Bolesti pod pravým rebrom: Kedy vyhľadať lekára?
Mám bolesti pod pravým rebrom, niekedy sa to dá zniesť inokedy už nie. Doktor z gastra nerobí a z pohotovosti ma odbili že to oni nejdú riešiť , že si mám ísť ku gastro doktorovi. Na koho sa mám obrátiť ? Už som zúfalá z tejto situácie a prístupov lekárov.
@anonym_autor Okrem bolesti máš aj iné problémy?
Čím skôr na gastro, ako začnú fungovať. Obvodná lekárka snáď pracuje, skús ísť za ňou. Inak je možnosť si kúpiť Buscopan, mal by pomôcť.
@anonym_autor Okrem bolesti máš aj iné problémy?
@anonym_a38824 mám žltú mastnú stolicu a tie bolesti pod pravým rebrom
Zlčník. Nemáš moznost vyhľadať inych gastrolekarov? Inak, všade su čakacie terminy, nic sa neda robiť. Pri záchvate na injekciu a skúsiť diétu.
@anonym_a38824 mám žltú mastnú stolicu a tie bolesti pod pravým rebrom
@anonym_autor Píšeš, že na gastre nepracujú,zrejme od obvodného už máš sprievodný list, čiže asi vie o tvojich problémoch.Urcite by bolo vhodné nasadiť diétu/vyhnúť sa mastným,korenenym, vyprážaným jedlám,alkoholu.Skus dostatočne piť, najlepšie perlivu minerálku.Nepokazis nič ani 2-3 dnovym pravidelným užívaním živočíšneho uhlia.Ak je problémom žlčník alebo pečeň,tak diéta a dobrý pitný režim by mohli zmierniť problémy.Je možné kúpiť si aj čaj na žlčník, ktorý je síce hnusný, ale pár dní sa dá prežiť s ním
@anonym_autor Píšeš, že na gastre nepracujú,zrejme od obvodného už máš sprievodný list, čiže asi vie o tvojich problémoch.Urcite by bolo vhodné nasadiť diétu/vyhnúť sa mastným,korenenym, vyprážaným jedlám,alkoholu.Skus dostatočne piť, najlepšie perlivu minerálku.Nepokazis nič ani 2-3 dnovym pravidelným užívaním živočíšneho uhlia.Ak je problémom žlčník alebo pečeň,tak diéta a dobrý pitný režim by mohli zmierniť problémy.Je možné kúpiť si aj čaj na žlčník, ktorý je síce hnusný, ale pár dní sa dá prežiť s ním
@anonym_a38824 áno, diétu dodržiavam, ja len som chcela skorší termín na vyšetrenie lebo tie bolesti sú čoraz väčšie a objednaná som až na jún , a na gastre nerobia a z pohotovosti ma odbili
@anonym_autor obvodná to musí predsa riešiť
@ivicatolic ona to nerieši, aj výmenný lístok na gastro som od nej musela doslova prosiť aby mi dala
@ivicatolic ona to nerieši, aj výmenný lístok na gastro som od nej musela doslova prosiť aby mi dala
@anonym_autor tak choď na chirurgiu. Ako radi janinah
@anonym_autor ak máš výmenný lístok tak si zavolaj keď budú robiť či môžeš niektorý deň prísť, ale ak je to ozaj akútne išla by som znova k obvodnej a pýtala si sono brucha. Tam hneď zbadáš či to nie sú žlčníkové kamene. Na gastro potom ani nemusíš, rovno na chirurgiu a od nich do nemocnice na laparoskopiu. Dneska už to je zákrok na otočku.
@anonym_a38824 áno, diétu dodržiavam, ja len som chcela skorší termín na vyšetrenie lebo tie bolesti sú čoraz väčšie a objednaná som až na jún , a na gastre nerobia a z pohotovosti ma odbili
@anonym_autor Je mi ľúto, že veci takto/ne/fungujú.Ja som kedysi prišla s obrovskými bolesťami na pohotovosť s tým, že tri dni predtým bola u mňa pohotovosť.. Počas návštevy pohotovosti ma poslali na usg, dostala som injekciu proti bolesti a poslali ma síce domov, ale s tým, že ak by neprišla úľava, mám sa vrátiť.V noci som sa vrátila,napichli ma na infúziu a ráno pohotovostný lekár usúdil, že ma hospitaluzuju na chirurgii.Tam som si poležala deň a na ďalší deň/31.12.1999/ma operovali na žlčník Skús ísť za obvodným lekárom.Da ti aspoň niečo proti bolesti a prípadne poradí niečo z voľnopredajných liekov, ktoré by mohli zabrať
Ja si takisto myslim, ze to bude zlcnik. Ked mas aj stolicu taku, ako opisujes, tak je to podla mna jasne. 🙈

No ved ked gastro dnes nerobi, tak pockaj na termin nie? Skus upravit stravu na dietnu do tej doby, ked ta na pohotovosti poslalii domov, tak to nic akutne nebude, proste treba gastro riesit...