Čo pomáha na zápchu u 84-ročnej babičky?
Dobry den, babka ma 84 rokov a strasnu zapchu, vedeli by ste mi poradit nieco naozaj ucinne z lekarne? Zatial take babske rady nezabrali.Dakujem
@anjelicek26 zacalo jej to len vceraz no chcela by som jej pomoct, este nikdy nemusela absolvovat v nemocnici az klistyr...nemyslim, ze to bude potrebne
Nechcem ťa strašiť, u mojej mamy (87) sa to opakovalo dlhšie, vraj jej nič nepomohlo okrem Guttalaxu (tam bola aj tvrdohlavosť, je jednoduchšie brať kvapky ako jesť v strave vlákninu, napr.). Až pred rokom sme zistili príčinu. Mala nádor na konečníku.
Skúste pridať do Kefíru pomleté ľanové semienka.
Kefír obsahuje zdravé Probiotiká, pomôže tráveniu.
Tiez odporucam Dupahlac, myslim ze na predpis (moj dedko ho uzival, ja isty cas tiez )
No sú aj glycerinový čipok -kúpiš v lekárni bez predpisu no či si ho babka dokáže sama vložiť .
Laktuloza + glycerinovy cipok + magnezium (som lekárka), keď nám táto trojkombinácia nezaberie, tak potom klystír...
Duphalac je na predpis. To iste, volnopredajne, sa vola Lactecon alebo Lactulosa.

Bohuzial v tomto veku obcas uz nic ine, ako klistir nepomoze... a treba ho dat vcas. Takze smer nemocnica, ak je to uz take zle a nemas doma ten set na klistir.