icon

Ako zmierniť bolesť očí pri práci za počítačom?

12. nov 2023

Ahojte, zmenila som zamestnanie. A teraz väčšinu dňa presedím za počítačom. Všímam si, že ma bolia oči a krčna tiež pobolieva. Máte overené triky? Robenie si prestávok, ponaťahovanie krku? Mohlo by to pomôcť?

lucik194
•
12. nov 2023

nie nepomoze, treba sa kompletne hybat, prestavky pomozu, postavis sa ponatahujes, ale nie je to doststocne

veselo_neveselo
•
12. nov 2023

Musis si nastavit spravne sedenie, tj stol nie prilis vysoko, stolicku v spravnej vyske, mozno podlozku pod nohy, klavesnicu nie daleko od tela, monitor v spravnej vyske. Monitoru este stlm jasnost, aby si setrila oci. Potrebujes dobre osvetlenie v miestnosti - ked to nejde, tak stolovu lampu.
Ak mozes, tak ergo klavesnicu a mys. Ak sa da, tak polohovatelny stol, aby si sa mohla k nemu postavit.
Toto uz same o sebe ti trochu pomoze.
No a potom prestavky, ponatahovat chrbat, krk, ramena, zapastia. Prejst sa, popozerat do dialky.
A ponpraci cvicrnie, plavanie, jogu, hocico pri com sa budes hybat. Ak si doteraz mala fyzicku pracu, tak teraz musis pridat to cvicenie po praci.

katica06
•
12. nov 2023

Moja očna dr tvrdí,že treba dodržiavať pravidlo 20/20/20. Po 20min práce za Pc treba 20sec pozerať dakam do vzdialenosti 20m, a používať kvapky do očí. Aj pravidelný šport cvičenie pomôže aj výber vhodnej stoličky

taktotedanie
•
12. nov 2023

Presne tak 20/20/20
Umele slzy napr hylo gel, hylo fresh, na vecer 1-2x do tyzdna masku posiforlid