Ako sa vyrovnať s úzkosťou a depresiou?
Dobrý chcela by som sa spýtať je tu niekto taký kto si sleduje svoj dich neviem na to zabudnúť tabletky neberiem
@rigoova_erika Mavaju to ludia s uzkostnou poruchou, treba jednoducho odputavat pozornost, venovat sa veciam, ktore ti robia radost. Ak to nepomoze, tak vyhladat odbornu pomoc.
@rigoova_erika ja som to mala....je to psychickeho povodu.....prestan na to mysliet a prejde......
@zuwa78 čo ty pomohlo prestat na to misliet lebo ja sa snažím už tyžden to mam tak
@rigoova_erika otvor okno a začni počítať stromy, ktoré vidíš. Hľadaj červené auto. Pusť si rádio a spievaj svoju obľúbenú pieseň. Poutieraj doma prach. Jednoducho niečo rob. Je jedno čo. Zamestnáš tým myseľ a pozornosť presmeruješ od dychu inde.
@nikaeli ale ked to nejde každu chvilu musim na to misliet prosim porad mi nieco už som ako blazon
@rigoova_erika prestaň cielene na to myslieť.... je to len a len v hlave...
Dlho nepotrva a prejde to....
@rigoova_erika čo nejde? pozrieť sa von z okna, či pustiť rádio a tancovať? čo robíš práve teraz? pokiaľ nemáš silu pracovať s tým sama, ostávajú len tlmiace lieky. Inej cesty niet.
@rigoova_erika ja ťa uplne chapem....mam to za sebou.....možno to znie čudne alebo naivne.... odohrava sa to v hlave,to je psychicky problem.....musiš prestať
sa koncentrovat na tu vec.....upriam mysel,myšlienky na niečo ine......kontroluj to......a zmizne to....inač sa to bude prehlbovať do extrem......
@zuwa78 aj ja ju chápem.. od prvého kovidu zápasím s tetániou, tie stavy sú niekedy naozaj neznesiteľné 😞 preto jej radím odpútať pozornosť doslova blbosťami. Musí začať na sebe pracovať. Sedieť a plakať, že to nejde jej nepomôže. Mám za sebou tri a pol roka zápasu a konečne sa cítim ako tak znesiteľne. Bez liekov.
@zuwa78 nič len tak som ležala a začala sa som lapať po dichu a od vtedy to stale je tak už to nevladzem mam pocit že sa zadusim ked sa nenadichnem 😪😪