icon

Ako sa zbaviť očného ekzému na viečku?

16. nov 2024

Ahojte, poraďte ako sa zbaviť očného ekzemu na očnom viecku. Z ničoho nič sa objavi potom na rok zmizne a stále dokola. Aktuálne som po operácii a mám pocit že sa to vtedy práve objavilo.

kiki68
•
16. nov 2024

Moj muz ma na viecku atopicky ekzem, nejde sa toho uplne zbavit

autor
•
16. nov 2024

@kiki68 no mne na rok úplne zmizol a teraz sa z ničoho nič objavil…

kristina2412
•
16. nov 2024

Moja dcéra ho má len v zime.

autor
•
16. nov 2024

@kristina2412 a čím natierate?

kristina2412
•
16. nov 2024

Kalciovou masťou , Bioderma atoderm eye a čítala som dobré recenzie aj na Allergika krém na očné viečka tak ho asi objednám.

kiki68
•
16. nov 2024

Takto cca to ma muz, skusal vsetko mozne, vratane steroidnych kremov. Podla mna by musel byt tak, ze by nezjedol ani stipku cokolady a kadecoho a mozno potom by nieco zabralo. Ale to je diskutabilne. Ma to roky, ma aj miesto na krku kde ma mensi flak. Proste tazko s tym efektivne bojovat

kiki68
•
16. nov 2024

@kristina2412 my mame tu biodermu, u nas bez efektu zial

autor
•
16. nov 2024

@kristina2412 mne bioderma ekzem ešte viac zhoršovala

vakatko
•
16. nov 2024

Objavuje sa pri zníženej imunite, strese, užívaní antibiotík, zvýšenej konzumácii cukru, bielej múky, kávy, čokolády ...
Spôsobuje to hlavne https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...

snehulak77
•
16. nov 2024

Tiež sa mi to vyhadzuje. Zakaždým zaberie dačo iné. Záleží aj od ročného obdobia. Naposledy nepomáhalo nič, až nakoniec som sa objednala na kožné a dva dni predtým som si na to dala indulonu. Potom som volala, že už neprídem, lebo mi to zmizlo 🙈
Indulona u mňa vedie, lebo rýchlo premasti.
Syncek máva ekzém, ale nie taký vysušený a jemu príliš premastenie nerobí dobre, takže jemu la roche posay cicaplast alebo a-derma, to zvlacni ale nepremastuje príliš.

autor
•
16. nov 2024

@vakatko ďakujem za článok, mne sa objavil mesiac po operácii, kedy je dosť organizmus oslabený tak asi aj preto…

autor
•
16. nov 2024

@snehulak77 modrú indulonu?

snehulak77
•
16. nov 2024

Áno, tu obyčajnú modrú.

annmari
•
16. nov 2024

Ja mám na viečkach a na čele a obočí. Pomáhajú mi 2 krémy. Skin cap a Allergika krém na očné viečka. Keď je na tom ekzém veľmi zle, potieram bórovou vodou.

lilizzachy
•
16. nov 2024

Aj mojej dcérke sa vyhadzuje na vieckach..má 4 roky a neviem čo s tým nechcem jej stále natierať kortikoid hlavne keď tam píše skoro pri všetkých že nevhodné na oči 😭 raz sa jej vyhodil a od vtedy už to má asi 3x

hanaxxx
•
16. nov 2024

@snehulak77 a nestipu ta od toho oci? Lebo davat si na oci mast, ktora nie je oftalmologicky testovana..aby ti to nejak neublizilo.

djv
•
16. nov 2024

Mne pomohla masť imunoglukan, mala som ekzém na horných aj dolných viečkach.

snehulak77
•
17. nov 2024

@hanaxxx nie, nedávam to do oka

katik22
•
17. nov 2024

@annmari dobrý deň, neviem, či viete, ale aktuálne sťahujú zasa skin cap z predaja kvôli obsahujúcim kortikoidom.. tiež ho používam a tato správa má vôbec nepotešila :(

annmari
•
17. nov 2024

@katik22 fuuha, to fakt? :( tak toto ma tiež neteší... :(

hanaxxx
•
17. nov 2024

@snehulak77 chapem, ze si to nedavas do oka, ale ono sa to tam trochu aj tak dostane, ale tak mas stastie, ze to ociam nevadi

vakatko
•
23. nov 2024

@autorka skús si to potrieť gréckym jogurtom, počula som, že to pomáha, dokonca spomínali, že aj materské mlieko môže pomôcť. Hlavne upraviť stravu.