Bolesť holene pri chôdzi
Ahojte, mali ste niekedy takú ostrú bolesť v strede holene? Ja to mám od detstva, keď sme chodili na túry a niekedy keď veľa chodím to mám, ale keď to mám citlivé, tak nemôžem ani poležiačky pokrčiť kolená, lebo tam vzniká taký tlak na to miesto, kde to cítim. Viackrát mi dali rehabilitácie, len problém je, že mi pomáha iba nezaťažovať nohy, čiže nemyslím, že to je držaním tela alebo nevyváženosťou. Ešte som nikoho nepočula o tom hovoriť. K tomu mám aj bolesť kolien, akoby mi kolená držali len na nejakej nitke, ktorá sa napína. To tiež pri preťažení, že chodím celé dni a dal sa ešte nájsť v kríze taký uhol, že mi tá noha neodopadne ale potom musím sa nútiť nechodiť. Najlepšie na to mi zaberá šprintovať, keď sa chcem hýbať bez bolesti, ale dlho trvajúca chôdza je zabiják. Teraz ani nejak moc nechodím na prechádzky, ale zas to mám. Určite viem, že to spustila jedna 7 hodinová túra, keď som mala asi 8 rokov a odvtedy sa to ozýva pri záťaži, čiže asi je to nejaké trvalé zranenie a do toho aj bolesť členkov vlastne a bedier. Má to aj môj brat, čiže myslím, že som nejak anatomicky náchylná na to, že máme podobnú stavbu tela. Ale ako on sa sťažuje skôr len na tie kĺby, mňa vyslovene bolí tá kosť. Lebo ja som schopná nachodiť proste od rána do večera toľko, že všetok voľný čas strávim prechádzkami a keď už je to že týždne, mesiace 20-40 000 krokov, občas aj 80 000, tak sa to prejaví. Len mňa bohužiaľ to strašne ťahá vypadnúť z domu a stále byť na inom mieste. Poslednú dobu mám ledva 10 000 krokov aj to iba jeden deň v týždni sa mi podarí.

@leidin ja som pracovala na ortopedii v zahr a mali sme pacientov aj s takymito priznakmi, casto amaterski alebo sutazni bezci, aj tinedzeri. Niektori mali nakoniec diagnozu unavovej zlomeniny. Ta bola len zriedka vidiet na rtg, az potom na magn. rezonancii