icon

Dá sa vyliečiť alergia bez farmaceutík?

sherynkamalinka
14. aug 2013

Baby poradte mi lebo som uz zufala, pred dvoma rokmi v case tehotenstva prepukla u mna alergia...na prach, chlpy atd...momentalne soplim uz mesiac, mam svrbenie oci. Beriem lieky ale donekonecna tak nechcem fungovat. Existuje nieco prirodne co by ma z toho dostalo, alebo mi aspon zmiernilo priznaky? na cene mi nezalezi

janinah
14. aug 2013

to neviem,ale syn má alergiu a odkedy sme z jeho okolia odstránili alergeny ako to len šlo,tak máme celkom dlhé obdobia,kedy neberie lieky..na druhej strane,ak si silnejší alergik a nebudeš brať lieky,tak sa ľahko môžeš dopracovať k vážnejším alergickým diagnozam,nebude to len svrbenie očí ale napr. astma 😒

janulina.k
14. aug 2013

ktovie, aky priebeh to bude mat. ja mam alergiu odmalicka, prepuklo mi to do astmy. niekedy je lepsie obdobie, niekedy horsie. vela zavisi aj od spravnej zivotopsravy, to dokaze vela ovplyvnit. no a ja sa snazim co najviac s alergenmi bojovat, cize chodim co najviac k psom, lebo je to moja vasen a dokonca sa mi ta reakcia oslabila. takisto aj pele, chodim co najviac do prirody, aj ked to niekedy bolo strasne, x-krat som skoncila v nemocnici s pluzgiermi, opuchmi, atd. no casom sa to zlepsuje, lieky uz neberiem ziadne, da sa to vydrzat. ale od detstva som bola liecena aj liekmi, aj injekciami, kupele, atd. a je mozne, ze ked to prepudklo pocas tehotenstva, ze je to len nieco docasne. drzim palce!

simca06022011
14. aug 2013

@sherynkamalinka nie neexistuje, je to proste boj imunitneho systemu, pri liecbe sa to moze casom oslabit, aj prejst uplne. Napr. mojmu bratovi alergikovi velkemu presli priznaky skoro uplne (dokonca u alergicky bol teraz po 5 rokoch a mal vysledky negativne). A to uz ho strasili astmou a neviem cim.. ja proste pri akutnej forme a problemoch nepovadzujem za vhodne riskovat a liecit sa bylinkami...

jumama
14. aug 2013

Moja kamoska presla na raw stravu, je len surovu zeleninu a ovocie... Je to asi pre vela ludi extrem. A len malokto dokaze takto sa stravovat... Postupne tak presli cela rodina, na 90 percent jedia len surovu zeleniu a ovocie, tych zvysnych desat aj varenu zeleninu. Nejedia ani obiloviny, teda ryzu, kukuricu, nejedia ani zemiaky.... No a u jej chlapca vymizli uplne ekzemy i traviace problemy co mal a ona si vyliecila ulceroznu kolitidu. Je pravda, ze ziju teraz v inej krajine, kde maju ovocie a zeleninu cerstvucku celorocne...

betati
14. aug 2013

Môj syn je alergik na domáci prach a roztoče. Má ešte k tomu aj krivú nosnú prepážku. Mal by brať antihistaminika a vakcínu. Nič z toho neužíva...
Liečime sa bylinkami a prírodnými preparátmi. Konkrétne: na jar aloe vera, prírodný multivitamín a probiotiká. Na jeseň: včelí peľ, zelený mix (jačmeň, pšenica, lucerna).
Mäso, mlieko konzumuje iba príležitostne. Nepije sladené nápoje. Snažím sa variť zdravo.
Alergiu máme pod kontrolou, chorľavý nie je.
Tebe doporučujem upraviť stavu a sústrediť sa na posilnenie imunity. Môžem Ti poradiť aj konkrétne výrobky...v IP 🙂

sherynkamalinka
autor
14. aug 2013

@betati dakujem ti velmi pekne

ataz
14. aug 2013

@simca06022011 úplne súhlasím!!! Ja som alergička už skoro 20rokov a keby som to na začiatku prvých 5rokov neskúšala podľa ľudového liečiteľstva, zmeny stravy, neskôr homeopatík atd, a začala hneď s normálnou liečbou, tak by som dnes nebola tam kde som. Bylinky a homeopatika a neviem čo ešte pomôžu možno tým, čo majú alergiu na jednu, dve veci, inak by som určite neriskovala. Zdravá strava je super, počula som o vitariánstve...ale žiaľ..podľa mňa je človek od prírody mäsožravec, takže je to zdravé, to áno..ale všetko s mierou 😉

petawoman
26. jan 2014

@betati mohla by si aj mne poslat ip? Dakujem

lilitela
30. nov 2016

@simca06022011 ahoj. A je nieco co tvoj brat zmenil? Vyzivu, prostredie, partnerku, postoj k zivotu?

poppy1
30. nov 2016

@betati poprosim aj ja do IP. dakujem

simca06022011
1. dec 2016

@lilitela nič také

alicka850
1. dec 2016

Alergia sa neda vyliecit, iba eliminovat priznaky tym ze odstranis zdroj alergenov. Ja som dostala alergiu na prach a perie a roztoce ako 15r, brala som lieky. V 24 som otehotnela a odvtedy lieky neberiem, lebo som bud bola tehotn a, alebo dojcila. Takze uz v podstate som 7r. bez liekov. Soplim, ale uz som si na to zvykla, nosim vsade vreckovky. Prach utieram na mokro, nezametam, ale vysavam. Vysavac mam s HEPA filtrom pre alergikov. Nemam zavesy, koberce. Iba deti maju v detskej. Nic co by lapalo prach. Paplony a vankuse protialergicke. V lete v pelovej sezone si kazdy den umyvam vlasy koli nachytanemu pelu. A fungujem bez liekov zatial.

alicka850
1. dec 2016

Hlavne nedaj zo seba tahat peniaze za vseliake homeopatika a zazracne lieky, co ti budu tu ponukat. Ver mi, ze keby take nieco bolo, uzivalo by sa to uz vo velkom

kytula
7. feb 2017

@jumama ahoj, tu raw stravu chcem skusit aj ja. Ja som silný alergik od februára do októbra. Červený nos, zle sa mi dýcha, non stop kycham, bolesti hlavy,.... Katastrofa. Uvidím po raw strave.

jumama
8. feb 2017

@kytula Len v zime v nasich koncinach najst chutne zeleninky a ovocie, to je tazke, ak nemas svoju zahradu a naodkladanu plnu pivnicu jablk a mrkvy, cvikly... Nemyslim to v zlom, skor naozaj je to taky lutostivypovzdych. Napriklad moja dcerka je taky tester - ked su v lete zeleniny v zahrade u starkej aj co to poje - rajciny, hrasok, papriku, ovocie vsetko. V zime vobec. Dokonca ani jablka z obchodu nechce...

yoxinka
8. feb 2017

Moj manžel ma alergiu na pele, trávy. Roky si nechával pichať tie vakcíny a raz prišiel domov s nejakými liekmi a povedal, že on na to kašle, že on sa toho zbaví psychikou :D. Akože smiala som sa. Odvtedy nebol u alergologičky a nerieši to a hovorí, že sa cíti lepšie a zdá sa mu, že príznaky ma slabšie. V sezóne soplí kašle, ale menej. Je to tak asi 5 tokov. Tak neviem, či som pomohla.

alicka850
8. feb 2017

@yoxinka ja som s kratkou prestavkou bola tehotna a kojila už 7 rokov a tiež som musela vysadiť lieky. Mám síce príznaky, ale take iste ako s liekmi.

juliankaaa1995
12. máj 2018

Alergia sa da liecit pripadne potlacit do urcitej miery, no vyliecit v tomto type asi nie.. kazdopadne odporucam pozriet stopalerg.sk, mne zabral asi najviac z volnedostupnych

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
telly4
4. máj 2025
@janulina.k

ktovie, aky priebeh to bude mat. ja mam alergiu odmalicka, prepuklo mi to do astmy. niekedy je lepsie obdobie, niekedy horsie. vela zavisi aj od spravnej zivotopsravy, to dokaze vela ovplyvnit. no a ja sa snazim co najviac s alergenmi bojovat, cize chodim co najviac k psom, lebo je to moja vasen a dokonca sa mi ta reakcia oslabila. takisto aj pele, chodim co najviac do prirody, aj ked to niekedy bolo strasne, x-krat som skoncila v nemocnici s pluzgiermi, opuchmi, atd. no casom sa to zlepsuje, lieky uz neberiem ziadne, da sa to vydrzat. ale od detstva som bola liecena aj liekmi, aj injekciami, kupele, atd. a je mozne, ze ked to prepudklo pocas tehotenstva, ze je to len nieco docasne. drzim palce!

@janulina.k prosim ako ste na tom po tokoch s alergiou? dakujem krasne