icon

Ako správne uchovávať Mounjaro pero?

elis309
9. aug 2026

Ahojte. Prosim vas kde uchovavate mounjaro pero? Lekarnicka kazala manzelovi aby sme ho dali do chladnicky. Na skatulke je napisane ze pouzite mimo chladnicky . Zaroven ale doma mame skoro 30 stupnov. Som z toho jelen.
Inak neviete ci je skupina tu na MK kde sa rieši mounjaro a podobne? Rada by som v nejakej bola.

anonym_43bddb
9. aug 2026

Mounjaro vydrží pri bežnej izbovej teplote 4 týždne. Ovšem 30 stupňov je už trošku priveľa, daj ho radšej do chladničky. V chladničke vydrží v pohode aj štvrť roka.

elis309
autor
9. aug 2026
@anonym_43bddb

Mounjaro vydrží pri bežnej izbovej teplote 4 týždne. Ovšem 30 stupňov je už trošku priveľa, daj ho radšej do chladničky. V chladničke vydrží v pohode aj štvrť roka.

@anonym_43bddb dakujem. Som sa bala aby som ho neznehodnotila. Chat gpt tiez pise raz tak raz tak 🫣

vevesh
9. aug 2026
@elis309

@anonym_43bddb dakujem. Som sa bala aby som ho neznehodnotila. Chat gpt tiez pise raz tak raz tak 🫣

@elis309 tieto pera maju mat teplotu od 2 do 8 stupnov. Takze jednoznacne chladnicka.

vevesh
9. aug 2026
@anonym_43bddb

@anonym_43bddb to nie je pravda. Pri izbovej teplote sa musia spotrebovat do maximalne 30 dni a aj ucinnost je otazna. Pri chladnickovej teplote do datumu spotreby uvedenom na obale - cize kludne aj pol roka.

anonym_77cf92
9. aug 2026

@elis309 v chladničke, to ti povie lekár a aj lekárnik

osky
9. aug 2026

Kamoska ma ozempic ale drzi to v chladnicke.
Raz som to s nou bola vyzdvihnut a dokonca jej na to v lekarni dali taky zvlastny chladiaci sacok...

anonym_874b50
10. aug 2026

Určite v chladničke

babushkaem
10. aug 2026

v chladnicke, kym ho neotvoris, ked ho ovtoris, spotrebovat do 30 dni a nemusi byt v chlade. ja ho mam normalne v sufliku.

babushkaem
10. aug 2026

Uchovávať v chladničke (2 - 8 °C). Neuchovávať v mrazničke.
Po 1. použití uchovávať mimo chladničky pri izbovej teplote (do 30 ºC) maximálne 30 dní.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/mou...

vevesh
10. aug 2026
@babushkaem

Uchovávať v chladničke (2 - 8 °C). Neuchovávať v mrazničke.
Po 1. použití uchovávať mimo chladničky pri izbovej teplote (do 30 ºC) maximálne 30 dní.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/mou...

@babushkaem aj po prvom pouziti musi ist do chladnicky, ak ma davkovanie take, ze to pero ma na 2-3 mesiace. Nie kazdy spotrebuje pero do 30 dni..

babushkaem
10. aug 2026
@vevesh

@babushkaem aj po prvom pouziti musi ist do chladnicky, ak ma davkovanie take, ze to pero ma na 2-3 mesiace. Nie kazdy spotrebuje pero do 30 dni..

@vevesh ja len pisem, co je v navode... tam je ze spotrebovat do 30 dni...