Invermektin a dojčenie
Prosím 🙏🙏🙏 bez blbuch reči. Skúsenosti vedomosti, informácie???
Práve som sa dozvedela ze som pozitívna a okamžite som si dala 2tbl invemektinu. Dojcim.
(Podľa váhy, 1tbl na 30kg)
Prosím ta, hlavne kľud!!! Si mladá baba, prekonáš to v pohode. My sme mali kovid, keď mala dcérka 9m, vtedy sme Ivermektin ešte nemali, no aj keby ho mame, tak sa ním neliečim, lebo to bolo len ako taká bežná chrípka (kašeľ, sopeľ, teplota). Teraz už ho mame od našej obvodnej lekárky, dala nám k nemu aj podrobné inštrukcie a v nich sa píše aj to, že v tehotenstve a pri dojčení sa nemá užívať.
Dieťa normálne dojči ďalej, snaž sa veľa oddychovať, tekutiny, ak bude teplota tak Paralen. Ten stres (je zrejmý z tvojich príspevkov) je horší ako samotná choroba 🙂
Prepáč mi prosím ťa, ale z tvojho príspevku ide toľko strachu že až oči mi puči.
Hneď ivermectin, veď ti nič není zatiaľ, ako aj ja som stresovala, ale základ je kľud fakt! Akože skôr by som si naordinovala C, D, a zinok ako ivermectin
Chovam kozy a ivermektinom sa odcervuje iba keď sa nedoja mimo sezóny. Dojit sa možnu najskôr po 28 dňoch po podaní ivermektinu. Je tam najdlhšia ochranná lehota na mliekoakú pri odcervovaku poznám
Co vam preskocilo nacisto?
Zeriere ibalginy co len trochu zaboli hlavicka, a potom ivermektiny idete zakazovat?
Farizeji.
Ja viem dievčatá. Ten prvotný sok bol neskutočný. A to sa pokladám za osobu ktorá vždy rozmýšľa chladnou hlavou. Ja som hlavne v strese lebo uz mesiac mam problém s prieduskami a ak sa to teraz sklbi s tým covidom.... celý čas hovorím, že len nech teraz nedostanem covid...
Môžem mať po covide? A toto je postcovidovy stav a stále ukazuje pozitivitu? AG testy som mala 2x s týždňovým odstupom negativnd
@77daniela77 ďakujem. Aj táto info mi pomohla 🥰
@bombulka1987 nie moja, čítaj s porozumenim. Najprv som volala lekárke ale odmietla ma vyšetriť bez pcr . Preto som sa ten pcr isla. 3dni . 1 som volala, na ďalší ma objednali a dnes mi prišiel výsledok
@zuzka565 ďakujem ❤
Idem si odstáť mlieko. Jedine ručne, nemám.odsavacku. ešte som to nerobila. Najbližšie jej dám piť až ráno. Strašne veľa pijem, nech sa to vyplavi a ráno volám lekárke.
Ahoj, napis mi ss.
Autorka...kĺud prosím..Hlavne sa ukľudni,nepanikár.
Psychika robí veĺa
@mimi_tami mas
@maca1984 neviem si mlieko odsat, dala som jej teraz len cucnut. Skusala som ale nič nejde. Nakoniec zistím ze ani nedojcim, ale len si cucka 😅
Poraď sa na Mamila.sk
Dojči čo najviac, v mlieku sú aj protilátky proti Tvojej chorobe.
Skoré uzdravenie!
@ruzasipova ivermectin je aj humanny, si predstav, mojej tete ho podavali v nemocnici na kovid 😉
@ankare dakujeeem
Tie stresy co vyvolávajú média sú neuveriteľne. Ja zaspavam a budím sa na to ze sa dusím , pritom som uplne v pohode
Hlavne klud, ten stres neprospieva ani tebe, ani babatku, pytala som sa sesternice lekarky ( tiez mame od nej iver 🙂 ) ze ona byt na tvojom mieste, dojci co najviac, babatku by to nemalo sposobit nic ak si si nedala vacsiu davku ako je prepisane v letaku..... a vela vela pit a co najviac sa najest, lebo ze je tazky za zaludok. Drzim palce, nech sa coskoro citis lepsie
@barbora_t ďakujem toto si veľmi vážim!!! Nemala som možnosť opýtať sa to doktora
@domka222 ste ma rozosmiali dnes ako prvá, vďaka za to. 😂😂 Nikoho nepresviedcam, pisala som osobnu a celkom cerstvu skusenost. 😊 Presviedčajú iní (niekedy to uz hraničí so sektou - "vakcina = sloboda, vakcina =jediná cesta, vakcina = prichod Jezisa Krista" 🤦♀️) len sa im to nedarí ako by si zelali. Stale je totiž este dosť ludi, ktorí nestratili zdravý sedliacky rozum. 🙋♀️
Skúste zavolať nejakému veterinárovi, keďže je to liek pre zvieratá, on možno bude vedieť či to podávajú tým zvieratám aj keď sú kotné. ( Nemyslím to zle..čiže neberte to ako blbú reč.)
@obcanka123 keď sú konte tak môžu - nie na začiatku gravidity. No nemôže sa doojnym, lebo rezidua dlho ostávajú v mlieku
@dominidi no len toto nie. Záchranky sú určené na infarkty, mozgové príhody, depresie, samovražedné sklony, dopravné nehody a podobne a keď pôjdu k takejto volovine, prídu neskoro k vyššie spomenuté mu.
To tak nefunguje, že zavoláš si na zachranku o radu. Tam nepracujú lekári na dispečingu. Keď nevedia co poradiť, pošlú zachranku.
Jasne, ze to treba riešiť, ale nie na 155. Treba to riešiť tak, že autorka sadne do autu a zájde si na photovost, pripadne tam zavolá
Ja len toľko,že tehotným a dojčiacim ženám sa odporúča očkovanie, toto je v pohode, ale že tu vystrašená mamička zobrala ivermektin,už je zle,poďme ju za to upáliť.
Autorka,môžeš mi napísať súkromnú správu?
@juliasb a citali ste v akom strese bola? Ze vplyvom toho robila rozhodnutia ktore mohli ublizit dietatu? V tomto pripade vobec nevidim problem zavolat a poradit sa, kedze to bola akutna situacia..nehovorim ze maju poslat zachranku ale vedia nasmerovat kam volat ak je pozitivna, pretoze na beznu pohotovost pozitivna nemoze..a dalsia vec, nie kazdy ma auto a tiez neviete, ako daleko byva
@dominidi ešte raz, na čísle 155 nepracujú lekári. Nedvíha ju lekári. Zrejme tam nepracujete a neviete ako to funguje.Ak nevedia posúdiť sami, tak posielajú automaticky zachranku.
Dá sa nájsť telefónne číslo na pohotovost, pripadne v tomto prípade aj by som volala na Národné toxikologixke centrum, ktoré ma call linku 24 hod denne
@dominidi dám vám ešte tak príklad. Muž robí na záchranke. Bol už aj na takkm výjazde, že chalanovi sa čkalo (vážne). Chalan zavolal na 155 že sa poradiť že sa mu už cka dlho. Dispečer to nevedel zhodnotiť a poslal zachranku. Alebo tak, že zavolal chlap, že mu mucha vyletela do oka a štípe ho. Dispečer to nevedel zhodnotiť a poslal zachranku. Na 155 sa mvolat v život ohrozujúcich stavoch. Toto s dalo vyriešiť telefonicky cez ktorúkoľvek pohotovosť, toxikologixke centrum atď

No urcite to neber urcite.....a zavolaj si lekarovi a skus sa informovat .No ja som ani ibalgin nedala do seba ked som kojila nie este taky silny liek....