icon

Ako zistíte, či máte Covid-19?

15. sep 2023

To pri priznakoch virozy pouzijete vzdy samotest? To ale pocas pandemie nepovazovali za relevantne?
A ako s PN? To len lekarovi zavolate, ze mate vovid a on bez vysetrenia da PN? Tak to potom si mozeme aj povymyslat a tyzden foma čílovat.

anjelicek26
15. sep 2023

My sme mali covid minuly tyzden... testy mame doma, stoja par supov... lekar vypise pn po telefone a posle ju elektronicky zamestnavatelovi...viac neriesim, lahnem do postele, dam caj a oddych... keby mam zly priebeh, idem k lekarovi samozrejme... moj lekar svojim pacientom doveruje. A aj moj zamestnavatel.

autor
15. sep 2023

@anjelicek26 Tak to je skvely navod ako si doma tyzden oddychnut ak ked cloveku nic nie je.
to doverujes takym pofidernym testom? Pocas pandemie ich povazovali za nekvalitne.

stormie
15. sep 2023

A ako tk robis v pripade obycajnej virozy ked potrebujes pn? Ides k lekarovi? Tak chod aj teraz. My sme boli doma vsetci chori, jeden po druhom a ziaden lekar nikomu nerobil testy a neriesil ci to je/nie je covid, proste riesil samotne priznaky ktore by sedeli aj na to

sense
15. sep 2023

Ked mam virozu ostanem 3 dní doma, ak sa stav nezlepší zavolám lekárovi. Môj lekár neodlišuje covid alebo chripku

annm81
15. sep 2023

Ich spoľahlivosť je plus-minus rovnaká ako bola počas pandémie (v závislosti od mutácie) a na takéto domáce použitie absolútne postačuje. Rozdiel je v tom, že nie na každú situáciu je potrebná rovnako veľká istota.

Ak máš potrebu vymýšľať si každý týždeň choroby (ty ešte nechodíš do práce, ale si asi školáčka, čo?), vymyslieť si môžeš aj chrípku.

h2
15. sep 2023

Nie každý považuje za super, byť doma na PN-ke, keď je zdravý a nič mu nie je. Ja by som to nikdy neurobila.

autor
15. sep 2023

@h2 Pracovnicka roka, takych uz bolo.

stormie
15. sep 2023

Ked si chces vymyslat tak mozes aj bez kovidu - celkova bolest tela, zatekanie hlienov, sopel a teplotu (zrovna ked budes u dr tak akoze nebudes mat), k to u sa tvar patricne “choro” a pn na tyzden je zarucena

autor
15. sep 2023

@stormie To asi nie, to predsa spravi odbery a uvidi ze cloveku nic nie je

stormie
15. sep 2023

Ake odbery? Crp? To len poukazuje na bakteriu a podla vysky aj na potrebu nasadit atb. Ako pisem vyssie - boli sme doma vsetci chori a ziaden lekar neriesil covid, riesili len priznaky a dokonca crp brali len dcere a aj to bolo hranicne.

ankare
15. sep 2023

Manželovi behom chvíle test ukázal dve čiarky. Nakazili sa kolegovia, bolelo ho hrdlo, mal horucky...

matkahelka
15. sep 2023

ja som az tu na koni nedavno citala, ze sa ludia este stale testuju. priznam sa, ze v mojom okoli to uz velmi dlho nikto nerobi. zmutovalo to na lahky priebeh, nerozlisujeme covid/virozu/chripku. mam svagra lekara pracujuceho v nemocnici a ani oni sa netestuju, kto je chory, zostava doma. ani pediatricka nasich deti neriesi pri viroze testy.

lavender94
15. sep 2023

A keď máš chrípku, tak na pn nejdeš? Alebo ťa niekto pred tým nejak špeciálne testuje?Horúčka, bolesť svalov, kašeľ, na to nikto nepotrebuje robiť žiadne testy, aby vyhodnotil, že ti je nahovno a si infekčná. Nemusíš ísť ani k doktorovi, pokiaľ to niekto nerobí každý mesiac nevidím dôvod aby ťa nevypísal. To isté s hnačkou napríklad. Načo by si sa trepala k lekárovi, keď to za pár dní rozchodíš?

vanilkovazmrzka
15. sep 2023

Normalne chod k lekarovi, ako hocikedy inokedy, ked si chora. Daj si respirator, objednaj sa na konkretny termin, nech si co najmenej v cakarni.

tibor79
15. sep 2023

Ak som chorá,žiaden test. Ostanem doma,vyležím. Ak potrebujem PN idem normálne k lekárovi ako xy rokov dozadu.

vesimelonimarsista
15. sep 2023

Co riesis? Je po pandemii, PCR testy boli dolezite pri starych a nebezpecnejsich mutaciach, nie teraz. Chora chodit do prace nie je OK, treba sa vyliecit, lebo telo ti tie nepreliecene infekcie pekne v buducnosti zrata. Mimochodom, ja sa testujem len zo zvedavosti.

jaga18
15. sep 2023

Nemyslím di, že PNka je tak dobre zaplatená, že by niekto len tak maródil. Väčšina si to dovoliť nemôže. A či kovid, či len chripka, je to jedno, každé treba vylezat minimálne prvé dni pri zvýšenej teplote.
Keď chce niekto len tak lebedit bez peňazí doma, je jedno , čo si vymyslí.

iwesska
15. sep 2023

Akoze ked mas na teste na Covid dve //, tak to znamena,ze mas Covid,nie lepru. Vsak chillovat mozes na PN aj 2 mesiace,nepotrebujes k tomu len Covid. Ked mas chripku,tiez lekar nerobi testy ci ozaj.

bylinka25
15. sep 2023

V apríli som bola chorá, v stredu som dobrala antibiotiká.
CRP som mala 7, výter z hrdla pozitívny, ale nie na kkovid.
Aj v apríli, aj teraz som prekonala akútny zápal hltana a priedušnice.

martinka13
15. sep 2023

Ani by ma nenapadlo to zisťovať. Mam doma ešte testy, ale neriešila by som to vôbec. Chorobu vylezim, resp. idem k kekarovi

matway
17. sep 2023

Covid19 neexistuje!!!

autor
17. sep 2023

@matway Odkial ta vypustili?

matway
17. sep 2023

Zo zoo, prečo? Bol vírus izolovaný? NIE!

annm81
17. sep 2023

@matway :D tento argument o tom, ako vírus nebol izolovaný... Prezraď nám, ako si predstavujes izolovanie vírusu - ako by si to urobil a čo konkrétne to znamená?

P.S. možno stačí otvoriť archív EVA a budeš prekvapený.

magda15
Odpoveď bola odstránená