Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ide vo stvrtok na 5chemo. Som jej kazala pit tu štavu z aronie a kupila som jej 100% sirup z čiernych ribezli. Ribezle zo zahrady od svokrovcov som jej doniesla. V štvrtok sme boli na takom prirodnom prameni v dedinke Kubra pri Trenčine. Nabrali sme vodu do fliaš. Tam je taka železita voda že ma chuť jak keby si v nej hrdzave klince vymačala.
Ty už tuto stredu nastupuješ do nemocky však? Kufor zbaleny ?
@romiada este nemám nic zbalene az zajtra. Aj novú nočnú košeľu som si kupila na gombíky. Aby som po opke nemusela dvíhať ruky lebo to asi nebude bohvieco. Zatiaľ som v pohode nervozita asi pride v stredu večer pred opkou. Len nech sú uzliny negatívne a dobre nech sa mi hoja rany to si teraz furt opakujem
@helga9 neboj. Podla mna ten proces (chemo, radio) je tazsi. Opka je uz v rukach doktorov a pri nej v podstate spiš 😉 A s Tvojou kondičkou sa daš rychlo dokopy. Ved moja mama behala na 2 den s "kabeleckou" (drenažou) a to ma o 20 rokov viac ako Ty. Viem si predstavit Teba po opke....Ty s Tvojou energiou im tam odbehneš už asi priamo z operačky na túru🤣😂😉
Baby co ste po mastektomii kedy ste zhruba začali nosiť podprdu po opke?
@ragulca 😢 to ma moc mrzi
a liecba by ich mala mozno znicit uplne,vsak? ak sa mozem spytat,kde v kostiach? uzlin vela joj 😢 len aby aj mne neobjavili ako tebe,este v stredu mam mat magneticku rez. a vcera som mala ct... tak som potom zvedava co mi oznamia..😔❤
@jankastraza ahoj aj na ct by ti našli mts aj v pečeni plucach atd aj v kostiach od krku po spodnú sponu lonovej kosti
@romiada viem si situaciu zivo predstavit, aj my sme s maminou prezivali podobne hefty,ona si tym prechadzala minule leto , ten humor nas neopusta to je fajn ❤
@jankastraza u vás aj v nedeľu robia ct
@helga9 ano,viem 😖 ved sa bojim,ake budu vysledky,lebo musim cakat kedy mi zavolaju na stretnutie s onkologom,mamina mi vravela,ze na Slovensku to mate tak,teda ona to tak mala,ze jej dali vysledky do ruky ? no tu v Uk mi povedali Bye Bye chodte domov,este som jej vravela tej babe a co teraz,ona ze no viete, my sme teraz na ct zobrali vyse 1000 vasich obrazkov a tie musi posudit radiolog a potom ich posle onkologovi,takze maju cas.. och bojim

@romiada a mamka ako sa ma? Ustúpili tie ťažkosti? Uz pomaly pojde na ďalšiu chemo