Doktorka ma nechce vyšetriť, lebo je núdzový stav
Ahojte prosím poradíte čo robiť keď som chorá už 3 týždne a moja obvodná ma už 2x odmietla vyšetriť z dôvodu že je núdzový stav a nemám tam chodiť ?
Ďakujem
@sasenka6 volaj na poisťovňu, nech to riešia. Naša pediatricka tiež ordinuje cez telefón a mail, ale keď mal malý vysoké teploty a grcal prúdom, tak som tam rovno utekala, nepovedala mi ani pol slova, raz mal šiestu chorobu a druhýkrát črevnú virozu, má desať mesiacov a sama mi povedala, že pri takýchto deťoch netreba nič podceňovať. Druhá lekárka zase berie len objednanich dva dni dopredu.
@sasenka6 ja som dceru tiez objednavala bola v kontakte s pozitivnou osobou navyse je autistka a dnes dostala teplotu najprv som sa informovala a potom som vypisala ziadost termin nam dali na stredu
@sasenka6 mne sa deje to isté
doslova ma vystrčila z ambulancie, že ju ohrozujem a môžem sa vrátiť až budem negatívna.. bohužiaľ mám pozitívny test a tak sa už vyše dvoch týždňov liečim doma ako viem s bolesťou na prieduškach a kašľom..
predtým som jej samozrejme volala a sestrička povedala, že môžem prísť..
@ice8 nie, mám klasicky v tabletkách 1000 ten užívam. Či mi je? Boli ma za hrudnou kosťou na prieduskach, ale nie pri kaslani ani pri dýchaní proste nonstop. Mám aj suchy kašeľ. Nemám vôbec teplotu len mám strašnú únavu a stipanie oci. Neviem čo to je, keď som mala pred rokmi zápal priedušiek tak to bolo úplne iné 🤷🏼♀️
@whatever1 ahoj áno, testy na covid negatívne. Doktorka má odmietla tretí krát, poslala ma na orl, tam nič nezistili len že mám prekrvene hrdlo a dala mi kvapky do nosa, a keď som sa dožadovala vyšetrenia u obvodnej znova lebo som dostala horúčky tak mi napísala že rozviazuje so mnou dohodu o poskyt. Zdrav. Starostlivosti. Takze som doma bez liekov zas
@sasenka6 podobne som zažila s mojou lekárkou pred 3 t ani sa mi to nechce pisat, lebo sa zase rozculim.Nakoniec mi predvčerom dalaATB a mám zápal dych.ciest predtým tiež, že len viróza to bude, týždeň som mala dovolenku, potom tyzden PN týždeň ani ma nevidela, len CRP spravila, že je na hrane ani dobré ani zle? mám ležať. .po 3,5 t bolesti chrbta, hrdla, uší....som písala mail neodpovedala, volala... nakoniec mi povedala, že mám prísť v utorok, lebo bude mať overal🙂a vyšetrí ma, tak som sa tak rozčúlila, ze má hneď v ten deň vyšetrila.Beriem 2 deň 3 dňové ATB a konečne ma nebolí hrdlo x dní prelezanych, asi 40 eur v lekarni minutych
Určite sa stazuj, nový lekár Tá vyšetrí aj bez karty dôležité je podpísať dohodu
@sasenka6 aj uviedla dôvod,prečo vás vyradila? Osobné antipatie kvôli dožadovaniu sa normálneho vyšetrenia? Keď už nič,aspoň podľa opisu cez tel mohla ti vypísať erecept. Ja žasnem ako toto lekár môže.
@sasenka6 takáto doktorka by mala vrátiť diplom (ani jej nemal byť vydaný). Samozrejme nového doktora hladas, pôvodná lekárka mu musí poslať tvoju kartu. V praxi to funguje tak, že vždy od nasledujúceho mesiaca si už u nového lekára zaevidovaná a prehodená (on za teba dostáva z poisťovne 3 až 4 e mesačne že ťa má v evidencií), je už koniec októbra, držím palce aby si od novembra už bola evidovaná u nového lekára. Ono momentálne ešte stále by ťa mala ošetriť tvoja žiaľ pôvodná nebudem ju ani nazývať lekárkou lebo také oslovenie jej nepatrí, ak by náhodou bol problém s ošetrením tak skús zavolať do poisťovne a aj tam sa sťažovať a povedať im že ti nebola poskytnutá zdravotná starostlivosť, vysvetliť situáciu a požiadať ich nech ti pomôžu riešiť situáciu. Nový lekár pokiaľ nie sú už u neho zapísaná, tak poisťovna mu ukon nepreplatí - preto by to mala to riešiť ešte pôvodná drakula (dostala za teba za oktober peniaze). Ale takúto situáciu je možné obtelefonovať (s novým lekárom aj s poisťovnou). Určite podaj podnet aj na úrad pre dohlad nad zdravotnou starostlivosťou a napísala by som recenziu na lekár.sk . Nech sa hanbí a má za čo.
Ahojte tak dnes ma vyšetril nový lekár, teda vyšetril ako vyšetril, pozrel do hrdla s tým že keď som bola u orl mám poslúchať pokyny orl lekárky. Lenže ta mi dala len kvapky do nosa, to mi neviem či pomôže na opuchnuté bolestivé uzliny a hrdlo. Nakoniec sa zľutoval a predpísal mi atb s tým že on by ich nebral a počkal do pondelka na výsledok z vyteru orl. Tak teraz neveim čo, či brat atb alebo čakať na ten výsledok 😳 zneistil ma

@simca06022011 ja to nechapem.keby bola vojna tak by lekari hromadne odovzdavali diplomy keby ich povolali do polnych nemocnic?no moj ocino mal.odlozeny PET/CT o styri mesiace ale jeho onkolog to vybojoval na skor inak by uz mohol byt mrtvy nechapem a nerozumiem tomu pristupu vybrali si to povolanie tak bud nech ho robia alebo nech zametaju ulice.