icon

Chodíte na vyšetrenia, aj keď ste chorí?

Včera o 18:21

Ahojte. Ako to riešite, ak ste objednané napríklad ku gynekológovi, na kožné atď. Jednoducho na vyšetrenie, na ktoré čakáte aj pol roka a zrovna máte nádchu. Žiadne horúčky, nič s čím sa nedá existovať, iba bolesť hrdla a upchatý nos. Idete na tie vyšetrenia, alebo si preložíte termín? Aj sa cítim blbo, že by som mala ísť na vyšetrenie nie úplne zdravá lenže mám pocit, že ľudia z takýchto chorôb nerobia haló a bežne idú do práce, mhd, obchodu. Ako to riešite vy?

Strana
z2
cina1
Včera o 18:23

ja by som nesla a prelozila by som vysetrenie

anonym_6587e4
Včera o 18:25

Nádcha? S tým áno, zas kvôli sopliku nedostanem doma a nebude čakať ďalšieho pol roka na termin

Nepoviem ak by aim mala teploty, tuberacky kašeľ, herpes, …

anonym_6229b8
Včera o 18:26

Chodím každé 3 mesiace ma povinné vyšetrenie ktore nemôžem odložiť, ak by som bola chorá dám si masku ale sa mi to ešte nestalo. Ale kvôli nádche suplíku by som iny termín nepreložila

anonym_7897c6
Včera o 18:27

s bežnou chorobou chodím na vyšetrenia, do obchodu, aj práce .
Vyšetrenia neruším

taktotedanie
Včera o 18:46

@anonym_autor pacienti sa v tomto pripade z terminu odhlasili a tak by to malo byt
Taky soplik napr mna ako zdravotnika vyradi z prace, nebudem chodit do prace ked som chora a nakazim dalsich zdravotnikov a mozme zatvorit ambulancie
Ja mozem zareagovat nadchou, kolegyna horuckami a zapalom dutin, dalsia moze zachripnut tak ze bude len sepkat, kazda z nas ma doma male deti, ak tie ochoreju, sme doma dalsie 2 tyzdne na OCR
Na chodbach v cakarni mame starych ludi, diabetikov, po infarktoch, onkologickych pacientov
Za odrobene roky sa mi stalo asi 3x, ze dosiel chory pacient ale realne mal potiaze aj s ocami a potreboval osetrenie, samozrejme kazdy dostal respirator avsak nastastie asi mame tak uvedomelych pacientov, ze sa vsetci preobjednaju, samozrejme davam im termin co najskor sa da, vacsinou do 7-10dni s poznamkou preobjednany pacient pre chorobu, aj ked mame v dany den viac pacientov, takemu miesto najdeme

cina1
Včera o 18:50
@taktotedanie

@anonym_autor pacienti sa v tomto pripade z terminu odhlasili a tak by to malo byt
Taky soplik napr mna ako zdravotnika vyradi z prace, nebudem chodit do prace ked som chora a nakazim dalsich zdravotnikov a mozme zatvorit ambulancie
Ja mozem zareagovat nadchou, kolegyna horuckami a zapalom dutin, dalsia moze zachripnut tak ze bude len sepkat, kazda z nas ma doma male deti, ak tie ochoreju, sme doma dalsie 2 tyzdne na OCR
Na chodbach v cakarni mame starych ludi, diabetikov, po infarktoch, onkologickych pacientov
Za odrobene roky sa mi stalo asi 3x, ze dosiel chory pacient ale realne mal potiaze aj s ocami a potreboval osetrenie, samozrejme kazdy dostal respirator avsak nastastie asi mame tak uvedomelych pacientov, ze sa vsetci preobjednaju, samozrejme davam im termin co najskor sa da, vacsinou do 7-10dni s poznamkou preobjednany pacient pre chorobu, aj ked mame v dany den viac pacientov, takemu miesto najdeme

@taktotedanie to je fajn pristup, ak pacient pre chorobu nemoze prist do ambulancie na objednany termin

majlo1234
Včera o 18:51

Chodim, ak je to termin na ktory sa caka pol roka, idem s respiratorom. Pokial je to zubar, rusim

anonym_af6e11
Včera o 18:59
@taktotedanie

@taktotedanie odhlásili sa z termínu, na ktorý čakali pol roka, keď mali nádchu? Tak to chcem vidieť.

anonym_c00a85
Včera o 19:02

@anonym_autor ja chodim ale dam si rusko ak som chora

anonym_ce1197
Včera o 19:10

Za mna je viac ako vhodne sa preobjednat. Su lekari, ktori ti najdu skory nahradny termin.
Gynekolog nie je nic akutne, co by ti neprehodil na akykolvek iny mozny termin. Uz len z toho hladiska, ze tam chodi plno tehotnych zien by som tam nechodila chora. Ja som po chorobe napriklad potratila a mam stipku emoatie voci zenam, ktore su vo vcasnom stadiu tehotenstva a viem, ze keby som chora, moja gynekologicka mi da bez problemov najradny termin a vyriesi so mnou cokolvek po telefone, ak k nej nemozem ist osobne. Nebudem ohrozovat tehotne pacientky a ani lekara a sestricku, ktori s nimi pracuju.

anonym_ca29be
Včera o 19:21

@anonym_autor Ak len slaby soplii alebo slabucka bolest hrdla taka, ze normalne fungujem, tak ok..ale ak by som sa uz aj zle citila, radsej to prelozim..
Sama neznasam chorych ludi, ktori chodia po lekaroch ( okrem obvodakov). Minule taka babka prisla, vysla sestricka a ona hned nanu a vysetrite ma, aj ked som chora? Mam kovid. Akoze s takou panou vedla sme len na seba pozreli dufajuc, ze nas nenakazila. Nastatie uz nie, aspon teda mna nie, ale...
Nezodpovedne... Keby aspon rusko mala....

autor
Včera o 19:26

Presne ste popísali moju dilemu. Dieťa donesie domov každú chvilku nejaku chorobu. Nedávno som mala slabú nádchu a teraz ma to chytá opäť. Nechcem ohroziť tehotné, starších, lekára, sestričky… Lenže úprimne nepoznám dospelého, ktorý s nádchou sedí doma. Normálne každý ide do práce a funguje ďalej. Ach, takú dilemu mám. Bojím sa, že keď ma preobjedná, tak opäť nebudem zdravotne 100% fit. Syn je v takom veku, že máme stále doma nejaký vírus dovlečený. A vidím, že sa názory dosť líšia, nemám v tom veru jasnejšie😁

anonym_087879
Včera o 19:26
@taktotedanie

@taktotedanie super prístup. Chodím k lekárom veľmi často ale odkedy mám deti, som ja často chorá a deti just den pred termínom vysoké horúčky. Ja mám vždy výčitky keď ruším termín lebo viem aké to je keď máš na poslednú chvíľu dieru v kalendári. Ale tak vždy si poviem, že v čakárni môže byt niekto kto bude mať z môjho sopľaví zápal pľúc 🤷🏼‍♀️ veľmi ma hnevalo na poradniach u gyn koľko ľudí chorých a bez ruska

anonym_58027b
Včera o 19:28
@anonym_6587e4

Nádcha? S tým áno, zas kvôli sopliku nedostanem doma a nebude čakať ďalšieho pol roka na termin

Nepoviem ak by aim mala teploty, tuberacky kašeľ, herpes, …

@anonym_6587e4 aj ja tak, presne. Ale uz som bola u gynekologa s respiratorom, lebo som mala silny kaslisko, tieklo mi hrozne z nosa, lenze to bol termin, ktory musel byt prave ten tyzden, kedze islo o prvotrimestralny screening, to nepocka. A je kopa inych vysetreni, na ktore clovek caka aj pol roka, rok, tak to naozaj nemienim odkladat kvoli sopliku.

anonym_087879
Včera o 19:30
@anonym_autor

Presne ste popísali moju dilemu. Dieťa donesie domov každú chvilku nejaku chorobu. Nedávno som mala slabú nádchu a teraz ma to chytá opäť. Nechcem ohroziť tehotné, starších, lekára, sestričky… Lenže úprimne nepoznám dospelého, ktorý s nádchou sedí doma. Normálne každý ide do práce a funguje ďalej. Ach, takú dilemu mám. Bojím sa, že keď ma preobjedná, tak opäť nebudem zdravotne 100% fit. Syn je v takom veku, že máme stále doma nejaký vírus dovlečený. A vidím, že sa názory dosť líšia, nemám v tom veru jasnejšie😁

@anonym_autor pri tvojej dileme je najlepšia možnosť dať si respirátor. Absolvujes vyšetrenie a neohrozis ostatných

autor
Včera o 19:32
@anonym_087879

@anonym_autor pri tvojej dileme je najlepšia možnosť dať si respirátor. Absolvujes vyšetrenie a neohrozis ostatných

@anonym_087879 uvidim ako sa to vyvinie a preventivne zavolám a spýtam sa či stačí respirátor. A možno mi to aj prejde

anonym_58027b
Včera o 19:33
@anonym_autor

@anonym_ce1197 ale tak niektore vysetrenia sa robia v dany den cyklu, to sa tiez neda vecne odkladat. Ja ak mam sopel, idem, ale dam si respirator.
@anonym_autor no ja som tehotna v 18 tt., uz som mala 2x kasel, dutiny, s antibiotikami, teraz znova kasel a sopel, no zakazdym nieco. To by som ani na poradne nemohla chodit, idem s respiratorom, samozrejme, zubara rusim.

autor
Včera o 19:35
@anonym_58027b

@anonym_ce1197 ale tak niektore vysetrenia sa robia v dany den cyklu, to sa tiez neda vecne odkladat. Ja ak mam sopel, idem, ale dam si respirator.
@anonym_autor no ja som tehotna v 18 tt., uz som mala 2x kasel, dutiny, s antibiotikami, teraz znova kasel a sopel, no zakazdym nieco. To by som ani na poradne nemohla chodit, idem s respiratorom, samozrejme, zubara rusim.

@anonym_58027b no ja idem práve na vyšetrenie, ktoré musí byť v presnej fáze cyklu.

eeffka
Včera o 19:40
@anonym_autor

@anonym_58027b no ja idem práve na vyšetrenie, ktoré musí byť v presnej fáze cyklu.

@anonym_autor ked mas len soplik sedis doma? Nejdes do prace, mhd, do obchodu? Niekedy sa mi zda ze ludia od korony nejak zjednoduseli.
Co sa tyka tehotnych neviem ako inde ale u mas su pre tehule specialne dni

autor
Včera o 19:44
@eeffka

@anonym_autor ked mas len soplik sedis doma? Nejdes do prace, mhd, do obchodu? Niekedy sa mi zda ze ludia od korony nejak zjednoduseli.
Co sa tyka tehotnych neviem ako inde ale u mas su pre tehule specialne dni

@eeffka a to som ja niekde napísala? Práveže som napísala že dospelí nesedia doma so soplíkom ale normálne fungujú. Ale je tu druhý pohľad, aj v diskusi, od zdravotníkov, ako im to je neprijemne. A ja nechcem byť za blbca či myslí len na seba.

ankare
Včera o 20:00

@anonym_autor o aké vyšetrenie ide? Nemôžeš si dať rúško?

taktotedanie
Včera o 20:05
@anonym_af6e11

@taktotedanie odhlásili sa z termínu, na ktorý čakali pol roka, keď mali nádchu? Tak to chcem vidieť.

@anonym_af6e11 u nas sa pol roka necaka na termin 🤷🏻‍♀️

taktotedanie
Včera o 20:06
@anonym_087879

@taktotedanie super prístup. Chodím k lekárom veľmi často ale odkedy mám deti, som ja často chorá a deti just den pred termínom vysoké horúčky. Ja mám vždy výčitky keď ruším termín lebo viem aké to je keď máš na poslednú chvíľu dieru v kalendári. Ale tak vždy si poviem, že v čakárni môže byt niekto kto bude mať z môjho sopľaví zápal pľúc 🤷🏼‍♀️ veľmi ma hnevalo na poradniach u gyn koľko ľudí chorých a bez ruska

@anonym_087879 suhlasim

anonym_af6e11
Včera o 20:14
@taktotedanie

@anonym_af6e11 u nas sa pol roka necaka na termin 🤷🏻‍♀️

@taktotedanie akexsama uznaj, že keď máš tak dôležité vyšetrenie a máš trochu sopel, nie je blbosť to zrušiť? A zase mesiace čakať? Veď dám rúško a hotovo, na tú chvíľu. Pred pár rokmi bolo rúsko liek na všetko.

autor
Včera o 20:24
@ankare

@anonym_autor o aké vyšetrenie ide? Nemôžeš si dať rúško?

@ankare môžem. Len som si chcela vypočuť názory, čo príde komu vhodné. Idem na ultrazvuk

taktotedanie
Včera o 20:26
@anonym_af6e11

@taktotedanie akexsama uznaj, že keď máš tak dôležité vyšetrenie a máš trochu sopel, nie je blbosť to zrušiť? A zase mesiace čakať? Veď dám rúško a hotovo, na tú chvíľu. Pred pár rokmi bolo rúsko liek na všetko.

@anonym_af6e11 precitaj moje komentare
Kedy davam nahradny termin, po dalsie u nas sa mesiace na vysetrenie necaka
Kazdemu pacientovi davame expresny termin do 7-10 dni, kazdemu podakujeme, ze nam dal vediet , ze nepride a neohrozi dalsich pacientov ci zdravotnicky personal
Vsetko je o komunikacii
Prepac ale napzaj ani mne nieje prijemne, ked mi pocas odoberania anamnezy neustale kasle a smrka nos, podtahuje sople a ver, ze to vadi aj dalsim ludom v cakarni
Pocas vysetrenia ci skusania okuliarov si davali aj vtedy a aj teraz rusko ci respirator dole pretoze sa v skusobnych ramoch sa zahmlievali neskutocne sklicka, vysetrenie o nicom..a po dalsie, vysetrenie moze byt skreslene chorobou
Za mna , vsetci co idu chori takto na vysetrenia 👎🏻 sedte si doma na zadku
Vsetci, co su dostatocne rozumni a empaticki a daju vediet o chorobe 👏🏻🫶🏻 tak sa to ma robit

majlo1234
Včera o 20:31
@anonym_autor

@ankare môžem. Len som si chcela vypočuť názory, čo príde komu vhodné. Idem na ultrazvuk

@anonym_autor kludne chod s respiratorom. Je ine, ak ides k ocnemu, ktory je od teba 10 cm a ty nu bez ruska chrchles rovno do tvare, a ak ides na gyndu s tespiratorom a doktor ma hlavu medzi tvojimi nohami. Covid nas podla mna naucil pouzivat ruska(aspon poniektorych), pebo svet sa nemusi zastavit pre nadchu, ale treba byt ohladuplny aj k okoliu. Ja som volaledy neznasala cez zimu cestovat mhd, plny autobus chrchlajucich ludi😃

anonym_ff1586
Včera o 20:42

Ak je to vysetrenie, kde tak rychlo nedostanem novy termin a mam len nadchu ci bolest hrdla (neboli ma cele telo ako pri chripke), tak si dam na vysetrenie respirator (s ohladom na ostatnych pacientov v cakarni a aj na doktora a sestricku).

janinah
Včera o 21:08
@anonym_ca29be

@anonym_autor Ak len slaby soplii alebo slabucka bolest hrdla taka, ze normalne fungujem, tak ok..ale ak by som sa uz aj zle citila, radsej to prelozim..
Sama neznasam chorych ludi, ktori chodia po lekaroch ( okrem obvodakov). Minule taka babka prisla, vysla sestricka a ona hned nanu a vysetrite ma, aj ked som chora? Mam kovid. Akoze s takou panou vedla sme len na seba pozreli dufajuc, ze nas nenakazila. Nastatie uz nie, aspon teda mna nie, ale...
Nezodpovedne... Keby aspon rusko mala....

@anonym_ca29bep pozreli? Babku by som sprdla xa jej " skvely" pristup

anonym_efabdd
Včera o 21:32

@anonym_autor Ak to je len nachladnutie,nie nejaké vážne, alebo kašeľ ano. Sama viem kedy môžem a kedy nezvládnem sa tváriť, že som ok.

Strana
z2