icon

Diagnostika a spúšťače migrén

Včera o 19:36

Ahojte prosím vás o radu. Čo bolo u vás zlomom ktorý u vás spustil ochorenie? Ten úplne prvý impulz keď vám začali migrény. U mňa to bol úraz oka. Dovtedy nič sem tam raz za rok nejaká bolesť hlavy. Po úraze kde oko bolo v najlepšom poriadku a zrak tiež super sa spustili bolesti trvajúce niekoľko dní vkuse tabletky nepomáhajú. Viem určiť presný moment (na hodiny a minúty) kedy to začalo. To človek vníma. Trvá to pár dni. Potom mam týždeň dva tri pokoj a ideme odznova. Horšie vidím v tom čase točí sa mi hlava busi mi srdce napína ma na zvracanie alebo zvraciam. Vadí mi hluk aj svetlo. Neurológ napísal podozrenie na migrény alebo bolesti hlavy s prejavmi migrén. Lieky mi nedal žiadne. Bola som na MRI hlavy žiaden nález ako napr nádor tam našťastie nie je. Uzavrel to tým ze ma nemá čo bolieť nemá z čoho. Dnes to začalo o pol 12 a doteraz je to čistá hrôza. Pred rokom som mala dokonca deň vopred niekoľko halucinácii ktoré som nevedela odlíšiť od reality taka som bola presvedčená ze sa to stalo. Som zúfalá. Starám sa sama o 2 deti a toto ma dokáže odpáliť na dlhší čas. Zajtra idem zase k lekárovi po dlhšom čase a idem to riešiť odznova. Lenže už aký príznak lekár potrebuje aby určil diagnózu a dal lieky? Čo už mám robiť aby to prestalo bolieť? Ja chápem ze bolesti hlavy sa nedajú dokázať a lekári nevedia čo s nimi. Je to hrozne frustrujúce

simsalabim
Včera o 19:46

@anonym_autor u mna prvy porod. A u dcery? Ani srnka netusi… migreny mava od 2 rokov. Lieky by som ziadala predpisat.

aandrea9
Včera o 19:54

@anonym_autor u mňa stres. Na tvojom mieste zmením neurológa.

anonym_553055
Včera o 20:10

@anonym_autor u mňa stres, neurológ by ti mal dať aj takú knizocku, kde si máš jednotlivé ataky zapisovať, mal by ťa poslať na EEG, MRI (to píšeš), test na tetániu...konzultácia - anamneza- pozrieť ti chrbticu krcnu atď...chcem tym povedať, že pri migrenach je dôležite dôsledne vyšetrenie. Ja som migrenicka cca 10 rokov, istý čas som nebola schopná zapojiť sa do bežného života. Frekvencie boli časté a dĺžka záchvatov niekedy skoro 3 dní. Nedaj sa odbit, zmeň lekára...

lenkasarka
Včera o 20:20

@anonym_autor pôrod

anonym_4d0562
Včera o 23:03

@anonym_autor stres, tehotenstvo, pôrod, veľa kofeínu, alkohol, dehydratácia, prekyslený organizmus nevyváženou stravou, nedostatok vitamínu C a minerálov v strave, nedostatok spánku, veľká fyzická záťaž... všetko demineralizuje telo a veľký deficit minerálov spôsobuje kŕče v žalúdku a búšenie srdca, stuhnuté krčné svalstvo a následné migrény, závrate... skús dopĺňať elektrolyty, uprav si stravu a dopraj si viac odpočinku.
https://www.brainmarket.sk/blog/elektrolyty--mi...

amajlik
Dnes o 00:04

@anonym_autor u mňa to bola operácia mozgu. Dlho som nemala bolestí hlavy a asi po 5 r. od ma len tak sem tam pobolievala hlava že to je od chrbtice, lebo našťastie hlava v poriadku po operácii a tak sa to ťahalo asi 3-4 roky a potom sa stupňovali bolestí,ale nikto s tým nič nerobím, že to je po operácii normálne a tak som trpela. Nemohla som neurológov až pred necelými rokom keď už bolestí migrény boli také že som nemohla ani z domu vyjsť mala som asi 14 atakov s aurou za mesiac tak ma neurologička poslala za odborníkom do Košíc ktorý sa venuje migréne a poskúšali sme lieky ako Relpax, Maxalt a kopu iných a nič...tak to ďalej už nie,lebo mám aj iné zdravotné problémy, tak ako som si pravidelne zapisovala kedy mám záchvat ako dlho trvá a tak ...tak sa rozhodol že požiadame o biologickú liečbu či nám schválila. A schválili mi konečne v máji minulého roka. PichAm si pero AJOVY do brucha raz za mesiac a po troch mesiacoch čo ani doktor nechcel veriť...klesali záchvaty. Poisťovňa schválila na pol roka, ale výsledky boli dobré, tak pokračujem. Skúste aj vy si zapisovať kedy máte migrénu,koľko trvá, ako sa máte, či s aurou alebo bez, či je vám na zvracanie...to je hlavné. A pýtať si aspoň na začiatku lieky nejaké na migrénu od neurologičky...ja som aj dosť tlačila na svoju lebo už som nemohla vydržať a všetko čo som si písala keď som jej ukázala tak to už sa muselo niečo diať a potom to aj lekár od migrény ocenil. Držím palce ✊ a čo najmenej bolestí a nech to výjde.

diankamf
Dnes o 04:44

Moj manzel ma migreny s aurou. To su dost silne migreny. Nevedia s neurologom prist na to, co je spustacom. Mal vysetrenia na krcnom, magneticku. Toto leto mal tak silnu migrenu (nevidel, komolil slova), ze skoncil na urgente. Tam mu napichali 2 infuzie a siel domov. Potom od neurologa dostal aj lieky na bolest. Pri niektorych typoch migren nepomozu volnopredajne lieky (povedal neurolog). Ale podla mna nieco ti neurolog na to mohol predpisat urcite. 🙂

anonym_45d707
Dnes o 10:58

@anonym_autor ako ze si nedostala liecbu
Vyhladaj ineho lekara, s liekmi sa to
Sa v pohode zvladnut, daj si aj napr revitanerv a pod