icon

Doktorka ma nechce vyšetriť, lebo je núdzový stav

sasenka6
24. okt 2020

Ahojte prosím poradíte čo robiť keď som chorá už 3 týždne a moja obvodná ma už 2x odmietla vyšetriť z dôvodu že je núdzový stav a nemám tam chodiť ?
Ďakujem

Strana
z3
sasenka6
autor
28. okt 2020

@kubkovamama áno dôvod bol že “ na základe celej situácie” 😃

stanulienkat
28. okt 2020

Podľa mňa si len prechladnutá a máš to dlhodobo neliečené. Ak si chorá, všetko si vieš kúpiť sama v lekárni, na to nepotrebuješ lekára- či od kašľu, či proti kašľu, či od soplu, či na upchaté sliznice a treba doma ležať a dodržiavať liečebný režim. Na takéto banálne ochorenie a nepotrebuješ lekára a antibiotiká by som si už vôbec nedávala. A áno. Môže to trvať aj tri týždne keď nedodržíaváš luecebný režim a neležíš doma a preťzuješ sa . 90 percent týchto ochorení sú vírusové a antibiotiká sa zbytočne užívajú.

nominativ
28. okt 2020

@sasenka6 ja neviem. To silou mocou chces ATB, aby si mala pocit, že sa liecis? Veď niektoré choroby sa ťahajú celé týždne, popri dieťati je tá liečba vieme aká.

Až sa čudujem, že všetci hejtuju dr, pritom nakoniec niekoľkokrát povedalo viacero dr, že to "nič" nie je, ani korona nie.

Mimochodom, existuje crp test aj v lekárni. Ak máš zápalové hodnoty zvýšené, tak je to na ATB, inak sa treba len liečiť. A niekedy aj mesiac. Aj dva, kým prestane kašeľ a pod.🤷🏼‍♀️ Držím palce.

loginexistuje
28. okt 2020

@sasenka6 problem bude v tebe a nie v lekarovi treba sa menej sledovat dodrziavat liecbu nemas ziadnu smrtelnu chorobu iba soplik

sasenka6
autor
28. okt 2020

Ďakujem pekne za názory soplik nemám 😀 bezne prechladnutie viem rozpoznať a liečiť doma. Pri malom dieťati je ležanie nemožné. Navyše keď sa do toho pridá teplota a boli celé telo. Ale asi bude teda problém vo mne a všetky bolesti si namyslam 🤔 skúsim teda ten test crp a počkať ešte

sasenka6
autor
28. okt 2020

@nominativ asi potrebujem ten pocit že niečo užívam neviem 🤦🏼‍♀️ Och to som nevedela, vždy som bola do týždňa fit a to bývam chorá raz za niekoľko rokov.
Ja by som aj chcela veriť tomu že mi nič nieje ale tie uzliny a uši tak bolia že mám z toho neskutočne bolesti hlavy a nezaberá ani liek od bolesti ako mi bolo odporúčané. Vôbec nechápem ako nič nemôžu vidieť keď niečo tak veľmi boli 🤷🏼‍♀️ Už som z tejto situácie tak zúfalá že asi preto túžim po tých atb. Ďakujem skúsim ten crp test

bluebriggs
28. okt 2020

Tak si daj antibiotika. Mne ked je takto zle hned si davam ATB. A mam pokoj hned mi to pomoze.

lenagu
28. okt 2020

0

nominativ
28. okt 2020

@sasenka6 ja mám zase dr, čo už od dverí predpisuje ATB a nemá crp v ambulancii, napriek tomu, že sme v 21. storočí. Takže si spravím doma, stojí tak 10€ ak si dobre pamätám. Ale priznám sa, že som tam nebola dobre dva roky.

Ja som mala takéto problémy dva mesiace dozadu a ešte stále ráno kašlem. Ale u dr som nebola, skapiňala som doma a crp test v pohode.

nominativ
28. okt 2020

@bluebriggs bože, mama, nie si to ty? Takýmto ľuďom to nikdy nevysvetli nikto. :D Ak máš vírus, tak ti ATB pomôžu rovnako, ako tic tac. Akurát , keď ich budeš vážne potrebovať, tak ti nezaberú.

bluebriggs
28. okt 2020

@nominativ mne je to uprimne jedno. :D mam hlieny, kycham, boli ma hrdlo? Bum ATB. A furt mi to zaberie a mam pokoj. Takze dik za radu :D ale nadalej to tak budem robit. A pomaha mi to. Kazdy ako uzna za vhodne

ajsha123
28. okt 2020

Na základe popisov som nemala pocit, ze je to bežné prechladnutie. Hovorila si, ze máš kašeľ a bolí ta hrudník. Doktor ta aj počúval?

fem
28. okt 2020

@ajsha123 ako pise,
@sasenka6 ORL ti nevyriesi problem s prieduskami, CRP mas urobene? tie domace su celkvo nanic, domaci som mala ok, u lekara vysoku hodnotu

simca06022011
28. okt 2020

@nominativ ja napr nemám vysoké crp ani pri bakteriálne infekcii. Vôbec to nie je smerodajny údaj. A ani dcéra nikdy nemala. Proste si príznaky baktérianej, môžem byť doma aj dva týždne neprejde to.. Dám si ATB a mam za pár dni pokoj. A môže mi hocikto o crp rozprávať 😂

sasenka6
autor
28. okt 2020

@ajsha123 nepocuval ma práveže

@fem Crp mi nerobil, ani orl, len výter pondelok budú výsledky

ajsha123
28. okt 2020

@sasenka6 ja fakt nechápem. Však keď ma niekto kašeľ, tak sa v prvom rade počúva... Môžeš mať zápal priedušiek. Ak by počul pluca, poslal by na rtg pľúc... Vyšetrenia z krvi, či tam nie su chlamýdie a mykoplazmy... Jeden doktor lepší ako druhý. Predpokladám, ze si povedala, ze máš kašeľ.
A plus záleží aj od prístupu pacienta k doktorovi, ak je pacient nepríjemny, panovacny, tak doktor najust nevysetri... Ale tak, my sme tam neboli... Len aby si vedela.

sasenka6
autor
28. okt 2020

@ajsha123 áno on hneď počul z čakárne že mám kašeľ, ale vravela som že užívam Stoptussin a že ráno ešte pokaalem a zvyšok dňa už skoro vôbec, toto sa zlepšilo o čosi. Áno je mi to jasne, keď niečo chcem - vyšetrenie tak sa nebudem správať ako krava to je snáď jasne. Rovnako tak som prosila doslova prosíkala do telefónu predchádzajúcu obvodnu, ale keď má tretí krát odmietla už som bola aj ja nepríjemnejšia žiaľ, to uznavam. Nakoľko keď mi zavolala a hulakala mi do telefónu tak ma to logicky vytočilo že veď nechcem nič len vyšetrenie no ale tak už kaslem nato, asi nemá náladu.

ajsha123
28. okt 2020

@sasenka6 ja som si pri kašli (aj deťom) robila zábal, staré tielko a pod to staru plienku natretu masťou (propolisovou, bravcovou, jazvečou). To tieljo zohriať trebars v mikrovlnke, aby to bolo teplé... Toto mi suchý drazdivy kašeľ vždy zvlhsi... Pre budúcnosť radím.
A ten výter bol robený kedy? Preco budú výsledky až v pondelok?

sasenka6
autor
28. okt 2020

@ajsha123 ďakujem to si zapisem. Ja mám asi prvý krát v živote suchy kašeľ, vždy som mala len vlhký čo si pamätám.

Výter robený v pondelok, a že o týždeň výsledky. Dnes som skúšala volať či náhodou niesu a že nie, týždeň to trvá.
Som zvedavá, lebo kedysi dávno ešte na základke cca som si liečila v hrdle streptokoka beta. Viem že to bola dlha dlha liečba, nerada by som ju zopakovala 😀
Verím že to prejde dnes cely deň poctivo ležím

eliska13
28. okt 2020

@sasenka6 Sumammed
Už by som na tvojom mieste počkala možno to bude nejaká speci baktéria a budeš potrebovať iny typ ATB.Kamaratka tak skončila u ORL, lebo obvodná ju nevedela vyliečiť

lechtivka
28. okt 2020

@sasenka6 tiež som bola 2 týždne chorá. Ale zavolala som Dr môjmu povedala co mi je a dal mi atb a pomohlo..
Ale dnes mojej mamine volala jedna že aj keď je pozitívna jej odmietla doktorka predpísať elektronicky lieky. Že si má volať na hygienu. Určite sa treba vždy sťažovať vyššie.

sasenka6
autor
28. okt 2020

@loginexistuje keď teda podľa vás nieje problém v lekárke ale vo mne, tak ja keby som predavačka, môžem neobsluzit zákazníka pretože si myslím, že aj tak nič nekúpi ?
Vyšetriť ma lekárka musí aj keby mi nič nieje 😇, je to jej práca.
Pointa je totiž inde. ✌🏻

javiemneviem
28. okt 2020

@sasenka6 ahoj, mna neposlala na test lekárka, proste som si cez korona go vyklikala žiadosť a na druhý deň má pozvali na štátne testy zadarmo. Takze sa vieš na test prihlásiť aj sama - odkliala som tam príznaky, ja som mala horúčky, únavu a bolesť kĺbov. Keď test bude negatívny, lekárka tá určite vyšetrí. Držím palce.

ajsha123
28. okt 2020

@javiemneviem nevysetrila ju, aj napriek tomu, ze mala negatívny test. Dokonca s ňou rozviazala Dohodu o poskytovaní zdrav.starostlivosti...😢 Narychlo hľadala nového dr. Pisala o tom včera /predvčerom...

Strana
z3