icon

Deti diabetici a povinné rúška

22. aug 2020

Mamičky,

chcem sa poradiť ako to budete riešiť Vy.

Ak má vaše dieťa dgn. Diabetes 1., či bude mat v škole celé vyučovanie rusko, alebo si budete vybavovať potvrdenie, aby ho nemuselo mat, napr má tak sťažené dýchanie, horšie pociťuje hypoglykemiu, alebo iný problém

Zatiaľ som nikde nezachytila situáciu ohľadne školákov diabetikov. Mam v pláne volať nášmu diabetologovi, ale tam sa toho veľa nedozviem

Ďakujem tá Vaše odpovede

Pekný deň

Strana
z2
maciatkolulu
22. aug 2020

Jediný nápad je potvrdenie od Dr, neviem si predstaviť iný, keď ma dieťa problémy.

stanulienkat
22. aug 2020

Prepac,ale ako si cez rusko kontroluje hypoglykemiu? Teraz budu vsetci bojkotovat ruska. Ja viem,ze to nie je prijemne,ale diabetik by sa mal prvy chranit.

horalka1986
22. aug 2020

Ja diabeticka som a teda,nechapem co s tym maju spolocne ruska. My nemame problem s dychanim. Hypoglykemiu pocitujes predsa inak ako ze sa ti tazko dycha.

tenerifka
22. aug 2020

Vy si niektore skratka vobec neuvedomujete, ze tie ruska nie su len tak pre nic, prave ludia s diabetom a srdcovymi chorobami by sa mali chranit viac ako bezna populacia. Viete si predstavit, ze tie ruska musite nosit uplne vsade? Aj vonku? Nie? My v Spain musime, a nie, nie sme blbi ani primitivni, proste vlada zhodnotila, ze sa tym znizi riziko prenosu nakazy a nariadila ich, lebo s niektorymi ludmi pohne az to nariadenie. Uz teraz mame po celej krajine tisice novych pripadov kazdy deñ. Co vas stoji dat ich detom tie 2 tyzdne, opodstatnenie to ma, chranite tym vsetkych. Uz prestañte bedakat, nikto pri noseni ruska nezaziva orgazmus, ale pozrite sa, ako to vo svete vyzera, vraciame sa k cislam z marca, takto sa z toho nikdy nevyhrabeme

horalka1986
22. aug 2020

@tenerifka uplne suhlasim. Uz len ked je diabetik tak to rusko je pre jeho dobro.

tenerifka
22. aug 2020

@horalka1986 ano, ale matere budu hladat vyhovorky, lebo medved. Su to len 2 tyzdne, ale maju s tym problem. Ja si myslim, ze Slovensko zvlada pandemiu ovela lepsie ako ine staty, bez drastickych obmedzeni a so zdravym sedliackym rozumom, opatrenia len take, ktore su naozaj efektivne, ale je aj na rodicoch vysvetlit svojim detom, preco ich musia nosit, aby boli zodpovedne

maciatkolulu
22. aug 2020

@tenerifka ale ten orgazmus by možno mnohých presvedcil😂😂😂😂

majamat
22. aug 2020

@anita1978 o tom som nepisala, pisala som o tom, ze nema na vyber. rodic sa nemoze rozhodnut, ci dieta da, alebo neda do skoly.

majamat
22. aug 2020

inak tiez nechapem, co ma spolocne dychanie s hypoglykemiou. hypoglykemiu som videla mnohokrat a aj tazku,a j azcinajucu a nikdy to s dychanim nijak nesuviselo. ta sa nemera dychom,a le glukomerom.

sara07
22. aug 2020

malo by sa toto riešit, lebo ano nie každé dieta ho môže nosit, min. školstva by malo do konca augusta presne upresnit ktoré nové dg nie nemusia mat ruška okrem tých čo sú momentálne povolené aby boli bez, vraj sa na tom pracuje tak uvidíme

janinuska
22. aug 2020

Pokiaľ ja viem, rúška nemusia mať deti s autizmom, kožnými problémami a dýchacími ťažkosťami, diabetes tam nie je. Autorka- opýtaj sa detskej lekárky-lekára, vysvetli mu, že dieťa má diabetes, myslím si, že nebude problém dať potvrdenie, že má výnimku. Každý má svo názor, ale mne sa to nepáči, aby deti sedeli v škole 6-7 hodín v rúškach, ja keď ho mám len v obchode 10 minút, mám červenú tvár a zle sa mi dýcha.

autor
22. aug 2020

@stanulienkat asi celkom nepochopila na čo sa pýtam, ale nevadí. Ja som predsa nepísala že si diabetik cez rusko kontroluje glykemiu.
Pýtam sa na niečo úplne iné.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
majamat
22. aug 2020

@anita1978 ale to nie je trvale riesenie. nemusis mi stale pisat, ze je clovek s diabetes rizikovy, to viem. ja nenarazam na to, ez sa ma chranit,a ni na to, ze ti, co boli v zahranici si mozu behat. nic take som nepisala. jedine co som kometovala je dohadzka do skoly a ta sa sice karantenou minuly skolsky rok zmenila,a le toto uz neplati, cize je znovu,a ko kedysi povinna a nikto si nemoze vyberat. cize nemoze si len tak povedat, idem na ocr a dieta bude doma 3m. a teda ak nebude pandemicka ocr, tak aj tam moze byt doma max. 10dni.

Strana
z2