked ma maly 9m a skoro 11kg. Inak noseny za ucelom "nosenia" velmi nebol. Spominany intenzivny kontakt s mamickou sa da zabezpecit aj mojkanim v posteli alebo v kresle.

euka210
5. júl 2012

skusit minimalizovat nosenie pokial sa to da, s niektorymi cinnostami moze pomoct aj mm, robit veci z podrepu alebo klaku (ja som klacala a na posteli obliekala, lebo v predklone to bolo obcas peklo), pomozu aj masaze (ja som obcas bola a na cas to pomohlo, uvolnilo svaly)...po pol roku babo pribera menej tak aj telo si lahsie zvykne. Nas nam konecne zacal lozit a zrazu mi je lahsi 🙂 takze setrit sa a pockat kym nezacne lozit a chodit, to potom schudne (nas na pol roka mal 9kg a teraz na 10m cca max. 11kg, neviem presne)