Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 ahoj-te 😉, čítam a nestíham cmarat.... Skus len vývar silný bez ničoho mamine pomohol po lyzickach,
No a teraz sme prišli s vyšetrenia a som hotová lebo po opke mala mama len jednu uzlinu chytenu bola operovana v apríli a teraz jej našli dva nejaké nálezy na pečení 😥čiže nerozumiem tomu že by chemo nezabralo.... Myslím si že sú to meta lekár viac nepovedal až onkolog povie viac, ženy myslím na vás a verím že sa stoho všetky dostanete, prajem vám pekný dnik plný úsmevu na tvári
@ragulca no pokúsim sa pT2- to je veľkosť tumoru v tomto je to dane od 2-5 cm. G2 stupeň malignity. Pn3- pozit uzliny. No to perineuralne šírenie toto je bohužiaľ to prečo mas mts uz to nebolo len v uzlinach ale uz sa to rozšírilo do ciev. Ostatne asi vieš si horm pozitívna a her2 neg. Ki67 mas len mierne zvýšené. No je to kurva svinska s prepáčením keďže nebol nádor nejak veľký g2 je stred a ki67 tiež neni vysoké.
@puf83 ja som sa obávala pri mojej chemo ze niečo nastane lebo brala som chemo pred opkou teda nádor bol vo mne a vtedy je väčšia pravdepodobnosť ze niečo nastane. No vyčítala som ze liečba je bezpečná. A tvoja mamka mala najprv opku a potom chemo teda nádor bol vonku a este je v liečbe .
@helga9 aj ja sa obavam,ze sa mi to rozmnozi pocas liecby ,bola som prekvapena,ked mi nasadili najprv liecbu a potom op,,ale dr ma uistila ze tato liecba je na pacientov s moj.diagnozou uspesna,tak som sa trochu ukludnila,ale aj tak stale mam ten neprijemny pocit,ze je to vo mne a este bude,kym mi 5mes liecba neskonci 😒
@puf83 drzim mamine a aj tebe a rodine palce, my sme si s tym prechadzali posledne 2roky a teraz ,ked mamina je ok konecne zatial.., mna diagnostikovali ,ked sa dari,tak sa dari
@jankastraza áno keď je to v tele je to zlý pocit

@helga9 aj tí si bývalá slabá po chemo