icon

Ako zvýšiť počet krvných doštičiek stravou?

milan2711
Včera o 17:33

Ahojte ake potraviny by som mal jest aby som mal normalnu hodnotu krvi lebo mam malo krvi v tele a malo krvnych dosticiek tak chcem aby sa mi to upravilo lebo som absolvoval preventivnu prehliadku lebo som potreboval zdravotny preukaz do prace a musel som mat moc vyter a krv vsetko dobre som mal len ta krv trosku tak mi povedala doktorka ze mam malo krvnych dosticiek mal uz niekto tak malo ako ja ak ano ze co jedol ake potraviny a ci sa mu to zlepsilo

anonym_39edd9
Včera o 17:38

A ty si sa doktorky neopýtal? Ticho si čušal? Lebo tu si v každej druhej téme

farebnypapagaj
Včera o 17:39

Ved hovadzie maso najlepsie

milan2711
autor
Včera o 17:40
@anonym_39edd9

A ty si sa doktorky neopýtal? Ticho si čušal? Lebo tu si v každej druhej téme

@anonym_39edd9 ups ano neopytal som sa a preco mi to ona sama nepovedala ze ake potraviny mam jest slubujem ze ked mi poradis tak uz nebudem v kazdej teme prispievat

milan2711
autor
Včera o 17:45
@farebnypapagaj

@farebnypapagaj ahoj ako vies

farebnypapagaj
Včera o 17:46
@milan2711

@milan2711 opytaj sa na to doktroky,ked neveris.

anonym_94aaae
Včera o 17:49
@milan2711

@milan2711 mäso je dobré na anemiu z nedostatku železa, teda na malo červených krviniek. Stravou obávam sa krvné doštičky neopravíš, ani nevyriesiš. Treba hlbšie hematologicke rozbory na hematologii a stanovenie diagnózy. Môžeš ísť o hemofiliu?

anonym_481f83
Včera o 17:54
@farebnypapagaj

@farebnypapagaj hovädzie mäso je dobré na červené krvinky, na zvýšenie krvných doštičiek neviem o tom, že by niečo pomáhalo. Bývalý kolega to mal autoimunitnú chorobu tzv. trombocytopéniu a akurát sa snažil zdravo sa stravovať.

milan2711
autor
Včera o 17:58
@farebnypapagaj

@milan2711 opytaj sa na to doktroky,ked neveris.

@farebnypapagaj oki verim ti samozrejme a este nejake ine potraviny ja som cital ze paradajky papriky pomarance kivi spenat

andrejka1974
Včera o 18:07

@milan2711 mal by sa spýtať akú hodnotu máš , lebo nedostatok krvných doštičiek je veľmi nebezpečný a niekedy treba podávať aj krvné doštičky do tela , aby si náhodou nevykrvacal treba to riešiť s lekárom hematologom

milan2711
autor
Včera o 18:10
@anonym_94aaae

@milan2711 mäso je dobré na anemiu z nedostatku železa, teda na malo červených krviniek. Stravou obávam sa krvné doštičky neopravíš, ani nevyriesiš. Treba hlbšie hematologicke rozbory na hematologii a stanovenie diagnózy. Môžeš ísť o hemofiliu?

@anonym_94aaae a hemofilia je co presne

anonym_0f8de5
Včera o 18:10

@milan2711
krvácavé stavy sa prejavujú až pri hodnotách cca 30 a nižšie, niekomu ani pri hodnotách 5...
Stravou nič extra nevyriešiš, medikamentóznu liečbu určí lekár v prípade potreby

milan2711
autor
Včera o 18:14
@andrejka1974

@milan2711 mal by sa spýtať akú hodnotu máš , lebo nedostatok krvných doštičiek je veľmi nebezpečný a niekedy treba podávať aj krvné doštičky do tela , aby si náhodou nevykrvacal treba to riešiť s lekárom hematologom

@andrejka1974 dik no ale ona to tam videla tie hodnoty lebo to uz som isiel len pre vysledky lebo mi trebalo zdravotny preukaz niekedy sa mi spusti z vonkajsej strany dole na lytku krv a nikdy som nevedel ze z coho to je a to mohlo byt prave z toho z malo dosticiek asi

milan2711
autor
Včera o 18:15
@andrejka1974

@andrejka1974 na hematologii som bol v roku 2018 a potom som uz nemusel chodit oki dik za radu

milan2711
autor
Včera o 18:23
@anonym_481f83

@farebnypapagaj hovädzie mäso je dobré na červené krvinky, na zvýšenie krvných doštičiek neviem o tom, že by niečo pomáhalo. Bývalý kolega to mal autoimunitnú chorobu tzv. trombocytopéniu a akurát sa snažil zdravo sa stravovať.

@anonym_481f83 presne toto asi mam takze co treba robit podla teba to sa mi same vrati do normalnej hodnoty lebo ja ani nepijem a nefajcim od detstva tak preto sa cudujem

milan2711
autor
Včera o 18:46
@anonym_0f8de5

@milan2711
krvácavé stavy sa prejavujú až pri hodnotách cca 30 a nižšie, niekomu ani pri hodnotách 5...
Stravou nič extra nevyriešiš, medikamentóznu liečbu určí lekár v prípade potreby

@anonym_0f8de5 oki dik tak asi nic potom mi netreba a to sa mi same upravia tie hodnoty krvi aby som ich uz mal dobre a pracujem v zavodnej jedalni takze mam mesacnu dovolenku od jula som doma

zuzitko74
Včera o 19:04

Môžu ti pomôcť potraviny s vysokým obsahom vitamínu K, ten zlepšuje zrážanlivosť krvi.

anonym_6b3716
Včera o 19:56
@milan2711

@andrejka1974 dik no ale ona to tam videla tie hodnoty lebo to uz som isiel len pre vysledky lebo mi trebalo zdravotny preukaz niekedy sa mi spusti z vonkajsej strany dole na lytku krv a nikdy som nevedel ze z coho to je a to mohlo byt prave z toho z malo dosticiek asi

@milan2711 Niekedy sa ti spustí krv z lýtka? A lekárovi si to povedal?

milan2711
autor
Včera o 20:18
@anonym_6b3716

@milan2711 Niekedy sa ti spustí krv z lýtka? A lekárovi si to povedal?

@anonym_6b3716
@anonym_6b3716 nie nepovedál to mozr byt z toho podla teba

doux
Včera o 20:24

@milan2711 už som ti to kdesi písala. daj sa zaočkovať 😀

anonym_6b3716
Včera o 20:25
@milan2711

@anonym_6b3716
@anonym_6b3716 nie nepovedál to mozr byt z toho podla teba

@milan2711 Ak ti samovoľne tečie krv z nohy a vieš, že máš málo krvných doštičiek, nemal by si to brať na ľahkú váhu. Aj keď to môže byť len prasknutá žilka, nízky počet doštičiek môže spôsobiť, že krvácanie sa horšie zastaví.Takéto krvácanie nie je normálne.
Prečo si to nepovedal doktorke? A prečo si chodil na hematológiu?

milan2711
autor
Včera o 20:31
@anonym_6b3716

@milan2711 Ak ti samovoľne tečie krv z nohy a vieš, že máš málo krvných doštičiek, nemal by si to brať na ľahkú váhu. Aj keď to môže byť len prasknutá žilka, nízky počet doštičiek môže spôsobiť, že krvácanie sa horšie zastaví.Takéto krvácanie nie je normálne.
Prečo si to nepovedal doktorke? A prečo si chodil na hematológiu?

@anonym_6b3716 lebo vtedy ma to este nenapadlo ale to len raz za polroka sa mi to tam objavi a na hematologiu som chodil este v roku 2018 ale dik ze sa o mna tak zaujimas vidis aspon ze viem aj nieco ine napisat ako o futbale a hokeji

milan2711
autor
Včera o 20:38
@doux

@milan2711 už som ti to kdesi písala. daj sa zaočkovať 😀

@doux preco ja vam tu len chcem pomoct aby ste sa nenehali ockovat ani jednou davkou a vy si z toho robite srandu ta vakcina je naozaj nebezpecna prisaham

milan2711
autor
Včera o 22:53
@zuzitko74

Môžu ti pomôcť potraviny s vysokým obsahom vitamínu K, ten zlepšuje zrážanlivosť krvi.

@zuzitko74 super dakujem