icon

Čo robiť, keď 6 dní nemáte stolicu?

30. júl 2024

Ahojte,

Mam taky problém, už 6 dní som bola na veľkej. Ani probiotika, ani duphalac ani kamilky ani nic.

Co mam robit?

autor
•
30. júl 2024

Ďakujem vám všetkým moc 🥺

zuzulkazu
•
30. júl 2024

Senna - caj
Ale ibavam sa ze z kazdeho prehanadla budu krce

iwesska
•
30. júl 2024

Melon,melon,melon a vela vody. Jedine obdobie,kedy netrpim zapchou je leto. A to prave vdaka tomuto.

shee11
•
30. júl 2024

@cookie29
Toto je zaujimave. Makrogol vychádza lepsie vo všetkých ohladoch a je nenávykovy.
https://www.efsm.online/sk_sk/article-overview/...
https://www.efsm.online/sk_sk/article-overview/...
Makrogol v porovnaní s laktulózou
Metaanalýza 10 randomizovaných klinických štúdií s celkom 868 účastníkmi vo veku od 3 mesiacov do 70 rokov porovnávala účinky makrogolu a laktulózy pri chronickej zápche [4]. Prípravky s makrogolom zvýšili týždennú frekvenciu stolice, zmäkčili konzistenciu stolice, uľavili bolesti brucha a znížili potrebu prídavných laxatív oveľa viac než laktulóza. Okrem toho sa jeho použitie typicky spája s menej častým zvracaním a plynatosťou , pretože v porovnaní s laktulózou makrogol nie je fermentovaný črevnými baktériami so sprievodným vznikom plynov. Ako nenákladné, dlhodobo účinné laxatívum s vysokou terapeutickou bezpečnosťou je makrogol zaujímavou alternatívou oproti laktulóze aj z farmakoekonomického hľadiska.
Pri porovnaní makrogolu a laktulózy autor považoval makrogol za účinnejší než laktulózu na zvýšenie frekvencie stolice a zlepšenie konzistencie stolice a ďalšie výsledky týkajúce sa zápchy. Okrem toho je liečba makrogolom obvykle veľmi dobre znášaná s menej častým zvracaním a plynatosťou v porovnaní s laktulózou, pretože biologicky inertné polyetylénglykoly nie sú fermentované črevnými baktériami.

klip0
•
30. júl 2024

Zjedz balík sušených sliviek. Ozaj že celý balík

evelyn246246
•
30. júl 2024

..hruskovy dzus (vela), slivkova stava, susene slivky, cvikla, lanove semiacka, olivovy olej, teply caj...toto skus az po vyprazdeni ako prevenciu do buducna ..

autor
•
30. júl 2024

@evelyn246246 ďakujem

elenka.k
•
30. júl 2024

@zuzulkika 😀

alickapusinka
•
30. júl 2024

mňe pomôže len rycínovy olej lyžičku polievkovu jednu a poriadne ťa prečisti.

kajka2022
•
30. júl 2024
kajka2022
•
Autor odpoveď zmazal
•
banalu
•
30. júl 2024

Neviem ci to tu odznelo, skus forlax - nie je to mechanicke prehanadlo, posobi tak, ze nazenie vodu do criev.

cookie29
•
30. júl 2024

@shee11 no napisala si viac menej to co aj ja, len v trosku vedeckejsich terminoch 🙂
a ja sa radsej uz nebudem pozastavovat, lebo skutocne zavisi od ludi, napriklad ja mam dieta s dlhodobymi problemami, prave preto som to zistovala. A Forlax berie dlhodobo. Macrogol mi nezje ani za nic. Niekedy staci pridavna latka ina a je to v haji.

cookie29
•
30. júl 2024

@banalu v kazdom druhom prispevku minimalne 🙂

panonia
•
30. júl 2024

Aj vyššie dávky magnezia pomôžu a bez kŕčov.

tatisna
•
30. júl 2024

Ja som ťažký "zapchar" ale v posl.case beriem probiotika ActiLac a prekladám to Actimelom a je to lepšie. A ešte veľa piť a teraz sa dá že slivky,broskyne,marhule. .

autor
•
30. júl 2024

@tatisna som rada ze nie som jediná:D

autor
•
30. júl 2024

No trochu zo mňa išlo potom co som zjedla pol veľkého pohára sliviek:D a vypila tu vodu. Ďakujem za každú radu, viem aj do budúcnosti a možno pomôžeme ďalším ľuďom čo majú rovnaký problém 😅

mircalla
•
30. júl 2024

@autor Akoze v stadiu, ze 6 dni nejdes na WC ti uz slivkova stava nepomoze.

autor
•
30. júl 2024

@mircalla vravím, že niečo už išlo

cookie29
•
30. júl 2024

a islo co? Skor tekute? lebo pri fekalome byva problem aj v tom, ze prejde trosku okolo "stupla" a clovek moze mat pocit, ze ano ale nic vhodne nevyslo

autor
•
30. júl 2024

@cookie29 tvrdé jak skala, už dvakrát

autor
•
30. júl 2024

S priateľom mame problém ten, že on chodí na záchod asi aj za mňa :D napríklad mne ani umele sladidlá nevadia, ani ma z nich nepohne .. coz on naopak.

Viem zjesť také kombinácie, ze druhy by aj o creva prišiel a ja zase nič:D tak to mam od mala :D

adaluc338
•
30. júl 2024

Jednoznacne lekar. Ak si skusala vselico ako citam z lekarne a aj domace praktiky na naozaj by som necakala a isla by som k lekarovi.

123369
•
30. júl 2024

Poradím ti výživový doplnok prázdne crievko od Martina Medveďa. Dávam ho dcere, má rovnaký problém.

tatiana149
•
30. júl 2024

Ja to mám už roky. Chodím na záchod raz za 7 dní. Mám intoleranciu laktózy.

tatiana149
•
30. júl 2024

Ja mám, ale mne ani tie slivky nepomôžu hahaha. Ja chodím na veľkú každý pondelok. Som pravidelný návštevník gastro ambulancie už roky.

uhrikovci
•
30. júl 2024

Ja som mala taký istý problém a nakoniec mi zistili Crohna, uz cca 7rokov.

leniel
•
30. júl 2024

lutujem ta a presne viem, co zazivas, trapilo ma to v prvom tehu. Mne osobne pomohla mineralka Šaratica.

autor
•
31. júl 2024

@tatiana149 je pravda ze v poslednej dobe som pila extrémne veľa mlieka