icon

Ako skoncovať s prežieraním sa ako spôsobom ukľudnenia v materstve ?

drsmolinka
9. nov 2019

Ahojte, mam 2 male deti ktore mi davaju poriadne zabrat. Nestiham sa ani v klude najest vzdy rychlo chlcem a uz letim k detom. Som aj dost vycerpana, unavena a vsetko si to kompenzujem s jedlom. Vecer ked deti zaspia otvaram chladnicku a jem doslova zeriem do prasknutia a tak sa ukludnujem. Niekedy sa zavriem do spajze pocas dna ak uz psychicky mam vsetkeho dost a zozeriem v rychlosti vsetko co sa da opat ako sposob ukludnenia. Chcem s tym prestat, ak sa aj nadalej budem takto ukludnovat budem mat 200 kg. No vzdy rano si poviem ok uz to robit nebudem no opat poobede som uz taka znicena ze si musim dat svoju "drogu". Viete mi poradit nieco mozno aj nejaky pripravok ucinny na znizenie chuti do jedla. Pekne dakujem.

Strana
z3
miroslava21
10. nov 2019

@drsmolinka ako citam vsetky tvoje prispevky tak z toho citit len jedno - to starsie dieta absolutne nerespektuje pravidla, zakazy a nevie posluchat. Kde je pricina? Ako je mozne ze si 3 rocne dovoli upchat wc, ako ho to napadne? Demoluje byt a teba vibec neposlucha. Uz sme ti tu snad vsetky pisali o vychove a ty len popisujes situacie....ak bol od malinkata takyto neposlusny tak je to jednuducho zlou vychovou. Este ma napadlo ci neziarli na mladsieho, ci sa nezmenil od narodenia mladsieho a takto sa dozaduje pozornosti.
A inak preco nie je v skolke? Nezobrali ho?

nistika
10. nov 2019

sorry ale toto je celé zle. ty nemáš iba výchovný problém i keď ten je značný. vy ste sa zjavne ocitli v začarovanom kruhu boja. dieťa s tebou bojuje o nadvládu. ty mu niečo povieš, ono to rešpektovať nebude, ty niekam ideš ono ti spraví schválne napriek. schválne robí neporiadok likviduje veci. trojročné dieťa je rozumné a veľmi dobre vie čím naštvať maminku a spraví to poriadne! istým spôsobom si za to môžeš sama. ale tak skôr ťa asi zaujíma ako z toho von. čiže prestať bojovať s dieťaťom okamžite a hneď. to znamená stanoviť hranice bez boja niečo bude robiť okamžite a bez kriku bez emócií zobrať. priateľsky vysvetliť že nie (ale zobrať! alebo vyvodiť iný dôsledok v kludnom stave) materstvo nieje o kriku ale o tej trpezlivosti to sa rovná výchove. takže ano niečo vyleje musí to po sebe upratať aj keby mu to trvalo tri hodiny a poničil pri tom všetky vechte domácnosti-to je tá trpezlivosť.a začni sa starať o seba ako zatvárať sa do špajze a ...veď si jedna žena pre boha čo na to tvoj manžel?

simsalabim
10. nov 2019

@drsmolinka zjavne ho treba mat vzdy na ociach. Robit veci s nim. Zabranit odbehovaniu (ja som napr jeden cas zamkla dvere, aby mi dcera nevybehla). Na wc ho odved za ruku a doved naspat do kuchyne a zamkni. Treba kontrolovat, co robi. Neplechu zatrhnut v zaciatkoch. Ak urobi bordel, trvat na upratani. Pouzivat metodu 1-2-3 (napocitam do 3 a ty uz nebudes rozhadzovat hracky). Ak na 3 neprestane, hracky vziat do vreca a “vyhodit”. Za dobre spravanie odmenit - upraces si, mozes ist pozerat vecernicek.
Byt dosledna. Za dobre spravanie odmenit ( odmena je aj pochvala a pritulenie), za zle vyvodit dosledky.

Vies, co som raz urobila s dcerou? Mala asi 2 roky. Pol hodinu pred vecernickom som ju upozornila, ze treba upratat hracky do krabice. Chcela som jej pomahat, ale ona neupratovala, iba ja. Upozornila som ju, ze ja som uz upratala a coskoro bude vecernicek. Ak uprace, pozrie si ho. Stale som jej ukazovala, kolko ma casu, ale ona odmietla upratat. Prisiel cas vecernicka. Zavrela som ju v izbe s tym, ze idem pozerat vecernicek. Zapla som zvuk veeeelmi hlasno. Vies ako zurila? Vrieskala, rozhadzala aj to, co som upratala? Po vecernicku som s kludom anglicana rozhadzane dala do vreca a vrece dala pred dvere bytu. Povedala som jej, ze nielen ze si neupratala, ake aj hadzala hracky a skoro ich rozbila. Takze idu do smeti. Na druhy den upratovala ako besna. Nikdy viac sme s upratanim problem nemali , ale verim tomu ze su deti, na ktore to zaberie az na 3-4 krat, ked uz skoro nic nemaju.

2) A co sa tyka kasla - po chorobe moze trvat aj niekolko tyzdnov. Ak nie je teplota, v kratkej prechadzke problem nevidim.

3) manzel - bez debaty zapajat. Denne.

drsmolinka
autor
11. nov 2019

@miroslava21 takyto je od mala zdiveny, a chodi do skolky ale od kedy tam chodi je furt chory stale je tyzden doma potom par dni v skolke a zase tyzden doma a tak dokola, cize je doma a este k tomu chory a este k tomu zle pocasie vonsa ist neda cize na porazenie

evittam
11. nov 2019

@drsmolinka Von sa da ist za každého počasia a je to hlavne dobre na budovanie Imunity.

drsmolinka
autor
11. nov 2019

@simsalabim presne toto sme robili aj my, ak nepopratas hracky dame ich do vreca a pojdu do smeti a nedostanes ani mliecko,,,,,,,,, odozva na to bola ze od vtedy nam hovori ze on vyhodi do smeti nas a my nedostaneme mlieko

drsmolinka
autor
11. nov 2019

@nistika nic nastastie.....kedze domacnost mam na 100% na starosti ja a deti su vzdy so mnou lebo on travi 95% casu v praci a v yahrade tak vobec nemam cas na seba...... ako som pisala cez leto aspon syna poobede braval so sebou ale teraz od zaciatku oktobra su deti stale iba so mnou aj vikendy

simsalabim
11. nov 2019

@drsmolinka a? Ako si na tie jeho silacke reci zareagovala? Vzala si tie hracky do smeti a nedala si mu mlieko? Ci? Kolko dni to bolo? Skoncil nakoniec bez hraciek?

drsmolinka
autor
11. nov 2019

@simsalabim hracky isli naozaj do kosa do cistej priehradky ale ked muz prisiel poobede ich vybral s tym ze ich musi pekne odlozit,,,,, a mlieko osm mu musela dat on jaci a jaci ked nema mlieko na raty

simsalabim
11. nov 2019

@drsmolinka ach jaj. Ty si fakt slaba povaha. Hracky by som dietatu nedala, urcite nie v ten den, ale za dobre spravanie tak o 2 tyzdne. Jasne, ze nereaguje, ked ich hned ostane naspat! Manzelovi jasne povedat, nech do tvojich metod nezasahuje. Dieta vidi, ze nie ste zjednoteni, tak to vyuzije.

A druha vec - on jaci, tak dostane mlieko! No ty brdo. Ja som fakt asi krkavcia mat. U mna jacanie nezaberalo a poviem ti, ze najdlhsi zachvat mojej starsej trval 2HODINY. Vies preco? Kupili sme darcek pre synovca - farbicky - a ja som jej ich nedovolila otvorit. Ona bola presne taky hurikan, ako tvoj syn. Ale ja som NEUSTUPILA. Vdaka tomu uz v 3 rokoch bola slusne vychovana. Nikdy sme s nou nemali neskor problem, ani v puberte. Nebila som ju, ciste vynimocne dostala jedno tapnutie na zadok. Hranice som vymedzovala dosledne, s laskou, s ohladom na jej a moje potreby (Viem, ze chces este ostat na ihrisku, ale musime ist domov varit. Este sa 10x smyknes a potom pojdeme, dobre? A pocitali sme spolu....). Uz bude mat 21 rokov. Toto je aj o povahe, ale aj o tvojom pristupe k dietatu. TY si rodic, TY mas ukazat hranice, TY mas vychovavat. Ak ti o 10 rokov zrukne, ze mamo naval prachy na cigy, co urobis? Ved jaci, tak jasne, tu mas na cigy. 🙄

drsmolinka
autor
11. nov 2019

Ale on nejaci ze sa chce s nozikom hrat. On jaci lebo chce mliecko,,,,,, bez neho nebude on ho potrebuje hoci ma 3r mlieko je jeho hlavne jedlo ak ho nedostane vzdy pred spanim tak bude plakat az sa povracia a nezaspi

simsalabim
11. nov 2019

@drsmolinka pozri. TY si musis premysliet, cim sa mu budes vyhrazat ako formu trestu. Ak vies, ze mlieko mu vecer CHCES davat, tak naco sa mu vyhrazas??? NACO? Vyhrazam sa len tym, co splnim. Neupraces si? Hracky idu do kosa. A nie NEupraces si? Nebude mlieko.... ktore mu aj tak das, lebo jaci... Ved si uvedom, co robis. TY mu ukazujes, ako dosiahnut, co chce. Pozri, na tvojom mieste si:
1) v klude premyslim, ake tresty by si mohla pouzit a ake odmeny a za co.
2)Tvojou ulohou je aj zabranit konfliktnym situaciam - na wc ho odved a doved. Kuchynu zamkni, aby neodisiel. Ak zacne robit neplechu, hned to zastav. Ak neuprace, stojim nad nim, drzim ho za golier, pomaham mu, kym to neurpace. Ze nenavaris obed? No a? Chlieb s maslom ci prazenica s chlebom a zeleninou je raz dva.
3) vyhrad si cas, ked sa budes venovat iba jemu. Sadni s nim a spytaj sa ho, co bychcel robit. Pocuvaj ho!
4) s manzelom si sadni a spolu sksute vymysliet, ako vymedzit a dodrziavat hranice.
5) ked budes mat vsetko premyslene, tak si sadni so snyom. Vysvetli mu, ako sa odteraz bude spravat a co ho caka, ked bude dobry a co, ked nie (myslim, ze uplne staci "dostanes odmenu, mam pre teba prekvapenie" a "budem ta musiet potrestat, lebo takto sa mali chlapci nespravaju")
6) Bud doslledna!!!!! Lebo to dieta je tvojou vizitkou, ty ho formujes. AKy bude neskor v skole? V zivote?
7) jacanim si nevydobije nic. NIC. Na jacanie nereaguj.

miroslava21
11. nov 2019

@drsmolinka no kedze je od mala takyto tak je to vizitka vychovy. Naozaj, ako pisala @simsalabim musis byt dosledna. Napisala ti skvele rady ako mas pristupovat ku synovi. A uz je len na tebe ci budes premyslat ake chyby robis a ci chces zmenit vychovne metody alebo budes len zvalovat vinu na syna ze je neposlusny. Spravanie syna je odrazom tvojej vychovy

mila23
11. nov 2019

Podla mna starsi syn ziarli na mladsie dieta a takto si vynucuje pozornost. A muz je bud v robote alebo v dielni.zahrade? Akoze to by som mu zatrhla velmi rychlo...ked uz nepomaha v domacnosti,tak nech sa aspon detom venuje....Ked si potrebuje porobit - OK, kazdy druhy vecer alebo napr. v sobotu,ale v nedelu sa venuje detom....nech vezme mensie dieta kocikovat a Ty bdues so starsim nieco robit...urcite sa syn potesi,ze ma mamu iba pre seba...potom si to vymente a muz moze zobrat syna do dielne "majstrovat"...

Strana
z3