Ako prekonať strach z lietania u agorafobikov?
Ahojte, su tu nejaki agorafobici, ktori (samozrejme 🙂 ) maju, resp. malibrutal paniku z lietania? Ako ste dali 1.let? Nejake lieky? Zijem s nou uz roky, vyvhadzame v pohode 😀 , len busi ee a v zivote som neletela. A - ved sa chapeme, vyska a miesto, z kt. nemozno “uniknut”… 🙂
@anonym_autor ahoj
Ja by som to nazvala skôr klaustrofóbia - panický strach z uzavretých priestorov, riešila som podobné minulý rok, keď som mala letieť 12 hodín,moja obvodná mi predpísala Diazepam a s ním som to akosi dala.
Veľa šťastia prajem 😊
@anonym_autor ano xanax pomohol ale napinalo ma na grc aj tak ale trvalo to kratko
Ahoj ja toto mám tiež teraz som letela 4x ale mne už deň predtým je na grcanie a nervy mám ... Mám doma neurol brala som si ho ale zvládla som to bez neho ..ale skoro som polamala mužovi prsty pri vzlietani a pri pristavani alebo keď som počula nejaké zvuky alebo keď boli turbolencie . :D proste vždy sa budem báť a vždy mi bude už deň pred zle . Ale kľudne ten neurol by som skúsila dať ..možno pri ďalšom lete aj keď vždy hovorím že už viac letieť nebudem .. ale nechce sa mi trepať autom 16 hodín niekde :D
@anonym_autor ano xanax pomohol ale napinalo ma na grc aj tak ale trvalo to kratko
@anonym_c55594
@majaon dievčatá, ďakujem 🙂 Agorafóbia je síce charakterizovaná ako strach z otvorených priestranstiev, ale ide o strach zo všetkých miest, ktoré by človek s panickými záchvatmi mohol mať problém rýchlo opustiť 🙂 Čiže to je aj cesta busom (ak tam nie sú každú chvíľku zástavky), lietadlom, prípadne aj sedenie v divadle niekde v rade uprostred 🙂 Pri klaustrofóbii ide o strach vyplývajúci práve z toho, že priestor je uzavretý alebo stiesnený, agorafobikovi je to jedno, hlavne nech sa odtiaľ vie v prípade panického ataku rýchlo dostať preč "do bezpečia" 🙂
@macka1996 a prosím ťa, máš aj oficko panickú poruchu alebo niečo také, či len nerada lietaš? Ide mi o to, či Neurol dokáže masívne panické ataky zvládnuť alebo nie 😀
@anonym_002f20 ďakujem krásne 🙂 Xanax je pomerne lightový, to som ani netušila, že by na to mohol zabrať 🙂
@anonym_c55594
@majaon dievčatá, ďakujem 🙂 Agorafóbia je síce charakterizovaná ako strach z otvorených priestranstiev, ale ide o strach zo všetkých miest, ktoré by človek s panickými záchvatmi mohol mať problém rýchlo opustiť 🙂 Čiže to je aj cesta busom (ak tam nie sú každú chvíľku zástavky), lietadlom, prípadne aj sedenie v divadle niekde v rade uprostred 🙂 Pri klaustrofóbii ide o strach vyplývajúci práve z toho, že priestor je uzavretý alebo stiesnený, agorafobikovi je to jedno, hlavne nech sa odtiaľ vie v prípade panického ataku rýchlo dostať preč "do bezpečia" 🙂
@macka1996 a prosím ťa, máš aj oficko panickú poruchu alebo niečo také, či len nerada lietaš? Ide mi o to, či Neurol dokáže masívne panické ataky zvládnuť alebo nie 😀
@anonym_002f20 ďakujem krásne 🙂 Xanax je pomerne lightový, to som ani netušila, že by na to mohol zabrať 🙂
@anonym_autor vyskusaj ten xanax v buse tam vies vystupit na druhej zastavke. Uvidis ci funguje lebo v lietadle je to inak.
@anonym_autor vyskusaj ten xanax v buse tam vies vystupit na druhej zastavke. Uvidis ci funguje lebo v lietadle je to inak.
@anonym_002f20 ja napr s mhd nemám problém, ani s busom ak sú zastávky s rozumnými rozostupmi, takže budem musieť ísť na nejaký diaľkový "zájazd" 😀 A ďakujem, skúsim, musím si dať ale najskôr predpísať.
@anonym_c55594
@anonym_autor ahoj
Ja sama neviem čo presne to mám za fóbiu,ale normálne si s tým divadlom teraz trafila,boli sme pred týždňom v Nitre v divadle,sedeli sme asi v strede a to nebolo ani tak moc ľudí,asi polovica hľadiska,ale akože asi po pol hodine mi začalo búšiť srdce o 106 a len som predýchavala, nerozumiem prečo,lebo predstavenie ma bavilo,sedelo sa mi fajn,no ešte že prišla prestávka, išla som si kúpiť vodu a chcela ísť von sa nadýchať vzduchu,bolo zamknuté,do mňa panika ešte viac, priateľ musel ísť vybaviť aby odomkli,tak som to vonku nejako ustála a potom až do konca sme si presadli vyššie a hlavne ja na úplný kraj a nohy som si vyložila na sedadlo predo mnou,tak som to tam vydržala. Ja nechápem prečo sa mi toto deje,bola som v pohode, tešila sa na divadlo, na spoločnosť,rada chodím medzi ľudí,no tieto stavy mi to znepríjemňujú 😔
To mám všade nosiť so sebou nejaké sedatíva alebo iné ukľudňováky?

Agorafóbia je chorobný strach z pobytu v otvorenom priestore. Postihnutý sa bojí prejsť námestie, ulicu a podobne. Ide o celú skupinu fóbií zahŕňajúcu strach z opustenia domova bez sprievodu.