icon

Čo môže byť príčinou záhadných záchvatov?

Včera o 05:56

Ahojte.ide o moju mamičku. Má 61 rokov a posledné 2 tyzdne ma zahadne zachvaty. Zacina to zvieranim v hrudi, musi predychavat, spoti sa, bolest jej vyzaruje az do ruky a nohy, trva aj 5 minut a máva ho uz 5x dennem po takomto "zachvat" je velmi oslabená, akoby zabehla naraton. Na pohotovosti bola už 2x. Krv má ok, ct má ok, srdce, ekg ma v poriadku. Podla vysledkov ma mierne zmeny na plucach ktore vyukazuju ze nedavno prekonala zapal, crp mala.mierne zvysene (bola.nedavno chora). Má vyssi tlak ale berie lieky. Na interné je uz objednaná. Prosím, nemate skusenosti s takymito priznakmi? Co by to mohlo byt?

anonym_f1d559
Včera o 06:00

Panické ataky, kombinované s tetanickým záchvatom.

autor
Včera o 06:05
@anonym_f1d559

Panické ataky, kombinované s tetanickým záchvatom.

@anonym_f1d559 presne panicky zachvat povedali aj na pohotovosti, ale nejak mi to nejde dokopy, ze ich ma 5x za den a sprevadza to bolest hrudi. Mala som uz par takychto zachvatov a ked som jej opisovala, nesedelo to. Ja som mala.pocit ze zomriem, ze mam infarkt, zatemnelo sa mi pred ocami a citila som extremny strach. Ona toto nepreziva, len fyzicku bolest

anonym_f1d559
Včera o 06:21
@anonym_autor

@anonym_f1d559 presne panicky zachvat povedali aj na pohotovosti, ale nejak mi to nejde dokopy, ze ich ma 5x za den a sprevadza to bolest hrudi. Mala som uz par takychto zachvatov a ked som jej opisovala, nesedelo to. Ja som mala.pocit ze zomriem, ze mam infarkt, zatemnelo sa mi pred ocami a citila som extremny strach. Ona toto nepreziva, len fyzicku bolest

@anonym_autor pri každom panickom záchvate to u mna vyzerá ako pri infarkte. Bolesť na hrudi, za hrudnou kosťou, zvieravá, pálivá, vyžarovanie do ruky a do chrbta. Zvýšený tlak, rýchly pulz. Nemám strachy, len mi príde fyzicky zle na odpadnutie a bolesť.

anonym_cec36f
Včera o 06:30

@anonym_autor nie som odbornik ale vyskusala by som nech jej predpisu napr. Tensiomin, pripadne Nitroglycerin a ten nech si da pod jazyk pri tom zachvate, uvidi ci pomoze a bude aj vidiet, ci to ma zo srdca... Ak pomoze zvysok tablety vyplut. Lieky na riedenie krvi berie?

hytal
Včera o 07:06

Nemôže to mať súvislosť i s chrbticou? Ja som začala omdlievať a až na magnetickej rezonancii mi zistili, že mi to robí krčná chrbtica.

autor
Včera o 07:07
@anonym_cec36f

@anonym_autor nie som odbornik ale vyskusala by som nech jej predpisu napr. Tensiomin, pripadne Nitroglycerin a ten nech si da pod jazyk pri tom zachvate, uvidi ci pomoze a bude aj vidiet, ci to ma zo srdca... Ak pomoze zvysok tablety vyplut. Lieky na riedenie krvi berie?

@anonym_cec36f tensiomin ma vzdy po ruke, to berie..lieky na riedenie krvi nema len na tlak. Uz som na prášky z tohto celeho

anonym_cec36f
Včera o 07:22
@anonym_autor

@anonym_cec36f tensiomin ma vzdy po ruke, to berie..lieky na riedenie krvi nema len na tlak. Uz som na prášky z tohto celeho

Nech si priamo pocas toho zachvatu odmeria tlak a bude vediet aspon ci to nie je z tlaku... Ak bude mat vysoky tlak, hned nech zoberie Tensiomin. Lieky na riedenie krvi byala brat nejake, to je uz taky pomerne bezny standard v tom veku a dobra prevencia tromboz, infarktov, mrtvice.Tŕpne jej vzdy ta ista ruka a noha?

irusa
Včera o 07:29

Tetania

anonym_34fead
Včera o 07:30
@anonym_autor

@anonym_autor aj ja to mávam, presne co píšeš, to zvieranie na hrudi je najhoršie. Prvý krát keď som to mala, som myslela ze už je tu "koniec". Predychavala som, a po pár minútach to prešlo. Ale zas nemávam to často, cca 2x do roka. Je to panicky atak. Mam 60 r.

anonym_4cb173
Včera o 07:45

@anonym_autor tetania, treba brat magnezium 5x denne, 1x denne vapnik, 1x bkomplex aspon mesiac. Potom znizit na 3x denne mag (bez vapnika a bcka) a brat 10 mesiacov. Potom znizit na 2x denne a brat dozivotne.

autor
Včera o 08:28
@anonym_4cb173

@anonym_autor tetania, treba brat magnezium 5x denne, 1x denne vapnik, 1x bkomplex aspon mesiac. Potom znizit na 3x denne mag (bez vapnika a bcka) a brat 10 mesiacov. Potom znizit na 2x denne a brat dozivotne.

@anonym_4cb173 tto vswtko berie uz roky 🥺 obvodna ju odmieta riesit, nechcela ani k odbornym lekarom vypisat. Pritom moja mama nie je hypochonder, chora je raz do roka aj to sa lieci sama (nadcha, chripka a tak..)

autor
Včera o 08:29
@anonym_34fead

@anonym_autor aj ja to mávam, presne co píšeš, to zvieranie na hrudi je najhoršie. Prvý krát keď som to mala, som myslela ze už je tu "koniec". Predychavala som, a po pár minútach to prešlo. Ale zas nemávam to často, cca 2x do roka. Je to panicky atak. Mam 60 r.

@anonym_34fead ona to ma 5-6x denne a trva aj 5 minut a zhorsuje sa to

estellas
Včera o 09:36

@anonym_autor môže to byť psychické, panické záchvaty sa prejavujú tlakom na hrudi.
Takto cez internet to nevieme určiť diagnózu. Nie som lekár
. Stretla som sa s tým v živote, že niekto mal takéto prejavy a bolo to kvôli psychike.

dollyzv
Včera o 09:47

Zhoršuje sa to preto lebo ich uz podvedome očakáva a psychika v tomto pracuje aj na pozadí..aj ked vedome na to nemyslí , staci maly spúšťač-napr ze jej prišlo zle pri určitej činnosti, nemusí ani na to myslieť ale mozog to automaticky vyhodnotí ako ohrozenie.. a uz to je jeden kolotoč..ja som bola na tom tak zle ze som sa bála vychádzať aj z bytu, obyčajný nakup v obchode bol pre mna nadľudský výkon..este by som odporučila urobiť rozbor minerálov a vitamínov, ak sú to ataky tak hlavn magnezium, Dcko a omega

kiki68
Včera o 10:06

Zmenit obvodnu lekarku, ked nechce nic s pacientom robit.

anonym_34fead
Včera o 12:59
@anonym_autor

@anonym_34fead ona to ma 5-6x denne a trva aj 5 minut a zhorsuje sa to

@anonym_autor s tým už treba ísť k Dr, nech ju poriadne vyšetria. Toto už není sranda.