Ako účinne liečiť periorálnu dermatitídu?
Ahojte čo Vám pomohlo na perolalnu dermatitidu ? Mne sa to objavilo pred pól rokom a horší sa to. Kozna dala len masticku ktorú keď nepoužívam opäť sa zhoršuje. Čítala som,že kortikoidy nie sú na to dobre no ja už neviem čo s tým robiť🙈
Dcera mala, trapili sme sa s tym asi pol rok, pouzivali sme locoid masticku, ked sme prestali tak do 3-4 dni sa jej to opat objavilo. Teraz v lete jej to zmizlo
Daj si predpísať Doxyhexal, sú to antibiotika. Nič iné ti nepomôže, skusala som aj ja všeličo a len toto pomohlo. Istotne nie kortikoidne kremy, z nich práve vzniká. Inak každá doktorka hneď predpisuje na to kortikoidnu masticku. Kortikoidy sa nesmú davat na tvár, nikdy !
Ja by som skusila alergologa, kludne to moze sposobovat alergia. Ja som to mala tiez. No moja kozna hned robila aj testy na alergiu a zistila abkm a soju. Po ich vysadeni za cca 4 mesiace bolo po problemoch. Ostatne co spominas bolo sucastou liecby, ktora vobec nepomohla. Az sa telo vycistilo nastala zmena.
Na preliečenie 2-kombinácia ATB (tabletky), masť Rozex. Mne ale pomohla aj gáfrová masť. Po preliečení na dlhodobé udržiavanie Bioderma Sensibio AR a čo je veľmi dôležité- zmeniť zubnú pastu na bezfluoridovú.
Mne tiez pomohli az atb, a tiez potvrdena intolerancia na kazein, premnozene kvasinky, histaminova…
@danielle21 a to teda po vylúčení týchto potravín sa ti to už nevrátilo ? Ďakujem ostatným za rady pôjdem k inej kožnej…ale je pravda že mám kvasinky v črevách a z toho mykoza takze možno toto je ďalšia oblasť kde sadli🙈
Ahoj, dcere pomohlo zmenit pastu na zuby a canesten krem. Asi do 3 dni to zmizlo.
Ked som to prehanala so sladkym alebo porusila bezmliecnu diétu tak sa mi to zacalo robit, ale nastastie iba niekolko vyrazok ale hned som mastila s mastickami s pomohlo a drzala dietu
Ahojte, tak kožna mi povedala, že je to tá dermatitida. Dala mi nejaký puder s tým že tak do dvoch týždňov by sa mi mala zlupat tá časť koze že je to dôležité. Už sa teším ako budem vyzerať keďže budem v práci a tak dovolenka 😁🙈 mám sa umývať len jarichovou vodou alebo prevereniu, kúpiť tu pastu a potom na mesiac masť Rozex keď sa zosupe koza. Kontrola cez september s tým že mi urobia testy na kvasinky a helikobaktera len teraz boli v provizórnych podmienkach nevedeli nič nájsť. A že aj stres a trávenie na to vplýva dosť. Čo ja mám kombináciu z oboch. Teraz sa len chcem opýtať či má niekto skúsenosti či po tom puder sa to aj skôr nezlupalo.
Dcere sa tiez presne na tych miestach osupala koza po tom canestene a uz bolo potom dobre. Ona mala zrejme teda povod tej dermatitidy kvasinkoveho povodu

Len opravím.. perioralna..