icon

Dlhotrvajúce tráviace problémy - skúsenosti a neúspešné terapie

8. feb 2026

Uz 20 rokov mam traviace problemy. Zacala to vtedy najma po kapuste cibuli, paprike, cesnaku. Mame v rodine problemy zo zlcnikom, uz babka mala, ma aj mamina. Nemali a teda nema ani jedna kamene. Tie jedla som vylucila a bolo celkom dobre. Ako roky plynuli pocit tazoby naduvania pocit na zvracanie sa pridavali castejsie. Ked som vedela zistit po com to je tak som to jedlo vylucila. Nejem salamy, vyprazene jedla, uz ani strukoviny, cerstve pecivo, jogurty, mastne syry, majonezu. Pocas tych rokov som vystriedala 5tich gastrologov, mala som nespocetne gastroskopie, vyskusala rozne lieky, proti kyseline na zvysenie motolity. Nikdy ale nic nepomohlo. Nikdy nic nenasli. Predtym som mavala obdobie ze mi bolo tak 2-3x do roka horsie, trvalo to tyzden dva a potom zase ok. Teraz vekom je to stale horsie. Obdobia ze mi je zle sa opakuju castejsie, trvaju dlhsie aj symptomy sa zvladaju horsie uz mi zvykne byt zo zaludka aj na odpadnutie, pridavaju sa krce pichanie v bruchu hnacky. Naposledy som na gastro bolo pred rokom a pol, opat bolo vsetko negativne ze funkcna porucha. Mala som robene aj ct brucha pred dvoma rokmi, aj to bolo ok. Gastrolog mi povedal ze mi nevie pomoct. Mam certsvo 40 a ja som stale zufalejsia. Viem ze su na tom ludia aj horsie ale takzo sa neda normalne fungovat. Ked ideme na dovolenku, ak teda ideme kvoli mojmu traveniu kedze mi je vavsinou zle, tak si musim sama varit, restauracna straba nepripada do uvahy. Aj ked davam pozor na jedlo tak mi byva casto zle. Stale mam v hlave co ak mam nejaku rakovinu len to este nezistili. Bojim sa o to viacej ze mam 3 male deti. Skusala som aj akupunkturu, akupresuru, bylinky, terapie. Nic nepomohlo. Dakujem ak ste sa docitali az do konca a za kazdu radu.

Strana
z2
cudliprstik
17. feb 2026
@anonym_34e241

@rozculena kolagén spevňuje steny čreva, žalúdka... a znižuje prieniku kyseliny močovej, zápalov, pliesní... do krvného obehu, vtedy telo zbytočne stráca minerály (zo svalov, kostí..) na alkalizáciu krvi a spôsobuje nervozitu, úzkosti a napätie vo svaloch, búšenie srdca, žalúdočné kŕče a pocit na zvracanie, suchú pokožku...
@cudliprstik @maialeo skúste pridať do stravy čerstvé potraviny s vyšším obsahom enzýmov, vitamínu C a probiotik, podporia, prečistia a ozdravia trávenie.

@anonym_34e241 vitamín v užívam aj probiotiká , tie striedam 😔 ale tie potraviny s vyšším obsahom enzýmov sú ktoré ?

cudliprstik
17. feb 2026
@anonym_34e241

@rozculena kolagén spevňuje steny čreva, žalúdka... a znižuje prieniku kyseliny močovej, zápalov, pliesní... do krvného obehu, vtedy telo zbytočne stráca minerály (zo svalov, kostí..) na alkalizáciu krvi a spôsobuje nervozitu, úzkosti a napätie vo svaloch, búšenie srdca, žalúdočné kŕče a pocit na zvracanie, suchú pokožku...
@cudliprstik @maialeo skúste pridať do stravy čerstvé potraviny s vyšším obsahom enzýmov, vitamínu C a probiotik, podporia, prečistia a ozdravia trávenie.

@cudliprstik
@anonym_34e241 už som našla ktoré sú to potraviny , problém je že nič kyslé nesmiem , nerobí mi to dobre , kyslá kapusta , ananás , kiwi mi nerobí dobre , banány jem , ja mám už také rozhádzané trávenie 😔

anonym_34e241
17. feb 2026
@cudliprstik

@cudliprstik
@anonym_34e241 už som našla ktoré sú to potraviny , problém je že nič kyslé nesmiem , nerobí mi to dobre , kyslá kapusta , ananás , kiwi mi nerobí dobre , banány jem , ja mám už také rozhádzané trávenie 😔

@cudliprstik chvenie žalúdka a horkú chuť môžeš mať z toho, že ti tam jedlo pracuje - kvasí a hnije kvôli nedostatku kyseliny. Kyslé potraviny s enzýmamy nemusíš jesť vo veľkom, skús pridávať po troške s jedlom, aby podporili trávenie, pár kvapiek citrónu, alebo lyžičku bieleho jogurtu do dresinngu, dipu, na šalát, zemiaky, ryžu... Kúsok kiwi, mango, troška kyslej kapusty na kuskus - cestovinový - quinoa.. šaláty, pár kvapiek citrónu do pomazánky... v jedle nebudeš cítiť kyslosť.

maialeo
17. feb 2026
@anonym_34e241

@anonym_34e241 konkretne ktore cerstve potraviny a ktory vitamin C?

maialeo
17. feb 2026

@anonym_autor do 49 mi nebolo nic, nasledne zacal brutalny cirkus v zazivani, schudla som snad 20 kil za 2 mesiace a bum... neuroendokrinna rakovina. Takze rady typu zdrava zelenina (urcite nie Lidl a pod.) u mna ndprichadza do uvahy, zivocisne veci vobec, to jr nadupane rastovymi hormonmi... vo vsetkom davam pozor na zlozenie. Chytit serotoninovy atak zo stravy nie je nic zavideniahodne. Takze ak mozes, urcite si daj urobit horrmonalny profil.

nicicka
17. feb 2026

Ak ti na nic neprišli tak je to psychika. Dať sa do kľudu. Už len z toho ti moze byt zle ze sa bojíš ze je to niečo vážne. Mala som také kŕče ze som pomaly nic nejedla. Aj ked som.zjedla malo toho co som si navarila tak mi bolo hrozne...

anonym_34e241
17. feb 2026
@maialeo

@anonym_34e241 konkretne ktore cerstve potraviny a ktory vitamin C?

@maialeo ktoré ti chutia je ich dosť, pozri na nete.

cudliprstik
17. feb 2026
@anonym_34e241

@cudliprstik chvenie žalúdka a horkú chuť môžeš mať z toho, že ti tam jedlo pracuje - kvasí a hnije kvôli nedostatku kyseliny. Kyslé potraviny s enzýmamy nemusíš jesť vo veľkom, skús pridávať po troške s jedlom, aby podporili trávenie, pár kvapiek citrónu, alebo lyžičku bieleho jogurtu do dresinngu, dipu, na šalát, zemiaky, ryžu... Kúsok kiwi, mango, troška kyslej kapusty na kuskus - cestovinový - quinoa.. šaláty, pár kvapiek citrónu do pomazánky... v jedle nebudeš cítiť kyslosť.

@anonym_34e241 ďakujem za rady , vyskúšam 🫶

maialeo
17. feb 2026
@cudliprstik

@maialeo mám len kreon, sú aj iné enzýmy ? Lekári mi vôbec nepomôžu , tak hľadám už pomoc a poradenie takto , keď už nevedia ako ďalej tá pošlú psychológovi, ten nechápal čo u neho robím , lebo nemám v tomto úmysle žiadny problém .

@cudliprstik ja po tych mojich brutal operaciach kupujem enzymy namaximum bodka sk, beriem si tie 7 zlozkove a davam si len polovicu. Mam ich odskusane sama na sebe dva roky a ja nemam zlcnik, pecen mi brali 2/3 ale uz dorasta, polovicu pankreasu a cast criev. Pri tychto viem, ze mi vzdy zaberu a ja som teda fakt polorobot. Neuzivam ziadne somariny na crevny biom, raz za mesiac si dam jeden kus tbl. jablkovy ocot. K tomu beriem denne 20-30 roznych kapsli. Vsetky si robim sama (nestriekane kapsle). Obsah napr. susene sipky, banan prasok a pod.... vzdy v kazdej je jeden druh. Zive veci jem len z trhu, v beznom obchode ziadne ovocie, ziadna zelenina. Presla som tiez na vodu z pramena, kohutikova sa pouziva len na riady. Proste aom isla do takto tvrdych stravovacich podmienok a citim sa omnoho lepsie. Skladala som tie kapsle jednak BIO a jednak veci, ktore maju zmysel vo fungovani tela a hlavne.... to zazivanie.

maialeo
17. feb 2026
@anonym_34e241

@maialeo ktoré ti chutia je ich dosť, pozri na nete.

@anonym_34e241 🙂 odpoved hodna grosa....🙂

cudliprstik
18. feb 2026
@maialeo

@cudliprstik ja po tych mojich brutal operaciach kupujem enzymy namaximum bodka sk, beriem si tie 7 zlozkove a davam si len polovicu. Mam ich odskusane sama na sebe dva roky a ja nemam zlcnik, pecen mi brali 2/3 ale uz dorasta, polovicu pankreasu a cast criev. Pri tychto viem, ze mi vzdy zaberu a ja som teda fakt polorobot. Neuzivam ziadne somariny na crevny biom, raz za mesiac si dam jeden kus tbl. jablkovy ocot. K tomu beriem denne 20-30 roznych kapsli. Vsetky si robim sama (nestriekane kapsle). Obsah napr. susene sipky, banan prasok a pod.... vzdy v kazdej je jeden druh. Zive veci jem len z trhu, v beznom obchode ziadne ovocie, ziadna zelenina. Presla som tiez na vodu z pramena, kohutikova sa pouziva len na riady. Proste aom isla do takto tvrdych stravovacich podmienok a citim sa omnoho lepsie. Skladala som tie kapsle jednak BIO a jednak veci, ktore maju zmysel vo fungovani tela a hlavne.... to zazivanie.

@maialeo ty si si toho musela ozaj veľa vytrpiet, je mi to veľmi ľúto . Pozerala som už tiež tie enzýmy , vitamín C ja beriem od Movit lipozomalny

anonym_34e241
18. feb 2026
@maialeo

@anonym_34e241 🙂 odpoved hodna grosa....🙂

@maialeo nehnevaj sa, snáď neočakávaš, že ti vypíšem všetky potraviny obsahujúce enzýmy, alebo vyšší obsah vitamínu C, probiotika.. keď si to môžeš vyhľadať na nete.
Na predchádzajúcej strane píšeš o zdravotných problémoch s trávením, ja neviem akú máš diétu čo môžeš a nemôžeš jesť, čo ti chutí a nechutí... preto som odpísala aby si si to vyhľadala.

maialeo
19. feb 2026
@anonym_34e241

@maialeo nehnevaj sa, snáď neočakávaš, že ti vypíšem všetky potraviny obsahujúce enzýmy, alebo vyšší obsah vitamínu C, probiotika.. keď si to môžeš vyhľadať na nete.
Na predchádzajúcej strane píšeš o zdravotných problémoch s trávením, ja neviem akú máš diétu čo môžeš a nemôžeš jesť, čo ti chutí a nechutí... preto som odpísala aby si si to vyhľadala.

@anonym_34e241 a ja som ti odpisala, ze clovek s problemami si vie najst info na nete... nemusis mu davat radu, aby si to hladal na nete.

maialeo
19. feb 2026
@cudliprstik

@maialeo ty si si toho musela ozaj veľa vytrpiet, je mi to veľmi ľúto . Pozerala som už tiež tie enzýmy , vitamín C ja beriem od Movit lipozomalny

@cudliprstik vies co🙂 ja to uz tak neberiem. Kazdy ma nieco.... tie kapsle mi velmi ulahcili travenie, tak snad niekomu tiez pomozu.

Strana
z2