icon

Čo odporúčate na nízky tlak?

25. dec 2021

Dobrý večer. Viete niečo poradiť na nízky tlak? Kávu pijem, čaj veľmi neobľubujem. Viem o tom už dlhšie, že mávam nižší ale miestami mi je príšerne. Aj teraz som ostala slabá, zmerala som si tlak a mala som 95/50 a 98 pulzov. Cítim sa slabá a mierne mi mraučí nad hornou perou. Som na MD, čiže moja činnosť je domácnosť a deti. Ďakujem za rady. 🙂 a pekné sviatky

colostru
•
25. dec 2021

Zacvicit si, zvysit davky vitaminu C a mne pomaha troska studensia sprcha ked uz je najhorsie a samozrejme dostatok tekutin.

luccija
•
25. dec 2021

Veľa piť robievam si zelený čaj, kávu... a šport aspoň prechádzky mám tiež niekedy taký tlak je to nepríjemné.To mravcenie je skôr tetania dávaj si magnezium

sussana29
•
25. dec 2021

Veľa tekutín a soli aby sa tie tekutiny udržali v organizme.

hebba25
•
25. dec 2021

Užívať denne magnézium aj kalcium

jordana111
•
25. dec 2021

Magnézium znižuje tlak

lucia851
•
25. dec 2021

Ja co beriem lieky na vysoký tlak tak dnes som ho mala že 89/57.tiez mi prišlo zle. Tak som dala kávu a potom už bol tlak v poriadku

slovakboy
•
25. dec 2021

Káva a mne pomáhajú aj tekutiny.

iwesska
•
25. dec 2021

Nedavaj si Mg,ale mineralky s vysokym obsahom sodika - Budis napr. To je rada od mojej lekarky. Mne to vzdy pomohlo,ked mi bolo zle od tlaku, aspon 0,5l vypit.

annm81
•
25. dec 2021

@iwesska Káva nie je ideálna na nízky tlak. Síce tlak chvíľkovo zvýši, ale následne pomerne rýchlo dôjde k jeho prepadu.

V prvom rade je dôležité mať dostatočný príjem tekutín. Zvýš príjem soli - slané praclíky, minerálky s vysokým obsahom sodika (Fatra, Budiš). Pomáha aj striedanie studenej a teplej vody pri sprche, masáže a pravidelné cvičenie. Vo vážnych prípadoch existujú lieky, ktoré ti predpíše lekár.

tncka
•
25. dec 2021

Ten tlak je nizky ale nie zas uplne "vrazedny",mna skor zaskocili tie pulzy. V pokoji okolo 60 by malo byt a ty mas 98?

katie253
•
25. dec 2021

Magnézium si kľudne daj, každý deň. Magnézium tlak vyrovnáva, vysoký znižuje, nízky zvyšuje.

autor
•
25. dec 2021

@tncka ano

tncka
•
25. dec 2021

To nie je dobre,uz do konca sviatkov to prezijes ale isla by som s tym v pondelok k dr. Ides vlastne stale,srdce nema oddych...treba to podla mna riesit aby nezacalo zlyhavat alebo iny problem..

ivik111
•
25. dec 2021

@tncka to je pri nízkom tlaku normálne,srdce musí vynaložiť väčšiu námahu pumpovať krv🙂

iwesska
•
25. dec 2021

@annm81 Mne to naco pises,ja som jej to sama poradila a kavu som jej ani neradila,lebo ju sama nepijem😂

iwesska
•
25. dec 2021

@tncka To je uplne normalne,ze ked sa znizi tlak,zvysi sa pulz. Telo si to musi kompenzovat. Normalny pulz je 60-100.

rikarika
•
25. dec 2021

@jordana111 mne magnezium vzdy vzdy pomohlo na nizky tlak.

roobett
•
Odpoveď bola odstránená
•
annm81
•
25. dec 2021

@iwesska Jednoducho sa mi podarilo kliknúť pri odpovedi na nesprávne tlačidlo. Autorke sa to našťastie tiež zobrazí.

iwesska
•
26. dec 2021

@annm81 Ved v pohode😉 Len som si to 2x precitala,ze co zle som napisala😂

albinazigova
•
9. okt 2023

@luccija aj ja mavam niski tlak

wwjulka
•
10. mar 2025

energy drinky a tablety kofeinu su super svagrina ma nizky tlak kofein uziva dnne aj 2tbl