Bolesť hrdla bez teploty: Vaše skúsenosti?
Ahojte,
chcem sa opýtať na vaše skúsenosti, lebo už som z toho trochu nervózny.
Od minulého stredy ma bolí hrdlo. Niekedy viac, niekedy menej. Zaujímavé je, že keď prehĺtam sliny, niekedy to ani nebolí, ale keď kašlem alebo viac dráždím hrdlo, vtedy to bolí viac. Niekedy mi bolesť vystreľuje aj do ucha.
Nemám horúčku ani zvýšenú teplotu. Hrdlo je trochu červené, ale nevidím tam biele čapy. Niekedy cítim aj uzliny na krku, hlavne keď ich stlačím.
Užívam Strepfen pastilky, sprej na hrdlo a GeloRevoice. Hlieny mi trochu stekajú do hrdla a potom mám potrebu si ho odkašľať.
Chcem sa spýtať:
Mali ste niekto podobnú bolesť hrdla bez teploty?
Môže to byť len vírus alebo podráždené hrdlo?
Ako dlho vám to trvalo, kým to prešlo?
Budem veľmi rád za každú skúsenosť alebo radu, lebo už fakt neviem, či ešte čakať alebo radšej ísť k lekárovi. Ďakujem. 🙏
nechod na pohotovost, ale chod k obvodnemu lekarovi. pohotovost sluzi na nahle problemy, ktore nepockaju do najblizsej pracovnej doby lekara. teba to boli uz piaty den...
urcite nie, toot absolutne nie je stav na pohotovost
chod ak tak k svojmu lekarovi ale klidne to moze vyt alergickeho povodu alebo virus osobne ak nemas horucky a tak lieci sa to len symptomaticky a treba vydrzat
Nie je to taký prípad, že by si musel ísť na pohotovosť. Netreba pohotovosť zneužívať. Normálne choď k svojmu obvodnému. Nikto nechce zbytočne vymeškávať, ale zdravie sa neoplatí zanedbávať.
Pohotovosť kvôli týždňovému škriabaniu v hrdle? To dúfam nemyslíš vážne. Choď zajtra k obvodnému.
@anonym_autor my. bola z toho nakoniec korona. nic ine nam nebolo, len ta brutalna bolest hrdla.
navrhujem návštevu všeobecného doktora, ktorý ti urobí výter, zistí, či máš baktériu alebo vírus, ak si alergik - tak isto to treba riešiť. ( pohotovosť do budúcna je na to, že je to urgentný stav , ktorý sa náhla zhoršil), ty už bojuješ s tým týždeň, takže dnes/ zajtra navštív svojho dr.
Hrdlo moze boliet aj z alergie. Na pohotovost tvoj stav absolutne nie je.
@simsalabim a uzliny na krku z čoho su zväčšené zdurene?
@simsalabim a uzliny na krku z čoho su zväčšené zdurene?
@anonym_autor ja neviem 🤷♀️ Chod k dr.

Zabudol som dodať, že som aj alergický na stromy. Aj to ze uzivam aj doritricin co obsahuje nejaké atb nepomáhajú.
Nechcem zbytočne vymeškať v práci. Mám ísť na pohotovosť?